{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vad är fridykning - och hur kan du lära dig det?

diving-general- (7)

De 3 största fördelarna med fridykning

Har du någong gång funderat på hur det känns att dyka under vattnet, att bli ett med naturen och havets djurliv? Det är en del av det som driver dykare att ta på sig utrustningen och kasta sig under ytan, men för att få en ännu mer unik och autentisk upplevelse så kan du testa på att strunta i själva utrustningen och prova på friheten med fridykning.

Freediver In The Ocean With A Lot Of Big Rocks Surrounding Him
Lär dig fridyka med KILROY Tripmates Fridykning, Yoga och Meditation.
Är du taggad på att testa på fridykning? Då är denna två veckors långa resa till Nusa Lembongan är precis vad du letar efter! Du kommer inte bara att lära dig att få kontroll på din kropp utan också skapa ett lugn inom ig med med yoga och meditation. Det är ett komplett paket—ingen erfarenhet krävs, kom bara som du är! Du kommer att ha gott om tid att njuta av ö-livet, vandra genom det lilla paradiset som är Nusa Lembongan, eller ta en dagstur till Nusa Penida. Det handlar om att upptäcka, både under och ovanför vattnet. Dyk ner i djupet med andra äventyrare i 20- och tidiga 30-årsåldern, alla taggade på att utforska havets dolda vrak till dess livliga rev. Och vem vet? Du kanske hittar dig själv simmande med sköldpaddor eller beundrande mantor. Tripmates 23-31 är mer än bara en resa; det är en chans att träffa likasinnade backpackers som vill få ut det mesta av sina semesterdagar och skapa minnen. Så, vad säger du—redo för ett äventyr som är precis lagom långt och fullt av livsförändrande upplevelser?

Först och främst, vad är egentligen fridykning?

Fridykning är en skonsam aktivitet som alla, oavsett ålder eller erfarenhetsnivå kan göra. Många fridykare talar om dom terapeutiska fördelarna med sporten och säger att dyka ner under ytan är som den ultimata meditationen. Oavsett om du har dykerfarenhet, älskar att snorkla på dina äventyr utomlands eller är en vattensportfanatiker så är fridykning något alldeles speciellt.

1. Ultimat Frihet

Att övervinna dina naturliga begränsningar och tänja på dina gränser kommer att visa dig exakt hur kraftfullt ditt sinne och kropp är! Att sjunka ner i det blå på ett enda andetag är en upplevelse som inte är likt något annat. Du blir snabbt en del av undervattensvärlden och har till och med möjlighet att få mer naturliga möten med vilda djur, som ofta inte är möjliga från ytan eller när du dyker med tuber, eftersom bubblorna ofta skrämmer bort djurlivet.

2. Fullständig Närvaro i Stunden

Om du inte riktigt känner till fridykning sen tidigare kommer du snabbt att inse att aktiviteten kräver full koncentration av sinne och kropp. Du kommer att behöva fullt fokus när du fyller dina lungor med ett djupt andetag innan du dyker ner. Under vattnet kommer du att behöva fokusera ditt sinne på din kropp och utmana dig själv att tänja på dina personliga gränser bortom vad du trodde var möjligt.

Det finns väldigt få stunder i vardagen där du känner dig helt närvarande, men fridykning tar dig till den platsen nästan omedelbart. Allt detta resulterar i bättre kroppsmedvetenhet vilket kan påverka alla aspekter av ditt liv. Som världsmästaren och fridykningslegenden Umberto Pelizzari uttryckte det, "scubadykaren dyker för att titta runt, fridykaren dyker för att titta inåt." Du kommer att avsluta din resa med en känsla av personlig tillväxt när du övervinner fysiska och mentala utmaningar och upplever verkligheten av att verkligen vara i nuet.

Freediveramong rays in the ocean around Bali in Indonesia

3. Fysisk och Mental Hälsa

Precis som andra typer av fysiska aktiviteter, gör fridykning det möjligt för dig att stärka din kropp genom att utveckla dina muskler och öka din uthållighet. Du kommer också att känna den omedelbara frigörelsen av tryck på dina leder när du upplever mindre tryck under vattnet. En av de första lektionerna i fridykning är hur man tar ett djupt och riktigt andetag. Även om detta kan vara en obekväm process i början, så lär du dig att använda dina lungors fulla kapacitet och gör det lättare för dig att hålla andan längre. 

På den mentala sidan kan fridykning ha en positiv effekt på ditt psykiska tillstånd. Fysisk aktivitet hjälper till att minska individens ångest, medan fridykning tar saker ett steg längre – genom att hjälpa dig att bemästra en mängd olika metoder för avslappning och koncentrationstekniker som leder till mer lugna, medvetna och samlade tillstånd i vardagen. Med varje dyk kommer du att bli bättre och bättre på att slappna av och lugna ditt nervsystem. Alla fördelar med fridykning kan du lätt använda i stressiga situationer varje dag när du är hemma igen. 

Oavsett om du letar efter ett aktivt semesteräventyr för att utforska havet, eller vill sakta ner och fokusera mer på dig själv kan vår Fridykningsresa med Tripmates vara något för dig. Kolla in den orangea rutan för att få reda lite mer om fridykning och varför det är sjukt häftigt!

Girl with blonde hair freediving in the ocean around Bali in Indonesia

Tror du att fridykning är något för dig?

Att lära dig något nytt på din nästa semester kommer att ge dig något extra och unikt än bara en vanlig resa. Du kommer komma hem med en ny hobby och nya färdigheter som du faktiskt senare kommer kunna använda i din vardag hemma. Att leva i en digital verklighet efter pandemin med vardagens påfrestningar skapar en viss typ av stress. Men fridykning kan vara just det ögonblick av zen för stressade sinnen och i slutändan hjälpa dig att förbättra ditt allmänna välbefinnande. Du kommer att komma hem från din resa med en känsla av återhämtning och balans efter att testat på fridykning, yoga och meditation i Bali, Indonesien med Tripmates. 

 

Läs mer om att fridyka på Bali

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...