{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Sevärdheter längs Route 66 – det du inte får missa!

En sträcka längs route 66 genom ett ökenlandskap

Den ultimata roadtrippen längs The Mother of all Roads

The Mother of all Roads, The Main Street of America, The Will Rogers Highway, The Great Diagonal Way och Route 66. Kärt barn har många namn!

Att köra Route 66 är ett måste för roadtripälskaren. Den mytomspunna vägen sträcker sig närmare 400 mil genom halva USA. Antar du utmaningen att köra hela sträckan eller väljer du en kortare etapp? Välj whatever rocks your boat för vi kan lova dig att du inte kommer att bli besviken oavsett vad du väljer.

Om hela Route 66 känns som en overkill gissar vi på att du endast vill köra den bästa etappen längs vägen – så, hur väljer du då etapp? Vi har plockat ut några av de största sevärdheterna längs Route 66, så välj en eller flera sträckor som prickar av just dina must-sees!

Men först, lite historia om Route 66

Då Route 66 trotsallt är The Mother of all Roads är det nästan ett måste att ha dess grundhistoria klar för sig innan roadtrippen går av stapeln, right?

 • Route 66 togs i drift redan 1926 (!) och ses som en viktig del av utvecklingen mot dagens USA
 • Vägen sträcker sig 394 mil med start i Chicago i Illinois och slut i Los Angeles i Kalifornien
 • Vägen går genom åtta stater och tre olika tidszoner

Vägen tar dig genom småstäder i sann vilda västern-anda och förbi några av de märkligaste och mäktigaste sevärdheterna i USA. Vilka? Fortsätt läs!

Psst... saknar du en roadtrip buddy?

Signa då upp dig på en gruppresa längs Route 66. Du reser då ihop med andra härliga backpackers och en guide som har stenkoll på vad man inte få missa längs vägen.

Snacka med oss!

Några av de populäraste sevärdheterna längs Route 66

Den forna gangsterstaden (Chicago, Illinois)

Route 66 börjar i Chicago, vilket gör staden till en given highlight längst den klassiska körsträckan. Här kan du spana in världens första skyskrapa från år 1885 med hela 10 våningar, Grant Park där Barak Obama höll sitt historiska tacktal vid det amerikanska presidentvalet 2008, och givetvis Millennium park och dess Cloud Gate, även känd som ”The Bean”.

Glöm inte att fotografera dig med startskylten för Route 66 (65 E Adams St. Ave i Chicago) för att föreviga starten på en av världens mest episka roadtrips!

Skyline över Chicago och det kända monumentet Bean är populära seevärdheter på en roadtrip på Route 66.

Cadillac Ranch (Amarillo, Texas)

Den här världskända sevärdheter längs Route 66 ligger en bit bort från den faktiska vägen, men det är helt klart ett måste att svänga av här. Under vissa dagar kan lukten av sprayfärg ligga som en dimma runt de vertikalt ställda cadillacbilarna då konstverket konstant utvecklas utav förbipasserande och som vill testa sina graffittikunskaper. Om du känner dig manad, packa ner en sprayfärgsburk och gör ditt avtryckt på Route 66’s mest beryktade sevärdheter. Besökare uppmuntras till att bidra med sina bästa graffittitags!

Cadillac Rnach är en populär sevärdhet längs Route 66

Ikoniska diners och drive-ins

Vad skulle USA vara utan sina ikoniska snabbmatshak, flottiga burgare, ostdränkta pizzor och sockersöta pajer? Längs Route 66 kommer du att passera några av de mest legendariska haken i landet. Se till att bocka av minst en utav dem:

 • Lou Mitchells från år 1923 (Chicago, Illinois) - restaurangen är även är känd som "the First Stop on the Mother Road” och för att servera donuts till alla som väntar in sina matbeställningar. Only in America..!
 • Legendariska Steak & Shake’s första diner från 1934 (Normal, Illinois) – Hamburgare, milkshakes och pommes. Det kan inte bli mer amerikanska än det här.
 • Delgadillo’s Snow Cap Drive-in från 1953 (Seligman, Arizona) – Om du älskar den amerikanska kitschen som återkommer längsmed hela Route 66 är den här legendariska drive-in-krogen ett måste att stanna till vid.
 • Midpoint Café från 1928 (Adrian, Texas) - Halvvägs längs Route 66 möts du av denna ikon. I hörnet står en jukebox, väg- neonskyltar hänger på alla väggar och klassiker så som American Apple Pie och Banana Cream Pies serveras. Kan det bli mer USA är så?

Stanna på ikoniska diners som sevärdheter längs Route 66

De kitschiga motellen

Under Route 66’s glansdagar fanns många motell längst sträckan. Idag har majoriteten av dem stängt men några finns kvar och är värda att besöka. Förbered dig på att kastas tillbaka till forna tider!

 • Wigwam Motels (Holbrook, Arizona) – Inte långt från Grand Canyon kan du checka in på detta ikoniska motell och sova i ett hus format som en tipi. Oklart: yes! Värt det: definitivt!
 • Blue Swallow Motel (Tucumcari, New Mexico) – Registrerat som ett kulturarv i delstaten New Mexico lyser Blur Swallow Motel upp den passerande vägen med sina neonskyltar. Boka in en natt här för att uppleva kitschen till fullo.
 • Roy’s Motel and Café (Amboy, Kalifornien) – Numera stängda Roys Motel är fortfarande värt att besöka trots att övernattning inte är möjlig. Den ikoniska så kallade Googie-arkitekturen tar dig tillbaka till 50-talets forna glansdagar.

Besök Roy’s Motel and Café som är en populär sevärdhet längs Route 66

Standin’ on the Corner Park – för den musikintresserade (Winslow, Arizona)

En mindre sevärdhet värd att stanna till vid är parkeringen och likväl korsningen i den lilla staden Winslow i Arizona. Trots att det endast är just en korsning så är det ett populärt stopp för många roadtrippers då bland annat Eagles sjunger om platsen i låten ”Take It Easy”. Dessutom är möjligheterna för riktigt instavänliga foton grymma här!

Barringer Crater (Väster om Winslow, Arizona)

En körning 15 minuter bort från Route 66 tar dig en av världens bästa bevarade meteoritkratrar. Kratern, som sägas vara 50 000 år gammal, är en kvarlämning från meteoriten Canyon Diablo. Omvägen för att ta sig hit är definitivt mödan värd!

En grym sevärdhet längs Route 66 är Barringer Crater

Angel & Vilma’s Route 66 Gift Shop (Seligman, Arizona)

Om du är ute efter en souvenir för att minnas denna episka roadtrip är det här platsen du letar efter! Om du dessutom sett den animerade filmen Bilar (Cars) lär du känna igen dig här. Det är nämligen Angel & Vilma’s Route 66 Gift Shop och staden Seligman som inspiration till filmen inhämtades. Med andra ord, en plats som visualiserar den amerikanska västern på ett grymt sätt i sann filmanda!

I Seliman, Arizona hittar du flera seevärdheter utmed Route 66

Petrified Forest National Park (Arizona)

Mellan städerna Albuquergue och Winslow passerar Route 66 den nästintill overkliga nationalparken Petrified Forest National Park. Parkens namn kommer från de trädfossiler som hittats på området. I hela parker återfinns kapade trädstammar där du kan beskåda de märkliga fossilerna som ser ut som vackra kristaller inspränga i trät. Den bästa kombon av häftigt och märkligt!

Grand Canyon & The Painted Desert (Arizona)

Grand Canyon känner du med all säkerhet redan till, men detta naturunder är ändå värt att nämna som en grym sevärdhet längs Route 66. Trots att det ligger en bit bort från själva vägen är en omväg förbi dessa orangea klippor väl värda den extra körtiden. Se dessutom till att spana in vackra Painted Desert – WOW-faktorn når nya höjder här!

Grand Canyon kan bli ett stopp när du kör längs Route 66

Vilda åsnor i Oatman (Arizona)

Du läste rätt. Efter att ha kört utmed krokiga landsvägar möts du av den här okonventionella stad som innebos utav vilda åsnor. Åsnorna vandrar fritt runt på stadens gator och är vana vid människor. Om du har tur kan du lyckas klappen en, men passa dig, de är fortfarande vilda djur!

Besök Otman i Arizona när du kör längs Route 66

Skoträden längst Route 66

Att hänga skor i ”skoträd” längst Route 66 är en klassisk tradition märkligt nog. Varför? Ingen vet! Det mest beryktade trädet kunde beskådas i Amboy i Kalifornien men det föll olyckligtvis under år 2010 på grund av skornas tyngd. Känn ingen sorg för det, under din roadtrip kan du skymta över 40 andra skoträd!

Skoträd längs Route 66

End of the Trail & Santa Monica Pier (Santa Monica, Kalifornien)

Tro det eller ej, men du kan faktiskt inte köra den sista sträckan av Route 66. Slutet av vägen hittar du ute på Santa Monica Pier, där bilar inte är tillåtna. Definitionen av ett antiklimax, inte sant? När detta faktum väl lagt sig och du accepterat att den sista färden bli till fots måste du passa på att fotat skylten, ta ett åk i det kända pariserhjulet ute på piren och bara njuta av Stilla Havets horisont.

En sista sevärdhet längs Route 66 är Santa Monica Pier i Kalifornien

Bra att veta innan du börjar köra längs Route 66

 • Om du vill köra hela Route 66 kan du räkna med att det tar cirka tre veckor.
 • När borde du köra Route 66? Att ge ett kort svar på frågan är svårt då sträckan tar dig genom mängder av olika typer av klimat. Bara ett exempel är Las Vegas och stadens ökenlandskap som under sommaren når temperaturer på 45°C under stekande sol. I Chicago under den här tiden regnar det i mängder.
 • Lagar och regler är inte enhetliga genom USA, så se till att ha koll på hastighetsbegränsningarna i de staterna du passerar.
 • Att tanka i USA är en upplevelse i sig! Bensinstationer har olika procedurer för att fylla upp tanken, så håll ett extra öga på vad som gäller där du väljer att stanna.

Redo för den ultimata roadtrippen?

Osäker på var du ska börja din roadtrip längs Route 66, eller är du nyfiken på vad mer du kan uppleva längs vägen. Boka då in dig på en kostnadsfri reserådgivning, som vi kan ta i en av våra butiker eller över telefon, så ser vi till att du kommer iväg på ett äventyr of a life time!

Boka in en gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...