{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Jobba som volontär på en skola i Sydafrika

Jobba som volontär på en skola i Sydafrika

Bli volontär på en skola i Sydafrika genom projektet Sunshine Educare

I kåkstäder i Kapstaden i Sydafrika lever många barn i mycket utsatta förhållanden. Föräldrar tvingas lämna sina yngre barn att bli omhändertagna av äldre syskon, vissa så unga som 5 år, för att kunna försörja familjen. Det här innebär att barnen lämnas att ta hand om sig själva under dagarna vilket leder till en otroligt utsatt position i samhället.

Många ideella organisationer arbetar med att ta hand om dessa barn med målet att ta dem ur fattigdomen. Ett utav dessa projekten är Sunshine Educare som vi aktivt samarbetar och stöttar. Du du kan bli en del av teamet på Sunshine Educare och arbete i ett av Kapstaden mest utsatta områden, Wolwerivier.

Frågor om projektet? Hör då av dig till oss!

Kort om Sunshine Educare
Sunshine Educare är ett projekt i form utav en skola som finansieras utav KILROY Foundation och SAVE Foundation med syftet att hjälpa de mest utsatta yngsta barnen i Kapstadens kåkstäder.
Läs mer om Sunshine Educare här

Projektet Sunshine Educare

År 2012 uppmärksammades den stora problematiken gällande ensamma barn i Kapstadens kåkstäder utav Sunshine Educare. Den ideella organisationen valde då att öppna upp en förskola i en av de värst drabbade områdena, Skandaalkamp. Idag har skolan bytt placering och återfinns nu i Wolwerivier norr om Kapstaden. På skolan får barnen i området stöd, utbildning och kärlek från volontärer under tiden som föräldrarna arbetar.

Du kan bli en av dessa volontärer som arbetar på Sunshine Educares skola och ta hand om barnen i samhället som behöver hjälpen mest av alla. Läs vidare om du vill veta hur du kan bli en del av projektet!

Ett grupp med småpojkar leker på skolgården utanför skolan hos Sunshine Educare

Hur stöttar KILROY projektet?

Varje år donerar vi pengar till Sunshine Educare så att projektet kan fortsätta med sitt arbete. Denna finansiering går genom KILROY Foundation som, utöver att stötta Sunshine Educare, även delar ut stipendier till tio unga äventyrare som vill bege sig ut i världen för antingen utlandsstudier eller volontärarbete.

Läs mer om KILROY Foundation här.

Hur kan du hjälpa till som volontär på skolan?

Du kan som volontär assistera de lokala lärarna på skolan genom att skapa en lekfull miljö och genomföra pedagogiska lekar med syfte att både utbilda och stärka barnen.

Välj mellan att arbeta som volontär på skolan under allt från 1 till 30 veckor. Alla pågående projekt varierar i kraven på hur länge du måste stanna för att kunna vara delaktig. Vår erfarenhet är att ju längre du stannar, desto mer kommer både du och barnen få ut utav ditt deltagande i projektet!

Highlights under tiden som volontär på skolan

 • Du får driva dina egna projekt och lektioner
 • På eget initiativ ges du möjligheten att själv ta fram pedagogiska lekar och andra aktiviteter
 • Du hjälper barnen att utvecklas både som egna individer och utbildningsmässigt
 • Du får erfarenhet av att arbeta med barn samt i grupp i en ideell organisation
 • Du ger barnen nya erfarenheter och ger dem chansen till en ljusare framtid
 • Lära dig om sydafrikansk kultur och om livet i kåkstäderna
 • Du skaffar dig vänner för livet

Din arbetsplats i Wolwerivier

I dagsläget har skolan tre klassrum med klasser uppdelade i tre åldersgrupper: 0-2 år, 2-4 år och 4-6 år. Varje klass har en klassföreståndare som inte är utbildad inom pedagogik, istället har man valt att anställa tidigare oanställda kvinnor från samhället vilka har lokalkännedom och som brinner för att hjälpa barnen. Klassföreståndarna agerar som tolkar till volontärerna på skolan och gör undervisningen så smidig som möjligt för de vuxna, så väl som för barnen.

Tillsammans med klassföreståndarna arbetar ni aktivt för att skapa en förskoleklass som är trivsamma för barnen genom aktiviteter som både underhåller och utbildar.

Den perfekta volontären på Sunshine Educare är...
*Flexibel och har ett öppet sinne
*Engagerad
*Proaktiv
*Kreativ och påhittig

Inga tidigare erfarenheter inom liknande arbete behövs. Det enda som är viktigt är att du har ett engagemang som går i linje med projektets syfte och viktigast av allt - att du älskar att ta hand om barn!

En vanlig vecka som volontär på Sunshine Educare

Som volontär på skolan arbetar du fem dagar i veckan (måndag - fredag, kl.08:00-14:00). Som ny volontär kommer du att spendera dina måndagar utanför klassrummen, för att istället utbildas inom pedagogik, samt informeras om projektet och de arbetsområden som du verkar inom.

De resterande arbetsdagarna spenderas i ett av klassrummen och ditt fokus kommer att vara att undervisa barnen på ett lekfullt vis och göra deras vardag lättare.

En volontär på en skola utanför Kapstaden.

Vad ingår under din tid som volontär på skolan?

 • Upphämtning på flygplatsen vid ankomst
 • 2 dagars orientering i Kapstaden
 • Boende
 • Transport till och från projektet
 • Support dygnet runt
 • Evenemang och happenings varje vecka
 • Donation till projektet
 • Ett certifikat som tack för din hjälp som volontär

Läs mer om volontärprojektet

Vill du veta mer om att arbeta som volontär hos Sunshine Education?

Om du har några frågor eller funderingar hör då av dig till oss då guidar vi dig genom möjligheterna till att bli en del av Sunshine Educare.

Kontakta oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...