{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Reseinformation för sommaren 2022

flight-plane-window-airborne-view

Saker som är bra att veta om du ska resa i sommar!

Efter två år av begränsingar och restriktioner kopplat till covid-19 är det många därute som har längtat efter att komma ut i världen igen. Men eftersom rekordmånga resenärer ska ut och resa i sommar är flygplatserna hårt belastade och flygbolagen kämpar för att hänga med i efterfrågan. Det kan tyvärr innebära längre köer på flygplatserna än vanligt, inställda flyg och potentiella strejker hos flygbolag, framförallt i Europa.

Busy Airport
Vid flyg är inställt - vad gör jag?
För tillfället ställs dessvärre en del flyg in på grund av den rådande situationen. Om du är osäker på vilka rättigheter du har om ditt flyg skulle ställas in, klicka på länken nedan för att ta reda på mer.
Vad är mina rättigheter?

I händelse av ett potentiellt flygstrejk

Med stor press på både mark- och kabinpersonal under lång tid är det tyvärr så att potentiella strejker kan inträffa hos olika flygbolag.

Vid eventuell strejk kommer de berörda kunderna att kontaktas via e-post och/eller telefon. Om du inte hör av dig från flygbolaget eller oss bör du åka till flygplatsen som planerat för att undvika att bli en "no-show" vid avgång. Vi kommer att behandla alla förfrågningar så snabbt som möjligt och de mest akuta ärendena kommer att prioriteras.

Brist på flygplatspersonal

Flera flygplatser i Europa har just nu längre köer i säkerhetskontrollen än vanligt och har vid behov behövt att ställa in flyg på grund av personalbrist. Se till att kolla flygplatsens webbplats i förväg och tänk på att följa flygplatsens rekommendationer för hur lång tid innan avgång du bör vara på flygplatsen. Nedan följer några ytterligare tips för att du ska få en så stressfri semester som möjligt: 

1. Kontrollera när du bör anlända till flygplatsen

Vi rekommenderar att du kontrollerar de senaste uppdateringarna från din flygplats gällande om hur många timmar i förväg du bör vara där. Vanligtvis bör du vara på plats cirka 3-4 timmar före avgång. Men nya rekommendationer kan komma. 

2. Ladda ner flygbolagets app

Det är alltid en bra idé att ladda ner flygbolagets app för att få de senaste uppdateringarna och aviseringar om avgångstid eller gate ändras. 

3. Kom förberedd 

Se till att underlätta för dig själv och dina medresenärer genom att komma förberedd till säkerhetskontrollen. Regler angående ditt handbagage kan skilja sig åt mellan flygplatser, se därför till att du enkelt kan ta ut din elektronik och vätskor vid behov. Med andra ord, förbered dig så mycket som du kan.

4. Ha koll på dina resedokument

Se till att kontrollera att du har alla dokument som behövs för din resa, helst utskrivna om du ska resa utanför Europa.

5. Ha en positiv inställning

Sist men inte minst, res med en positiv inställning. Räkna med lite extra väntetid på flygplatsen och ta med ett spel, ladda ner din favoritpodcast eller tv-serie och njut av tanken att du äntligen ska få ut och resa igen! 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...