{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Hur du väljer ryggsäck inför backpackingen

En person som planerar atrt åka till Bangkok med backpacking ryggsäck.

Hur du väljer ryggsäck inför backpackingresan!

 

Att ha en bra ryggsäck är A och O för varje lyckad backpackingresa. För att få ut det mesta av din resa är det viktigt att ha en ryggsäck som du verkligen trivs med. Det sista du vill ha är något som väger alldeles för mycket eller som inte är kompatibel med ditt typ av resande. Hur gör du då för att välja en backpacking-ryggsäck som passar för dig? Det finns några olika saker som kan vara bra att tänka på.

Rätt storlek

En av de viktigaste sakerna att tänka på är hur många liter din ryggsäck bör ha. De flesta av oss har en tendens att fylla ryggsäcken till sin gräns oavsett hur stor den är. Det kan också vara svårt att motstå frestelsen att köpa en större väska än du verkligen behöver.

Den stora fördelen med en lite mindre väska på 45 - 60 liter är att det blir smidigare varje gång du ska ta dig till ett nytt ställe. Du tar enklare med ryggsäcken på bussar och taxi, och du kan till och med komma undan med att slippa betala för incheckat bagage på flyg.

För de flesta backpackers gör en ryggsäck på runt 60 liter jobbet. Personligen har vi hittat ett sweet-spot på 55 liter. Om du inte planerar att vara ute på långvariga vandringar i kalla temperaturer eller behöver annan form av specialutrustning finns det ingen anledning att ha en ryggsäck på över 70 liter.

En man med orange backpackingryggsäck blicka över utsikten

Lättillgänglig packning

Det är inte roligt att behöva packa upp hela ryggsäckens packning varje gång du behöver något längst ner. Många ryggsäckstillverkare har identifierad detta problem och utvecklat ryggsäckar som öppnas likt en resväska. Med denna design blir packning och uppackning på hostels en smärtfri upplevelse.

Låsbart blixtlås

Risken att någon lägger något i din väska innan en flygresa eller stjäl något på ett hostel eller bussresa är relativt liten när du backpackar, men verkligen inte obefintlig. Ett låsbart blixtlås kan låsas med hjälp av ett litet hänglås, vilket gör ryggsäcken immun mot spontantjuvar. Att ha denna funktion för ryggsäckens viktigaste utrymmen gör definitivt dina resor till en mer harmonisk upplevelse.

Bekvämt bärsystem

Även om du inte planerar att använda din ryggsäck för långa vandringsturer är det en bra idé att skaffa en väska med ett bekvämt och stabilt bärsystem. På de flesta backpacking resor kommer du spendera många timmar bärandes på din fullastade ryggsäck. Då kommer funktioner som vadderade axelremmar, höftbälte och en vadderad ryggpanel med bra ventilation väl till nytta.

Två tjejer med backpackingryggsäckar

Separata utrymmen

En bra ryggsäck behöver ha flera olika utrymmen med en genomtänkt och praktisk design. Det ska vara enkelt att hitta det du behöver när du behöver det. Att ha t.ex kläder i ett utrymme, skor i ett annat och småsaker i de mindre facken gör detta enklare. Det kan också vara en fördel om ryggsäcken har fack för laptop, sidofack för vattenflaska samt en ficka i höftbältet för saker du behöver ha lättillgängliga. 

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...