Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Hur man reser solo för första gången: vår guide till framgång!

Hur man reser solo för första gången - kvinna som strosar läng en gata

Att resa ensam för första gången - är det bara läskigt, spännande, eller både och?

Har du någonsin funderat på att resa på egen hand till en ny plats eller ett nytt land som du aldrig har varit i? Det kan verka som en sjukt stor grej och hey, det ÄR en stor grej. Men med lite förberedelser och ett visst mindset kan ett soloäventyr vara ännu roligare än att resa med dina vänner. Hur du än vänder och vrider på det så är det en upplevelse du måste prova minst en gång för att ta reda på om det är något för dig eller inte. Vi är här för att hjälpa dig på vägen!

Expert tips for the unexperienced solo traveller
To help you on your way in the best way possible, we gathered some more easy-to-follow tips from experienced solo traveller Fleur Kok, @floraflies.nl on Instagram. You'll find them in the orange boxes below!

Förberedelser är allt

Låt oss börja med förberedelserna då de är avgörande för hur resan kommer gå. Fråga dig själv - vart vill jag åka? Och hur länge? Du måste också tänka på hur du kommer dit och vad din budget är. Vi nämnde att du måste prova att resa ensam innan du vet om det är rätt typ av resa för dig. Bara att tänka på det kan ge dig ångest och du vill inte förstöra vad som borde vara en perfekt resa. Men det finns många sätt du kan prova innan du flyger halvvägs runt jorden på egen hand. Vi föreslår att du börjar smått genom att göra en dagsutflykt till ett museum och äta på en restaurang för att se hur det känns. Om det går bra är du nu redo för nästa steg - att förbereda din soloresa.

Det är bra att tänka en extra vända på själva resmålet. Du måste känna dig bekväm och säker på vart du ska, så när du har ett land eller en stad i åtanke, gör då mycket research om den destinationen. Några bra länder för en första soloresa är Vietnam, Costa Rica eller Japan. Dessa är kända som relativt säkra länder med ett bra kollektivtrafiknät och bra hostel där du kan träffa massa trevliga människor. Du bör också fråga dig själv - vad är anledningen till att jag reser och vad vill jag uppleva när jag är borta på egen hand? Det är bra att ha ett tydligt mål för dig själv, detta kommer att göra det lättare för dig att njuta av resan eftersom det kommer att finnas stunder då du känner dig lite vilsen. Att ha mål under resan hjälper dig att lättare fokusera på ditt nästa steg.

När du anländer till din första destination är det bäst att börja ditt soloäventyr i långsam takt för att anpassa dig till det land du befinner dig i. Du kommer förmodligen att vara utanför din comfortzon den första dagen och anpassa dig till att resa ensam. Det vi gillar att göra när vi kommer till en ny destination på egen hand är att boka en dagstur. Det finns flera alternativ för detta. En gruppresa kan vara kul, men ett annat alternativ kan vara att använda en '' greeter ''. Greeters är volontärer som ger turer i sin stad gratis för att visa dig runt och hjälpa dig på väg när du reser. Det är ett bra sätt att få lite lokal information om en plats och du kan till och med få en ny vän. Greeters är sociala och vill verkligen se till att du har en fantastisk tid när du besöker deras land och stad. De finns på många olika ställen och drivs av International Greeter Association. Från deras hemsida kan du se om det finns greeters tillgängliga på just din destination.

Solo Travel Beginners Guide - Women with map sticking legs out of a car window - Blog - KILROY

Solo travel tip #1: Arrive during the day
We're always a little more vulnerable after dark, particularly on our own. During the day it's easier to find your way around, and there might be more people around to ask for directions. If you do arrive in the evening, make sure to be well prepared to find your hostel, or have a taxi booked to take you there. It feels a lot better knowing someone is waiting for you at your destination to take you where you want to be, instead of having to look for transport options by yourself, in the dark.

Res solo - inte själv: hur du träffar nya människor när du reser ensam

För många är detta den största oron och ämnet kommer alltid upp när vi pratar med resenärer som vill åka på ett äventyr själva. Vi är helt säkra på att du inte kommer vara ensam, så länge du ger dig ut och upptäcker och inte gömmer dig med din bok eller iPad i ett privat hotellrum.

Det finns gott om alternativ att vara social på, men vi tror att det hela börjar med att hitta rätt typ av boende. Det finns massor av hostel som lägger ner mycket arbete på att organisera sociala aktiviteter som olika typer av evenemang, pubrundor och stadsrundturer! Om du bokar din resa med en resebyrå (vilket vi alltid rekommenderar, men vi återkommer till det senare), kommer de definitivt att hjälpa dig med att hitta rätt hostel att bo på i varje stad. Skippa inte de sociala evenemangen som erbjuds och vi lovar dig att du kommer träffa massor av nya människor. Inte bara att festa med utan också göra upp planer med för äventyr under dagarna som kommer. Du kommer att bli förvånad över hur många andra soloresenärer du kommer träffa och kan hänga med under dagarna. Glöm bara inte att det också är skönt att ta några stunder för dig själv då och då, eftersom du inte behöver andra människor runt dig 24/7.

Om du hamnar på ett hostel som inte erbjuder sociala evenemang eller fester så finns det fortfarande andra alternativ. Vi rekommenderar att du letar efter Facebook-grupper samt spanar in Couchsurfing-appen. Inte för att hitta en plats att krascha (det är mycket bättre att ordna ditt boende i god tid) men appen används ofta för att hitta lokalbefolkningen eller andra grupper att umgås med. Det är ett utmärkt sätt att träffa både lokalbefolkningen och resenärer och från vår erfarenhet är det bara väldigt kul att tillbringar kvällen med några trevliga främlingar på en pub, en park eller i en arkadhall. En liknande plattform är Meetup.com. Här kan du hitta alla möjliga meetups och evenemang, som badmintonsessioner, vandring, brädspelskvällar och meditation. Ärligt talat så finns det mycket roligt att hitta om du letar på rätt ställen. Vi rekommenderar också att du bokar några rundturer, särskilt i början av din resa. Det är ett garanterat sätt att träffa andra resenärer och dela tankar och idéer. Kanske stöter du till och med på andra soloresenärer här!

När du träffar nya människor så var uppmärksam på ditt kroppsspråk och var öppen för nya upplevelser. För samtal, leenden - allt som du kommer i kontakt med. Du måste vara tillgänglig om du vill att människor ska interagera med dig. Le mot andra människor och försök att engagera dig lite. Och nej, du kommer inte att klicka med alla, men du kommer säkert att träffa många människor du kommer komma bra överens med.

Solo Travel Beginners Guide - Three women talking, laughing and having fun - Blog - KILROY

Solo travel tip #2: Make sure there's always someone who knows where you are
We understand better than anyone that your solo adventure is a getaway, and you might want to disconnect for a while. While those feelings are totally valid, always remember to update someone on where you are, and where you are going to be, especially if you decide to shut off the Wi-Fi for a little bit. It can't hurt to update them on how long you will be offline, so there won't be any panic if you stop replying to calls or texts.

Hur man blir bekväm att äta ute själv

Let's face it - det här kan vara en rätt så stressig upplevelse för många. Du kanske föreställer dig att du har alla blickar på dig, du känner dig malplacerad och har ingen aning om vad du ska göra medan du väntar. När allt kommer omkring så skulle det vara konstigt att prata med dig själv, eller hur? Det visar sig att det finns mycket du kan göra när du äter ute ensam! Vi gillar att skriva i en dagbok eller liknande när vi reser och det är ett perfekt tillfälle att få lite skrivande gjort medan du väntar på din mat. Alternativt är det också en bra idé att uppdatera dina nära och kära, lägga upp några fantastiska resebilder på sociala medier och skriva spännande inlägg om dina äventyr. 

Om du inte är lika investerad i att skriva dagbok eller uppdatera Instagram så är middagstiden det perfekta tillfället att planera din nästa dag och de aktiviteter du vill göra. Om du går tillbaka till ditt hostel efter du har ätit med en färdig plan för nästa dag, kan du joina något av de sociala eventen eller chilla i det gemensamma vardagsrummet och hitta nya vänner som kanske vill följa med dig. Om du fortfarande tycker det är jobbigt eller stelt att sitta ensam och äta så byt då ut lunchen till middag. Vad vi menar med detta är att äta en större måltid vid lunchtid, så att du bara kan plocka upp lite streetfood eller något mindre från en 7/11 eller en mataffär på kvällen. Att gå till en restaurang själv vid lunchtid är i allmänhet mer accepterat och normalt, eftersom många människor (särskilt business people) äter ute ensamma då.

Solo Travel Beginners Guide - Crowded food hall in Asia - Blog - KILROY

Solo travel tip #3: make good use of Facebook groups when travelling
There are plenty of helpful people around, my experience is that all travellers are happy to share their tips and knowledge. One place to find these is on Facebook. While it might be the social network of your mom and aunt nowadays, for communities it's the perfect place to thrive. For every country and big city, there are backpacker groups, some even specifically meant for solo travellers. You can arrange meetups in these groups, as well as get info on great hostels, events and more. Don't be afraid to ask for help!

Hur du njuter av dina kvällar när du reser ensam

Om du tror att alla soloresenärer tillbringar sina kvällar ensamma med en bok i sängen - tänk om! På många destinationer är nattlivet något du inte vill missa. Som vi redan nämnde i den här guiden så organiserar de bästa hosteln pubrundor, fester i sin egen bar eller liknande sociala evenemang. Vi rekommenderar starkt att du deltar i åtminstone några av dessa för att mingla och träffa många nya härliga personer. Men om du vill göra något annat än att bara dricka så finns det alltid mycket mer att hitta på i varje storstad. Vad sägs om att gå på en konsert eller en lokal festival? De anställda på ditt boende vet alltid vad som händer i området och kan ge dig de bästa tipsen för en supertrevlig kväll. 

Om du är sugen på att gå ut men inte vill göra det själv, då kanske du borde överväga att haka på en dagstur. Det är ett perfekt tillfälle för dig att bekanta dig med din destination. De är också det perfekta enkla sättet att träffa människor och bestämma planer tillsammans för kvällen samtidigt du har en kul och lärorik upplevelse. Seriöst, vi älskar gruppturer!

Vi vet att det låter som mycket ansträngning utan garanterad utdelning. Men om livet har lärt oss något så är det att du inte kan planera för allt, speciellt inte när det gäller sociala tillställningar. Men lita på oss när vi säger att du kommer träffa sjukt mycket människor på din resa. Och hey, om allt detta fortfarande inte är till någon hjälp för dig, kan du alltid bli vän med bartendern. (:

Solo Travel Beginners Guide - Party at night with red neon lights - Blog - KILROY

Solo travel tip #4: Don't get drunk with strangers and stay on your toes
We REALLY don't want to be a buzzkill here, but we all know how easy it is to get carried away. There's no denying that when under the influence of alcohol and on our own, we are vulnerable to others, especially in a foreign environment. We're not saying you shouldn't party (definitely go for it!), just keep your head in the game at all times and trust your gut! There are plenty of well-meaning and friendly locals and fellow travellers, but you don't want to experience something that would ruin your trip. Leave if you're uncomfortable, be rude if you have to and lie if necessary. The location of your hotel is one example. You don't owe anyone an explanation about why you don't want to do or share something.

Hur man sover med främlingar

Vi snackar alltså om att dela boende här! Det överlägset bästa sättet att resa på egen hand är att sova på hostel. Det är ett bra sätt att vara social, träffa människor och det är vanligtvis det billigaste boendet du kan hitta. Hostel brukade vara extremt basic men nuförtiden erbjuder de i många fall snygga, fräsha ytor med extra bekvämligheter, vilket gör det lätt att hitta ett alternativ som passar dina önskemål. Oavsett om du vill ha en pool, frukost, takbar eller sociala evenemang, hittar du lätt ett hostel som passar dig perfekt. Vi rekommenderar starkt att du använder alla tillgängliga faciliteter, oavsett om det är gym, turer, kurser eller en restaurang. Det sistnämnda är särskilt bra om du tycker det är jobbigt att äta ute ensam eftersom det alltid finns folk att äta med på ditt hostel.

Om du aldrig har bott på ett hostel tidigare låt oss då gå igenom lite grundläggande vett och etikett Allt handlar om att behandla människor hur du vill bli behandlad. Om du delar ett rum var uppmärksam på andra. Detta innebär att vara tyst i sovrummen (party hostel kan dock vara ett undantag), undvika att tända lampor när andra fortfarande sover och håll rummet städat genom att äta och umgås på de gemensamma ytorna istället. Att använda köket kan också spara dig mycket pengar och du kan laga mat tillsammans med din nya rumskompisar. Det är ett roligt sätt att lära känna nya människor på och det blir även ännu billigare än att laga mat ensam: det är vad vi kallar en win-win. Så se till att skaffa nya vänner, ställ frågor och starta konversationer med de andra på boendet. Vem vet vilka stora planer som kan ta form under en  middag?

Solo travel tip #5: Don't be afraid you'll be lonely
Talking about solo travel, this is often concern number one. Don't forget that being alone and lonely are not the same thing, if anything travelling alone gives you more power and control over your trip, as YOU decide what's going to happen. On my journeys, I often needed to take a break from all the parties and plans with newly made friends and I have had so much fun with people I just met. Once you're at your destination, things start rolling and you'll rarely be alone. Unless you want to of course, which leads me to tip #6.

Hur man håller sig säker när man reser solo

Oavsett vilken destination du väljer så är det viktigt att göra ordentlig research om potentiella faror och risker i området. Vilka platser du ska undvika, vilka bedrägerier du ska vara medveten om och vilka andra värdefulla tips resenärer delar med sig om online. Reddit och Facebookgrupper är något vi rekommenderar att kolla in om du vill ställa några frågor eller om du känner dig tveksam över något. Men om du bokar via en resebyrå (som vi ALLTID rekommenderar) är det också en bra informationskälla som kan ge dig värdefulla tips.

Vi vill också betona att en bra reseförsäkring är ovärderlig när du reser på egen hand. Även om du inte behöver det så ger det väldigt mycket sinnesro. Om något oväntat händer så är du glad att kunna få ersättning. Det finns dock vissa problem som du inte kan försäkra dig om så var du än är i världen (även din hemstad) är det alltid bäst att hålla dig på din vakt när du är ensam. Det betyder att du inte dricker för mycket, men också att du undviker att ta långa promenader ensam på natten, även i säkra områden. Ett annat tips är att hålla ditt boendes namn och plats för dig själv - det är trots allt ditt safe space när du är ute och reser.

När du bokar hos en resebyrå så får du extra trygghet och stöd i form av expertråd, hjälp vid reseändringar och mycket mer. För det mesta är det ännu billigare än att ordna allt själv. En annan extra fördel är att när du har ett fast program så kommer du säkert att träffa människor på de aktiviteter och turer du har bokat, så du är garanterad att inte spendera hela din resa själv. Sist men inte minst så handlar mycket om sunt förnuft. Lita alltid på din magkänsla, om något inte känns rätt finns det ofta en bra anledning till det.

Solo travel tip #6: Book yourself a private room from time to time
When travelling alone, it's easy to get a sensory overload from all of the exciting people, experiences and feelings you'll encounter. When that happens, you're going to need some moments to process all of your new impressions and get some piece of mind. It varies from person to person, but I love to book a private room from time to time to regenerate and make new plans. It's so easy to get caught up in the excitement and tag along with others, but a solo adventure is mostly about what YOU want to do. Don't forget that. My motto: do as you like and learn what that is if you're not sure.

Vad händer om ångesten tar över?

Och om du mot alla odds och förberedelser ändå känner att du vill flyga hem igen så finns vi här för dig. Som ditt skyddsnät men också som en del av gemenskapen. Vi har själva varit där och har massor av tips att dela med oss av från våra egna första soloäventyr. Du kan övervinna ångesten och få ut det mesta av din resa även om det kanske inte känns som det just nu. Om ångesten drabbar dig är det vanligtvis under den första dagen eller dagarna på din destination. Dessa tips är till för att hjälpa dig igenom dem samtidigt som du har det bra på din resa.

Det handlar om att ta små steg, pressa inte dig själv för mycket. Den första dagen är ALLTID den värsta, så ett bra sätt att komma igång och hitta din comfortzon igen är att ta en chilldag. Sitt bara på ett café, andas, ta in allt och titta på människorna omkring dig. Alternativt kan du boka en walking tour på din första dag och tvinga dig själv ut och utforska i en lågmäld miljö med några andra resenärer. Du kommer att lära känna din nya omgivning stressfritt eftersom du inte behöver ta reda på allt själv. När du kommer tillbaka till ditt hostel så kaske du träffar några andra resenärer att prata med och få lite tips och idéer från. Lär känna dem och vem vet då kanske planerna börjar smidas! Vårt bästa råd är att inte ha några förväntningar och att ha ett öppet sinne.

Fortsätt på rätt väg genom att sätta dagliga mål för dig själv. Det hjälper dig att hålla ditt fokus på vad du är där för att se, göra och uppleva. Medan vi förstår att du vill utforska nya platser och göra nya saker så kan det vara bra att spara dem till senare under resan. I början kan det istället hjälpa att umgås och hitta på saker på liknande platser som du brukar göra det på hemma. Vi vill också bara säga att det är okej att stanna kvar och ha lite ''egentid''. Men ta dig också tid för lite sightseeing. Att besöka de stora monumenten och berömda platserna du har sett så många gånger kommer åtminstone kännas lite bekant och ge dig ett feel-good moment. Små vinster är också vinster!

Vi hjälper dig gärna att planera din första soloresa och ge dig lite extra sinnesro. Våra reseexperter har massor av tips att dela med sig av och skickar sen iväg dig på ditt äventyr väl förberedd och taggad till tusen! 

Jag är redo för äventyr

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vi hör av oss till dig inom kort för att börja planera din drömresa. Du kommer först att få ett e-postmeddelande med informationen du skickade till oss. Vad sägs om lite reseinspiration medan du väntar?

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...