{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Upptäck Ecuador och Galapagos: våra 8 bästa restips

Historiska koloniala byggnader i Quito

Djupdyk i Sydmamerikas underbara kultur

Vi på KILROY älskar att bli helt uppslukade av nya platser bortom turistråken. För att du ska komma in i samma stämning har vi satt ihop en lista över upplevelser och aktiviteter som du definitivt bör överväga om du planerar att besöka Ecuador och Galapagos!

ecuador-waterfall-bridge-pailon-del-diablo-baños-cover
Ecuador: natur och historia som går hand i hand
Som ett av de mindre länderna i Sydamerika, är Ecuador ofta en förbisedd destination till förmån för sina större grannar som Colombia och Peru. Men gör inte misstaget att hoppa över det, eftersom Ecuador är en riktigt häftigt destination som du bör besöka minst en gång i ditt liv. Det finns inte bara massor av utomhusaktiviteter, som vandring och mountainbike, utan landets natur är så fantastisk att du aldrig vill åka härifrån. Lägg till det vänliga folket, goda maten och Galapagos som grädde på moset, så förstår du varför vi avgudar Ecuador. Läs mer om lokala och autentiska upplevelserna du hittar i Ecuador!

Ecuador, en underskattad destination

Om du är precis som oss och gillar att "Go local" när du reser kan inget gå fel här. Ecuador är känt för sina varierande landskap, som bland annat inkluderar Galapagosöarna, Anderna och Amazonas mystiska regnskog. Det är också hem åt en mängd olika inhemska kulturer, såväl som ett gäng städer från kolonialtiden som är rika på historia och häftig arkitektur. Ecuador är dessutom känt för sitt utsökta kök, som är en fusion av inhemska och spanska influenser. Vamos!

Man standing on a deserted mountain near Quito in Ecuador

1. Börja med att besöka den lokala marknaden

När du precis har landat vill du säkert ta det lite lugnt för att anpassa dig till din nya omgivning, men är samtidigt taggad på att börja utforska. Det ena behöver inte utesluta det andra. Är du sugen på något att äta rekommenderar vi att du tar dig till närmsta marknad. Du kan naturligtvis gå till en mataffär också, men marknader i Ecuador är ofta billigare, chamrigare och en spännande upplevelse som är en perfekt aktivitet för en första dag i Ecuador! 

Tips på några populära lokala livsmedel som du kan hitta på marknaden:

  • Plantains: En typ av stärkelserik (bananliknande) frukt som ofta steks eller bakas för att serveras som tillbehör.
  • Humitas: Ångkokta majskakor gjorda av färsk majs och kryddor.
  • Empanadas: Bröd fyllda med kött, ost eller grönsaker och serveras ofta som mellanmål eller aptitretare.

Om du vill göra en hel utflyksdag av det, föreslår vi att du går till Otavalomarknaden, där du inte bara hittar mat utan också massor av hantverk och andra spännande saker!

2. Ta en danslektion

Dans är en stor del av den latinamerikanska kulturen och i Ecuador är det inget undantag. Det finns ganska många olika dansstilar att uppleva och njuta av, så att ta en dansklass kan vara en trevlig kvällsaktivitet för att få lite motion samtidigt som du har en rolig utekväll på stan!

De mest populära danserna i Ecuador som du kan lära dig är:

  • Salsa: har sitt ursprung i Kuba och är känt för sina energiska, rytmiska rörelser och dansas ofta till livlig latinmusik.

  • Cumbia: kommer från grannlandet Colombia och kännetecknas av sina snabba, rytmiska rörelser och dansas ofta till livlig, energisk musik.

  • Folkdanser: Ecuador är hem till ett antal traditionella folkdanser som är populära i hela landet, inklusive Marinera, som dansas i kustregioner och Sanjuanito, med ursprung i Andinska regionerna i Ecuador.

Food market in Ecuador - colourful assortment of fruits
Montanita 3
Practice your Spanish in the real world
Probably one of the best languages to learn as an avid traveller is Spanish since it's spoken in a lot of different countries. But when are you really going to find the time to properly learn it? We've got the answer: while travelling through South America! We know from experience that you'll quickly pick up a new language when being forced to use it, so our travelling classroom is the perfect solution for you who want to improve yourself while going on an awesome journey. Obviously, you can do it in Ecuador, but there are also opportunities in several other Spanish-speaking countries. Hit us up if you want to know more!

3. Bo i homestay

Du tänker kanske att bo på hotell eller hostel är ditt enda alternativ när du reser genom Ecuador, men då har vi en annan spännande möjlighet för dig: homestay! Till skillnad från hotell eller hostel så är homestay mer personligt och du får chansen att uppleva kulturen på riktigt. 

En av de största fördelarna är möjligheten att uppleva lokal kultur och seder från första parkett. Att bo i homestay med en lokal familj kan ge dig en unik och autentisk inblick i det dagliga livet i Ecuador som du förmodligen inte kommer att få från att bo på hotell eller hostel. Det är också ett bra sätt att förbättra dina spanskakunskaper. Ett annat plus är att det vanligtvis är billigare än andra typer av boende och pengarna du spenderar går direkt till familjen, vilket hjälper till att stödja lokalsamhället. 

Vår favorit homestay är att bo hos en Quichuafamilj djupt inne i Amazonas. Du lär dig om ekosystemet, får gå på djungelvandringar och får bland annat uppleva en autentisk Shamanritual. 

4. Volontärarbeta

Är du intresserad av lokal kultur och känner att du vill ge något tillbaka till samhället? Då är kanske volontärarbete på ett center för hemlösa barn är något du borde kolla vidare på. I Quito har många barn inte ett permanent hem eftersom de bor på gatorna ensamma eller tillsammans med sina familjer. Sinsoluka (som betyder "utan lim") är en ideell organisation som arbetar med att hjälpa dessa barn och deras familjer som bor eller har bott på gatorna i Quito. Organisationen stödjer dem genom att ge dem en plats att äta, ett klädbyte och en dusch. Yngre barn uppmuntras att gå i skolan och på eftermiddagen hjälper volontärerna dem med sina läxor och organiserar roliga aktiviteter.

Du kan ha en positiv inverkan i dessa barns liv och hjälpa dem att övervinna de utmaningar de står inför. Det är också ett utmärkt tillfälle att öva på din spanska i en lågmäld miljö. Barn är lätta att prata och interagera med så medan du spelar spel, sportar eller hittar på andra aktiviteter med dem kan du verkligen utveckla din spanska samtidigt som du gör en otroligt viktig insats för barnen. 

Children playing at Dream Centre Quito, a centre for street children
galapagos-marine-iguana-cover
Galapagos: the ultimate bonus treat
The Galapagos Islands, located off the coast of Ecuador, are a popular destination for tourists due to their unique and diverse wildlife, many of which are found nowhere else in the world. Additionally, the islands offer a variety of outdoor activities such as snorkelling, swimming, and hiking, as well as opportunities to see the geological formations and learn about the natural history of the islands. The Galapagos Islands are also a UNESCO World Heritage Site, recognized for their natural beauty and importance as a scientific research area.

5. Delta i en matlagningskurs

Om marknaden vi diskuterade tidigare fick din mage att kurra så kommer detta förslag bara göra det värre. Medan varje land har sina signaturrätter så har Ecuador en mycket varierad kulinarisk tradition, med en blandning av inhemska, spanska och afrikanska influenser.

Om du deltar i en matlagningskurs så får du testa att lägga till en autentisk ecuadoriansk smak i din matlagning genom att lära dig om lokala ingredienser som plantains, corn, Andean tubers och många olika typer av exotiska frukter så som guanabana, passionsfrukt och granadilla. Ärligt talat så är det den bästa souveniren du kan köpa till dig själv!

Man Dressed In Colours Offering Food In Latacunga, Ecuador

6. Lär dig spanska genom att prata med lokalbefolkningen

Anledningen till att många unga resenärer besöker Sydamerika är för att lära sig språket. Ecuador är en perfekt destination för att göra det, särskilt när man kombinerar det med några andra roliga aktiviteter. Denna spanska & surfkurs låter dig kombinera spanskalektioner med olika vattenaktiviteter. Som en bonus kommer du att träffa fantastiska människor samtidigt, vilket förmodligen är den bästa starten på ditt äventyr i Ecuador! 

Det är är helt annan sak att jobba på sina spanskakunskaper i en miljö med andra elever. Du kommer att få ett bättre grepp om den lokala kulturen och sederna medan du är här, vilket bara kommer att förbättra dina kunskaper i det spanska språket ytterligare.

7. Vandra genom Anderna

Varje besök i Ecuador bör innehålla minst en vandring genom Anderna. Området är helt enkelt fantastiskt på en helt annan nivå och det finns ett antal olika vandringar du kan göra beroende på din fitness level. Låt oss berätta om några som vi verkligen tycker om: 

  • Chimborazo vulkanvandring: Detta är den högsta vulkanen i Ecuador och den högsta toppen i världen mätt från jordens centrum. Coolt va? Chimborazo anses vara en av de mest utmanande vandringarna i Ecuador men också en av de mest givande med en fantastisk utsikt över Anderna.                                              
  • Cotopaxi trek: Att klättra till toppen av Cotopaxivulkanen är en relativt utmanande men fantastisk upplevelse. Det krävs en ganska bra fitnessnivå och rätt utrustning för att göra denna vandringen, men utsikten du får från toppen är värt all möda!                                                                                                   
  • Om du vill ha något mindre utmanande så besök istället Llanganates National Park. Här finns många vandringsleder som passar olika färdighetsnivåer. Du kommer att njuta av det vackra landskapet i Anderna med en god chans att upptäcka vilda djur och möjlighet att besöka inhemska samhällen.
Llama laying in a valley in Guayaquil, Ecuador with snow-topped mountains in the background

Ecuador väntar på dig ...

Låter detta som din drömresa? Då tycker vi att ska ska höa av dig till oss så sätter vi ihop den perfekta resan till dig - helt kostnadsfritt. Våra reseexperter känner till alla insidertips och hur du kan få ut det mesta av din resa till Ecuador! 

Kontaka oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...