{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Tre fantastiska roadtrips du borde göra i Nya Zeeland

New Zealand Arthurs Pass Beautiful View

Nordön, Sydön eller båda?

Nya Zeeland, med sina vackra landskap, snötäckta bergstoppar och orörda sjöar, är den perfekta platsen för dig som älskar äventyr och episka roadtrips.  När du ska resa till Nya Zeeland kanske du tänker, vilken är den absolut bästa rutten för en roadtrip? Och självklart har vi ett riktigt bra alternativ - men såklart beror det på hur länge du tänkt att stanna och hur långt du vill köra. I den här bloggen kommer vi att snacka om och jämföra våra bästa rutter för roadtrips i Nya Zeeland: En för Nordön, en för Sydön och en med en kombo av båda två.  Spänn fast dig när vi utforskar tre otroliga rutter som kommer få dig att vilja boka ett flyg till Nya Zeeland direkt!

Road Trip – NZ North Island (2000 1300) BG

Roadtrip Norra ön

  • Rekommenderad längd: ca 3 veckor
  • Kilometer på vägen: runt 2700
Låt oss börja i norra Nya Zeeland, med denna fantastiska roadtrip på Nordön. På cirka 3 veckor kommer du att få utforska alla häftiga platser (och tro oss, det finns många!) på Nya Zeelands Nordö.

Börja och avsluta din roadtrip i Auckland. Ta det lugnt i början och utforska staden innan du ger dig iväg med din campervan. Den här roadtrippen har massor av häftiga stopp, när du kör från Auckland till Paihia och Kaitaia i norr kommer du hitta massor av sandstränder, vackra klippor och fantastiska dykplatser. För att inte tala om maorikulturen, som har starka rötter här, särskilt i Kaitaia. Från den övre delen av Nordön kommer du sakta men säkert köra ner till Wellington via några av Nya Zeelands absoluta höjdpunkter, inklusive Waitomo-grottorna och Tongariro National Park, med sina fantastiska vulkanlandskap och blå kratersjöar.

När du har kommit till Wellington, Nya Zeelands huvudstad, finns det en hel del turistiga saker på agendan (Te Papa Tongarewa-museet och linbanan som leder upp på kullen med utsikt över staden), samt några fantastiska restauranger - som man förväntar sig av en riktig huvudstad. Efter Wellington är det dags att utforska Nordöns östkust, passera art deco-staden Napier och Gisborne, som är bra för surfing. Nästa stopp på din roadtrip är lika spännande, Hobbiton med sina gröna kullar och stugor (ja - de från Sagan om Ringen) och Rotorua, där den geotermiska aktiviteten skapar ett overkligt landskap fylld med ångande sjöar och gejsrar. Nya Zeeland har verkligen allt så missa inte dessa stopp!

Om vi skulle beskriva den här roadtrippen med tre ord så skulle det vara: natur, vattenaktiviteter och maorikultur. Kolla in dom många varma källorna, besök fantastiska vulkaner och geotermiska områden. Dessutom får du chansen att uppleva den fantastiska maorikulturen på nära håll, gör dig redo! 

 

Kolla in vårt reseförlag på Nordön i Nya Zeeland

 

Road Trip – NZ South Island (2000 1300) BG

Roadtrip Södra ön

  • Rekommenderad längd: 3-4 veckor
  • Kilometer på vägen: runt 2700
En roadtrip på Sydön i Nya Zeeland är en sjukt vacker upplevelse: bergskedjor, gyllene stränder, glaciärer, regnskogar, fjordar, extremsporter och valskådning. Få den ultimata upplevelsen på Sydön med denna underbara roadtrip!

Vi börjar vår roadtrip på Sydön i Christchurch, känt för sina vackra trädgårdar och livliga konstscen. Utforska Botaniska trädgården, promenera längs Avon River och besök Quake City Museum och lär dig mer om stadens motståndskraft efter den förödande jordbävningen 2011. När vi lämnar staden bakom oss kommer du att stanna vid massor av platser (vi föreslår att du åtminstone gör Kaikoura för den otroliga valskådningen och Marlborough Wine Region) längs vägen till Abel Tasman National Park. I detta kustparadis möts dom vackra stränderna av frodiga skogar. Vadnra på Abel Tasman Coast Track, paddla kajak i kristallklara vatten och spana efter sälar och delfiner längs kusten.

Sakta men säkert på väg söderut igen kommer du att åka förbi Franz Josef Glacier. Ta en guidad glaciärvandring, njut av dom varma poolerna efter en lång dag och förundras över dess omgivningar. Via Wanaka kommer du att få se Milford Sound, som är en av de mest förtrollande platserna på jorden. Fjorden här är inte bara omgiven av snötäckta berg (en del av året), utan har också regnskogar, vattenfall, delfiner och pingvinkolonier. Det är svårt att hitta något som är vackrare än Milford Sound, men nästa stopp är riktigt spännande, eftersom det är äventyrsstaden i Nya Zeeland, och kanske till och med i världen! Hoppa bungyjump från Kawarau Bridge, prova vattensporter på Lake Wakatipu och testa paragliding här.

Via Invercargill förbereder du dig för att ta en färja till Stewart Island, en avlägsen pärla. Anledningen att åka hela vägen hit är Rakiura National Park. Här hittar du fantastiska vandringsleder, många, många olika fåglar och en chans att se den undflyende kiwifågeln (även om vi måste erkänna, detta är ganska svårt). Efter att ha sett hur livet på Nya Zeelands öar är, finns det bara några få stopp kvar på den här roadtrippen, en av dom är Dunedin - känt för sitt skotska arv och grymma studentliv. Besök Otago Peninsula för albatrosskolonier, pingviner och fantastiska kustvyer. Vi kan förstå varför skottarna gillade det här. För ditt sista stopp, åk till Lake Tekapo, som är så blå att det nästan gör ont i ögonen. På dagen är det otroligt pittoreskt, medan vi på natten rekommenderar att du stjärnskådar i Dark Sky Reserve. Det är ett riktigt bra slut på din resa till Nya Zeeland som kommer få dig att vilja ha mer! 

 

Kolla in vårt reseförlag på Södra ön i Nya Zeeland

Road Trip – NZ North + South Island (2000 1300) BG

Roadtrip Nordön & Sydön

  • Rekommenderad längd: minimum 3 veckor, men om du kan stanna längre!
  • Kilometer på vägen: runt 3700
Denna episka roadtrip är en cocktail av dom bästa highlightsen i dom tidigare roadtripsen. Vi kommer att guida dig genom allt det bästa som Nya Zeelands två huvudöar har att erbjuda på tre veckor eller (om du kan) mer. Vi har inkluderat några av dom viktigaste stoppen på denna rutt, men om du har mer än 3 veckor finns det massor mer att se längs vägen - eller så kan du helt enkelt välja att stanna lite längre.

Äventyra genom alpängar, forntida glaciärer och snötäckta berg när du upplever fantastiska filminspelningsplatser, aktiviteter i Midgård och mer. Upplev den vänliga kiwigästfriheten och utforska det absolut bästa av Nya Zeeland med dena fantastiska roadtrip. 

Du börjar äventyret i Christchurch och avslutar det i Auckland. Om du gör roadtripppen i denna ordning kommer ingen enkelriktad avgift att läggas på på din totala kostnad (det kommer att finnas en avgift om du gör det tvärtom) eftersom de flesta människor börjar i Auckland och avslutar i Christchurch vilket innebär att fler campervans måste tas tillbaka till Auckland.

Några av stoppen på vår rekommenderade roadtrip är faktiskt unika för denna resplan, även om du självklart också kan lägga till dem i din roadtrip på nord- och sydön. Till exempel älskar vi Poor Knights Islands, en fantastisk grupp öar som utsetts till en av de 10 bästa dykplatserna i världen av ingen mindre än Jacques Cousteau. Det här är verkligen en speciell plats där du inte bara kan prova på grottdykning, utan också se valar och delfiner. På Sydön är en av de stora höjdpunkterna Arthurs Pass National Park, bra för vandring men särskilt intressant för alla klättrare bland oss. Landskapet här är både frodigt och stenigt, vilket gör det till en av de bästa platserna i dom södra Nya Zeeländska alperna.

Som du säkert förstått kan du lätt spendera 3 veckor på bara en av öarna, men vi har försökt ta med det absoluta bästa av båda två öarna på ca 3 veckor. Om du har mer tid, grymt! Då kan du se ännu mer!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...