{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Upplev det magiska Nya Zeeland

Lake Pukaki Nya Zeeland

Upplev det magiska Nya Zeeland

På Nya Zeeland kan du på kort tid åka från en glaciär, till en djungel, till en vulkan. Lättillgängligt (när du väl är på plats i landet alltså) och samtidigt trollbindande vackert. Inget annat land passar så bra som Midgård, enligt regissören bakom Sagan om ringen-trilogin och Hobbit-filmerna, Peter Jackson. Vi håller med och tillägger att få länder passar så bra för en roadtrip, särskilt för alla Tolkien/Jackson-fantaster. Spana in bilderna nedan och döm själva! 

Redo för äventyr?
Nya Zeeland är känt för sina många adrenalinfyllda äventyr. Om du är den våghalsiga typen kanske en rundresa full av adrenalinkickar kan vara något för dig? Att turen fått namnet "Pure Adrenalin" säger väl allt!
Visa mig äventyret!

Hobbiton

När du åker runt på nordön får du för allt i världen inte missa en guidad visning av The Shire; en av de viktigaste och mest sevärda inspelningsplatserna för filmerna. Här erbjuds ett paket med "Midgård" som tema och du får ta del av massor av intressant historia bakom filmatiseringen av Tolkiens underbara böcker. Ta en öl i Green Dragon Pub eller en lunch på Shire's Rest Café.

Hobbiton i Nya Zeeland

Waitomo Caves

En timmes bilfärd från Hobbiton ligger Waitomo Caves, en fascinerande labyrint av underjordiska hål, grottor och floder. Läskigt, mysigt, spöklikt och vackert på samma gång. Missa inte lysmaskarna som lyser upp grottorna likt en stjärnhimmel. Ta en promenad eller båttur, prova black water rafting eller ziplining i mörkret (om du vågar!). För alla Jackson-fans finns även inspelningsplatsen för Trollshaw Forest här.

Waitomo Caves i Nya Zeeland

Ruapehu

Mount Ngauruhoe blev världsberömt genom Sagan om ringen-trilogin i och med gestaltningen som Mount Doom. Denna aktiva vulkan ligger i Tongariro National Park, där du hittar en av världens bästa dagsvandringsleder, bland svarta vulkanlandskap och smaragdgröna sjöar. Gör en tur på hästryggen genom lummiga skogar och fält, eller om du är här på vintern; åk skidor på Mount Ruapehu.

Ruapehu i Nya Zeeland

Rotorua

Ett besök i Rotorua är ett annat måste. Här kan du bland annat kolla in massa bubblande gyttjepölar och galna gejsrar. Rotorua är ett av de områden i världen med mest geothermisk aktivitet. Du kan också besöka Te Puia och ta del av den spännande maoriska kulturen, däribland haka-dansen, den intensiva krigsdansen som inte brukar lämnna någon oberörd. Varför inte prova på forsränning ner för ett 7 meters vattenfall?

Rotorua i Nya Zeeland

Glenorchy

Glenorchy är en liten stad belägen vid den vackra sjön Wakatipu, cirka 45 minuters bilfärd från Queenstown. Glenorchy-området är paradiset för alla naturälskare och här finns några av landets vackraste vandringsleder, mitt bland bergskedjor, stränder och skogar. Vandring och ridning här är magiska upplevelser! Du som vill snöa in dig ännu mer på the Lord of the Rings kan spana in inspelningsplatserna för Isengard, Lothlórien och Fangorn Forest.

Glenorchy i Nya Zeeland

Fiordland

Bara namnet låter magiskt! Helt klart en av de mest förtjusande platserna i Nya Zeeland, med vattenfall som går flera hundra meter ner i djupa, mörka fjordar och gamla regnskogar som väver sin väg längs de mäktiga fjällen. Spännande varelser simmar djupt ner i de mörka sjöarna och bergstopparna skimrar som granit i solen. Prova gärna Milford Track, en fyra dagar lång vandring som tar dig genom vidsträckta dalar och orörda sjöar.

Fiordland i Nya Zeeland


Sugen på mer av det magiska och filmiska Nya Zeeland?

Exemplen ovan är bara några av de många episka platser som Nya Zeeland har att erbjuda. Här nedan ser du fyra populära reseförslag för alla som vill göra en roadtrip där du får ut det mesta av landet:

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...