{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Off the beaten track i Costa Rica: våra 6 bästa restips

Apor i nationalpark i Costa Rica

Upplev Costa Rica bortom folkmassorna

Costa Rica är en underbar plats att upptäcka för dig som ska backpacka för första gången. Det är säkert och har mycket att erbjuda oavsett vad du gillar att göra. Vilda djur, äventyr, fantastiska regnskogar och fina stränder, vad finns det att inte älska? Medan många turister flockas till de välkända platser i landet, finns det fortfarande några gömda pärlor att hitta som vi inte vill hålla för oss själva. Här är varför vi älskar Costa Rica och hur du upplevelser landet bortom turiststråken!

costa-rica-surfer-palmtrees-cover
Costa Rica är paradiset - true story
Costa Rica är ett riktigt paradis, på riktigt. Detta lilla land har en naturlig skönhet som slår det mesta, från häftig djungel, djur till fantastiska stränder med kristallklart vatten. Dessutom är lokalbefolkningen några av de vänligaste människorna du någonsin kommer att träffa. Pura vida finns överallt! Men det är inte bara naturen som gör Costa Rica till ett paradis. Landet är också stabilt politiskt och har en blomstrande ekonomi, vilket gör det till en idealisk plats att besöka eller till och med bosätta sig på ett tag som digital nomad. Åk hit och upplev det själv!
Costa Rica

Känn de Karibiska vibbarna i östra Costa Rica

Den Karibiska regionen i Costa Rica ligger på östra sidan av landet och gränsar till Karibiska havet. Just denna del av landet Pura Vida är känd för sin avslappnade och välkomnande atmosfär, livliga kultur och fantastiska naturliga skönhet. Här är några av våra favoriter när det kommer till ställen att besöka! 

Girl looking out at a volcanic rock in Manzanillo, Costa Rica

Cahuita National Park: en dröm för naturälskare

Cahuita National Park är ett måste för dig som verkligen uppskattar naturen. Med sina korallrev, vita sandstränder och frodiga regnskogar är parken hem för en mängd olika djur, inklusive sengångare, apor och massor av coola fåglar. Vandra runt, bada i havet och snorkla eller dyk för för se korallreven och livet under ytan på nära håll.

Deserted beach in Cahuita National Park, Costa Rica

Ta dig till Puerto Viejo

Puerto Viejo är en liten men underbar stad som erbjuder en unik blandning av kulturer. Staden är känd för sitt grymma nattliv, goda mat och vackra stränder. Du kan exempelvis ta en cykeltur stranden Playa Cocles, surfa, prova paddelboarding eller helt enkelt bara chilla järnet på stranden med en kall cocktail i handen. Pura Vida så det skriker om det!

I närheten av Puerto Viejo hittar du också Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge. Det är ett skyddat område som är hem för en mängd olika vilda djur, inklusive vrålapor, tukaner och havssköldpaddor. Vi rekommenderar att du hakar på guidad tur för att utforska regnskogen och se djuren i deras naturliga miljö.

Colourful traditional restaurant in Puerto Viejo, Costa Rica

Tortuguero National Park:

I den nordliga delen av den karibiska provinsen hittar du Tortuguero National Park. Denna nationalpark består av flera olika landskap som regnskog, träsk och skogar med massor av olika djurarter som lever i området.

I närheten av Tortuguero kan du också delta i ett volontärprojekt som vi känner starkt för, La Tortuga Feliz. Här kan du bidra till att bevara en hållbar livsmiljö för sköldpaddor genom att hjälpa till med att utbilda lokalbefolkningen att generera en inkomst på ett hållbart sätt, för att minska tjuvjakt på sköldpaddor och deras ägg. La Tortuga Feliz är även ett rehabiliteringscenter där volontärer hjälper till med forskning och uppgifter som rör sköldpaddor.

Turtles on a log in Tortuguero National Park, Costa Rica
costa-rica-surfing-beach-guancaste-cover
10 reasons why you'll love Costa Rica
In addition to being a tropical favourite in the heart of Central America, Costa Rica provides an ideal blend of activities such as surfing, diving, snorkelling, canyoneering, and trekking through jungles. It's a great entry-level backpacking destination. And if you need more convincing, here are ten reasons why you'll fall in love with Costa Rica!
10 reasons why you'll love Costa Rica

Fortsätt vidare genom södra Stilla havet

Södra Stilla havet regionen i Costa Rica ligger på den sydvästra sidan av landet. Precis som i resten av Costa Rica hittar du här orörda stränder, frodiga regnskogar och otroliga vattenfall. Här är några av de främsta höjdpunkterna (enligt oss!) som du inte får missa här: 

Small village near Drake Bay in the South Pacific region of Costa Rica

Corcovado National Park: ett orört naturparadis

Corcovado nationalpark är en av de mest biodiversa platserna på planeten, med över 500 trädarter, 140 däggdjursarter och 400 fågelarter. Haka på en guidad tur för att utforska regnskogen, upptäcka djurlivet och bada i den närliggande vattenfallet för att svalka dig efter en lång dag av äventyr. Vilka djur kan du se här? Jo, sengångare, olika typer av apor, tukaner och till och med jaguarer om du har tur! Hur coolt?

Green lizard in Corcovado National Park

Marino Ballena National Park

Marino Ballena National Park är en nationalpark precis vid kusten som består av en sandformation av två stränder som kolliderar med varandra för att bilda en något som liknar en "valstjärt". Parken är hem för massor av marint liv som knölvalar, delfiner och havssköldpaddor, samt sjukt imponerande mangroveträsk. Du kan förslagsvis hänga med på en båttur för att se djurlivet på nära håll, eller bara hänga på stranden som är raka motsatsen till vad citypuls innebär. 

Whale Tail beach in Marino Ballena National Park in Costa Rica

Uvita Waterfall: en gömd skatt

Visste du att Costa Rica har över 300 vattenfall? Vissa bättre än andra, men Uvita Waterfall är ett vi verkligen vill tipsa om. Det är helt fantastisk och ligger en kort vandring från staden Uvita. När du väl är där kan du bada i det kalla, klara vattnet och självklart ta magiska bilder. Vattenfallet är omgivet av frodig regnskog och du kan mycket väl stöta på djur som apor och tukaner under vandringen dit!

Uvita waterfalls and its lush green surroundings in Costa Rica

VIll du uppleva allt det här på riktigt

Vi löser så att du kommer dit! Prata med våra reseexperter och berätta hur just din drömresa till Costa Rica ser ut, så sätter vi ihop ett förslag som passar din budget. Vi har själva rest en hel del i Costa Rica och vet vad du borde undvika och vad du måste veta innan du hoppar på ett flyget till Centralamerika!

Frågor? Hit us up!

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...