{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

KILROY tipsar: våra bästa resedokumentärer med platser du faktiskt kan besöka

Hollywoodskylten i Los Angeles, Kalifornien

Garanterad underhållning på flyget

Vi har alla varit där. Fast på en 10+ timmars flygning, med inga bra filmer ombord. Men ta det lugnt, vi har ordnat med lite bra inspo till dig. Kolla in de här fantastiska resedokumentärerna som kommer få dig taggad till att utforska din nästa destination. Kom bara ihåg att ladda ner dom offline innan du startar!

 

 

 

Airplane Island View Indonesia
Vi kan hjälpa dig att komma dit!
Off the beaten path behöver inte betyda världens ände. Du kanske tänker att alla destinationer i alla resedokumentärer kan man bara besöka med ett kamerateam och en viss budget. För långt bort, för farligt eller för dyrt. Låt oss bryta den trenden. Alla reseförslag som vi lyfter fram i den här bloggen är lätta att resa till om du vill. Kolla in några av våra reseförlag nedan, eller kontakta våra fantastiska reseexperter för att skapa din drömresa!
Reseförslag

För alla äventyrare

The Dawn Wall (2017) - vi blev verkligen helt paff när vi kollade på den här gripande dokumentären som följer bergsklättrarna Tommy Caldwell och Kevin Jorgeson när de försöker klättra på den näst intill omöjliga 3 000 fot långa Dawn Wall of El Capitan i Yosemite National Park. Även om du kanske inte är en professionell bergsklättrare, är det en grym upplevelse att besöka Yosemite utan att faktiskt försöka nå toppen av El Capitan.

 

Freeclimber on El Capitan in Yosemite National Park in California, USA

För dig som älskar resor utöver det vanliga

Älskar du att åka off the beaten path? Det gör också den brittiska komikern Romesh Ranganathan, och i "The Misadventures of Romesh Ranganathan" tar han med dig till olika länder (som Haiti, Etiopien och Colombia) för att utforska de okonventionella och mindre kända sidorna av resor och turism. Romeshs skämt gör resedokumentären unik och rolig som beskriver platserna han besöker på ett perfekt sätt. Det blir liksom aldrig dåligt där man dömer tredje världens länder utifrån ett västerländskt synsätt, utan han tar mer upp ovanliga resemål och upplevelser på ett autentiskt sätt. Ungefär det som vi siktar på också!

 

 

Colourful houses in the city of Port au Prince in Haiti

För matälskare

Du kan skippa den här om du redan har koll på godbitarna. Den Netflix-producerade "Street Food" (2019-nutid) - är en enda stor hyllning till street food-kulturen i flera asiatiska städer. De hedrar till 100% de lokala streetfood-försäljarna och deras autentiska recept som ofta förs vidare från generation till generation. Du får en bra insight av den kulturella betydelsen av gatumat i de här länderna och det får dig verkligen att vilja resa och smaka på alla fantastiska rätter själv. Oavsett om det är Indien, Thailand, Malaysia eller Indonesien - vi kan ta dig dit. Varför frågar du inte våra experter om deras favorit street-food?

Streetfood being prepared on the streets of Bangkok in Thailand

För dig som älskar feelgood-serier

Har du hört talas om slow television? Då passar "Expedition Happiness" (2017) precis in i den här lilla subgenre. Den här reseserien dokumenterar ett par som gör om en gammal skolbuss till en husbil. Så fort husbilen är klar åker de ut på sitt stora äventyr: en lång roadtrip genom Nordamerika. Du får följa med och se de otroliga landskapen och lär känna dom på vägen. Det är sjukt bra inspo om du funderar på att göra din egna roadtrip genom staterna men också lite härlig inspo om du funderar på att leva vanlife själv och inte riktigt vet hur du ska börja. 

 

 

Old bus at a rural gas station in the USA

För (nya) soloresande

Pedal the World" (2015) - Den här handlar om en imponerande cykelresa. Vi följer Felix Starck medan han cyklar runt i världen, besöker 22 länder och delar sina erfarenheter med alla de olika människor och kulturer han möter på sin resa. Han är inte rädd för att dokumentera de utmaningar han står inför, och de kulturella skillnader som man ibland kan stöta på. Även om du inte planerar att resa ensam med cykel, är det en fantastisk inblick i hur du kan hantera olika saker som du stöter på när du reser solo. 

 

 

Yurts by a lake in Kyrgyzstan

Om du vill skratta

Jack Whitehall: Travels with My Father" (2017-2021) - I fem säsonger reser komikern Jack Whitehall runt om i hela världen med sin pappa, Michael Whitehall som är lite mer traditionell och reserverad. Deras olika personligheter gör hela serien superkul att titta på och de åker till massvis med olika regioner och länder. I varje säsong är det ett nytt ställe som utforskas, bland annat USA, Sydostasien och Storbritannien. 

Farmer walking with cows in front of a temple in Cambodia

Inspirerad?

Kanske är det dags för ditt nästa äventyr. Vi vet alla hur det känns när man bara längtar efter att få resa, men ta det lugnt våra reseexperter kan hjälpa dig. Dom kan förvandla dina drömmar till ditt nästa stora äventyr. Så om du är redo, kontakta oss nedan! 

 

JAG ÄR REDO!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...