{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vänner på gruppresan till Costa Rica – Helene och Kajsas historia

costa-rica-waterfall-cover

Letar du efter travel buddies? Haka på en gruppresa med andra unga!

 

Vad gör man när ingen i sitt kompisgäng vill följa med ut och resa? I början finns det inga gränser för varken resmål, budget eller tidshorisont. Men sen händer det som brukar ske...någon blir erbjuden en reservsplats på universitetet, får kalla fötter eller spenderar pengarna som sparats ihop på annat. Känner du igen dig? Men drömmen om att upptäcka världen behöver inte ta slut bara för att ditt resesällskap hoppar av. Vi har snackat med vår danska resenär Helene som bestämde sig för att följa med på en gruppresa med KILROY som gav henne oförglömliga minnen och en ny vänskap i Kajsa från Sverige, som de tagit vidare även på hemmaplan. Ta del av deras berättelse som vi fullkomligt älskar!

Friends Swimming In Mexico
Letar du efter äventyliga reskompisar?
Våra resor för unga backpackers passar dig som är ung och äventyrlig och vill utforska världen tillsammans med travel buddies som är ute efter samma sak som du. Eftersom resorna har en åldersgräns på 26 år kan vi nästan garantera dig att du kommer att klicka med resten av gruppen. Kolla in vilken av våra gruppresor som du vill haka på!
Resor tillsammans med andra unga

Hur kom det sig att du valde att åka på en gruppresa?

Jag kommer från en liten stad i Danmark och har varit nyfiken på världen och andra kulturer så länge jag kan minnas. När jag tog studenten 2021 visste jag inte riktigt vad jag ville göra härnäst och sökte därför en sommarkurs. Planen var sen att backpacka i Nya Zeeland, men på grund av corona blev jag tvungen att pausa den tanken och tog istället ett jobb för att bättra på reskassan. Men efter ett tag kände jag att jag verkligen ville ge mig ut och resa och hittade KILROY via sociala medier och blev genast nyfiken. Jag var faktiskt påväg att höra av mig för att få hjälp att sätta ihop en längre backpackingresa när jag plötsligt såg gruppresan till Costa Rica vilket lät som ett häftigt äventyr! 

Hur lång tid tog det innan du och Kajsa fick kontakt?

Jag kände redan på flygplatsen i Köpenhamn att Kajsa var en person jag skulle kunna klicka med. Men det var inte förrän på plats i Costa Rica som vi började snacka och kom på att vi hade samma musiksmak och det var på den vägen vi blev vänner. Det lustiga är dock att vi två är helt olika som personer och mest troligt skulle vi aldrig funnit varandra i ett annat sammanhang på hemmaplan. Jag är väldigt extrovert och pratar ganska mycket medan Kajsa upplevs som mer lugn och självsäker i det. Jag blev därför lite förvånad när jag började prata om nya resplaner och hon sa ”jag hänger gärna på” eftersom jag till en början var lite osäker på vad hon tyckte om mig. Därefter hängde vi ihop under hela resan. Men vi blev självklart kompisar med hela gänget, vi var en tajt grupp som såg till att alla mådde bra!

Helene Kajsa Scandi

Berätta om själva resan, vad tar du med dig förutom en ny kompis?

Trots att vi ”bara” var där i två veckor kände jag att vi fick se alla highlights som du sett på Pinterest. Vår guide, Leo, var helt fantastisk och han gjorde verkligen resan minnesvärd. Det märktes att han var erfaren och hade stenkoll på områdena vi besökte. Han ville verkligen att vi skulle ha den bästa upplevelsen och var alltid ärlig med vad han tyckte att vi borde göra och inte. Han lät oss dessutom spela vilken musik vi ville i bussen och det kändes som han var vår kompis snarare än en guide. Shoutout till Leo!

Vad var resans highligt enligt dig?

Att åka zipline genom djungeln var riktigt häftigt. Trots att det var ganska kallt och regnade en del var det så mäktigt att se regnskogen från det perspektivet. Ett annat minne från resan som jag aldrig kommer att glömma var i Santa Teresa när jag och Kajsa gick ner till stranden en kväll för att se solnedgången. Vi simmade ut i havet som låg alldeles stilla och jag minns att vi tittade på varandra och sa att det hela kändes nästan som en film. Det var det perfekta avslutet på resan!

Ziplining Costa Rica

Har du och Kajsa hållit kontakten efter resan?

Vi höll kontakten via Snapchat och cirka en månad efter att vi kommit hem från Costa Rica skrev Kajsa till mig ”Har du sett line-upen för Coachella?”. Två timmar senare hade vi köpt biljetter och nu planerar vi en resa till USA under våren. KILROY har hjälpt oss att boka hyrbil och eftersom Kajsa är den enda av oss som har fyllt 21 valde vi att hyra en vanlig bil istället för en campervan för att båda skulle kunna dela på jobbet som chaufför. Planen är att gå på festivalen och sedan göra en roadtrip där vi bland annat vill besöka Grand Canyon, Yosemite National Park och Lake Tahoe. Men det blir inte bara natur, vi kommer även stanna i San Fransisco och jag har sett så många videos på TikTok från coola secondhandbutiker i USA som jag vill hinna med att besöka! 

Hur vågar man ta steget att åka själv på en gruppresa?

Fördelen med att åka på en gruppresa är säkerheten det ger en i form av resesällskap och vetskapen om att någon tar hand om allt det praktiska. Det kändes även tryggt för mina föräldrar att kunna ta del av resplanen och ha någon att kontakta om det skulle behövas. Du är också garanterad reskompisar som förmodligen är ute efter samma sak som du. För det som är skrämmande med att backpacka helt själv är ju tanken på att man inte skulle hitta vänner längs vägen. Här behöver man inte oroa sig för det, eftersom det som vi alla har gemensamt är en törst efter äventyr och att uppleva något ”annorlunda”. Sen upptäcker man absolut olikheter som grundar sig i personlighet och kultur, men det gör det hela bara mer intressant tycker jag!  

Helene Kajsa Scandi Group

Var det något som saknades under resan?

Eftersom resan var relativt kort och ganska så uppstyrd fanns det såklart inte möjlighet att utforska allt som varje stopp har att erbjuda. Förälskar man sig i en plats får man helt enkelt se det som en smakprov och åka tillbaka vid ett annat tillfälle! Men jag tyckter som sagt att vi verkligen fick se allt som man främst åker till Costa Rica för att uppleva. Så jag är supernöjd! 

"Det bästa med att resa i grupp är att du är garanterad reskompisar som är ute efter samma sak som du."

Vad skulle du säga till någon som funderar på att följa med på en gruppresa?

Maxa din upplevelse genom att vara öppen för nya människor och ta vara på varje stund. Även det som inte blir exakt som du tänkt dig, det är något du kan skratta åt senare. Vi kunde till exempel lätt ha skippat att gå ner till stranden och bada sista kvällen, för att chilla på rummet istället och slippa packa ner blöta badkläder i väskan. Men det blev en stund som jag kommer att minnas för resten av livet. Juste, sen är mitt bästa tips att ta med en liten högtalare och en kortlek. Det lättar direkt upp stämningen, särskilt när ni håller på att lära känna varandra!

Vill du följa med på en gruppresa med KILROY?

Om du längtar efter ett spännande äventyr, men inte vet hur du planerar det själv är detta precis vad du letar efter! 90 % av alla som åker på våra gruppresor känner iinte någon innan. Så du behöver inte vara orolig för att du ska känna dig ensam. Vi erbjuder gruppresor till många häftiga destinationer och ordnar i princip allt praktiskt kring resan. Men vi lovar att det fortfarande finns utrymme för att utforska på egen hand längs vägen. Kolla in våra kommande gruppresor här eller hör av dig direkt till oss för att få svar på dina frågor!

 

Fråga oss om gruppresor

 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...