{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Våra favoritplatser för ekoturism i Filippinerna

bohol-chocolate-hills-sun-cover

Res lite mer ansvarsfullt och hoppa över de turistiska bitarna!

Ekoturismen har varit på frammarsch i många år, men vissa destinationer tar konceptet lite mer seriöst än andra. Filippinerna är en sån plats, och även om det redan finns gott om anledningar att besöka denna vackra önationen, kommer de här unika upplevelserna att göra din vistelse ännu bättre!

siargao-island-philippines-cloud-nine
Filippinerna är en riktig paradisö
Filippinerna är ett tropiskt paradis som sticker ut för sin hisnande natur och livliga kultur. Föreställ dig att kliva in i en värld där kristallklart turkost vatten möter perfekta vita sandstränder, och den mycket, mycket gröna djungeln är hem för mångsidigt och unikt djurliv. Men det handlar inte bara om pittoreska landskap – det som verkligen skiljer Filippinerna är dess varmhjärtade människor och rika historia. Från livliga marknader fyllda med färgglada saronger till fartfyllda festivaler som hyllar urgamla traditioner, Filippinerna är en blandning av antikt arv och modern dynamik. Oavsett om du utforskar uråldriga risterrasser uthuggna i bergssidor eller simmar tillsammans med hajar, är Filippinerna the place to be om du vill ha ett äventyr.

Marinbevarande volontärprojekt

Har du alltid drömt om att vara volontär, men vill du också lära dig något nytt samtidigt? Det här projektet är perfekt för dig. På kusten mellan Dumaguete och Tambobo ansvarar Marine Conservation Philippines-teamet för att övervaka hälsan hos de regionala korallreven. Och det här är inte ett vanligt volontärprojekt, eftersom du kommer att dyka under en större del av din tid här. Du får först en utbildning på 2-4 veckor innan du kan delta i forskningen som är själva volontärprojektet. Under projektet kommer du att dyka 10-12 gånger i veckan, för att lära dig allt som behövs för att delta i projektet. Det är en unik möjlighet att lära sig om marinbiologi och vetenskaplig dykning samtidigt som du sätter dina nya dykfärdigheter på prov bland några av världens mest livfulla korallrev.

Divers walking with air tanks on their backs back from the ocean to the camp location
dumaguete-philippines-lake-balinsasayao-jungle-canoe-cover
Vad är ekoturism för något?
Ekoturism handlar om att utforska och uppleva naturen på ett sätt som är respektfullt, ansvarsfullt och fördelaktigt för både miljön och de samhällen du besöker. Det är ett äventyr där du inte bara får njuta av det vackra i naturliga landskap och vilda djur utan också se till att din närvaro lämnar en positiv inverkan. Principerna för ekoturism innebär att minimera ditt fotavtryck genom att följa riktlinjer som skyddar växter, djur och ekosystem. Det handlar om att vara en medveten resenär – från att hålla sig till utsedda stigar till att undvika skada på vilda djur och inte störa deras livsmiljöer. Ekoturism innebär också att stödja lokala kulturer för att generera en inkomst genom att välja företag som bryr sig om sina samhällen. Genom att följa dessa principer upplever du inte bara världen – du hjälper till att bevara den för framtida generationer av upptäcktsresande.

The Masungi Georeserve

I detta skyddade naturområde gör du inte bara en lättare hike, utan den här vandringen är faktiskt en riktig utmaning. Klättra och kryp över kalkstensklipporna medan du njuter av den fantastiska utsikten över klipporna och skogen.

Detta georeservat, som kännetecknas av dess fantastiska karstlandskap och frodiga skogar, har noggrant utvecklats för att främja hållbar turism samtidigt som dess känsliga ekosystem skyddas. De väldesignade stigarna och infrastrukturen säkerställer att besökare kan utforska dess underverk utan att orsaka skada. Georeservatets engagemang för utbildning och bevarande gör upplevelsen speciell, vilket gör att besökare kan lära sig om lokal flora och fauna och vikten av att skydda sådana miljöer. Dessutom säkerställer det begränsade antalet besökare per dag minimal påverkan på området, förhindrar trångboddhet men ännu viktigare gör det möjligt för naturen att regenerera och frodas.

Masungi Georeservat engagerar sig också aktivt i återplanteringsinsatser, främjar tillväxten av inhemska växtarter och förbättrar den biologiska mångfalden. Genom gemenskapspartnerskap och initiativ hjälper reservatet de lokala samhällena genom att kombinera ekoturism med hållbar utveckling.

Sunset over Masungi Georeserve near Manila in the Philippines

Öhoppningsparadiset Siargao

Öhoppning är alltid trevligt, men öhopping i Filippinerna är ännu bättre! Inbäddat i hjärtat av Filippinerna är Siargao ett tropiskt paradis känt för sina vackra korallrev, grönskande djungel och fantastiska stränder. Det är ett bra ställe att surfa på (även som nybörjare!), men det finns också gott om ekoäventyr under alla öhoppningsturer du kan ta här.

1. Del Carmen Mangrove Tour: Börja din ekoresa med ett besök i Del Carmen Mangrove Forest, en skyddad fristad och UNESCOs biosfärreservat. Glid tyst genom labyrinten av höga mangroveträd på en traditionell paddelbåt, med kunniga lokala guider. Bevittna det symbiotiska förhållandet mellan det mångfaldiga marina livet och mangroveskogarna, samtidigt som du bidrar till bevarandeinsatserna som skyddar detta unika ekosystem.

2. Sohoton Cave Exploration: En annan höjdpunkt är Sohoton Cove, en mystisk plats gömd inom klipporna på Bucas Grande Island. Här kan du förundras över de höga kalkstensformationerna, navigera genom smala grottgångar och till och med simma in i den fängslande Hagukangrottan. Håll utkik efter de bosatta sticklösa maneterna som befolkar den fridfulla Tojomanlagunen under vissa årstider, vilket gör denna upplevelse nästan overklig.

3. Naked Island och Daku Island: Siargaos öhoppning är inte komplett utan ett besök på Naked Island, en obebodd sandbank med kristallklart vatten och orörd vit sand. I närheten, Daku Islandkan du njuta av en picknick vid stranden med färska skaldjur tillagade av lokala öbor. Njut av smakerna av Siargao samtidigt som du stödjer öns initiativ för hållbar turism.

4. Upptäck de marina helgedomarna: Siargao är omgivet av alla sorters marint liv, och öhoppning är din biljett för att utforska den färgstarka undervattensvärlden. Snorkla runt i korallträdgårdarna på Guyam Island och se massor av olika sorters fiskar bland korallformationerna. Se till att läsa på vad du bör och inte bör göra för att snorkla ansvarsfullt och för att skydda dessa ömtåliga ekosystem för framtida generationer.

5. Hållbarhet och bevarande: Siargaos engagemang för ekoturism är uppenbart i deras ansträngningar att bevara dess naturliga underverk. Men det är upp till de lokala turistoperatörerna att arbeta med miljövänliga metoder, för att säkerställa att turerna har en minimal påverkan på miljön. Som att delta i initiativ genom att respektera lokala bestämmelser, minimera avfall och stödja lokala naturvårdsorganisationer. Vi kan självklart hjälpa dig att boka med ansvariga lokala operatörer, så att du säkert vet att dina pengar inte hamnar i fel händer.

Pristine sandy beach with traditional boats in Siargao in the Philippines

Bohol

Känd för de berömda kalkstensformationerna som kallas ''Chocolate hills'' (som ses på bilden högst upp på den här bloggen), är Bohol på många besökares bucketlist när de besöker Filippinerna. Istället för att bara dra nytta av att vara en av landets populära turistområden, anstränger sig regionen för att bevara naturen genom att vårda balansen mellan människor och miljö.

En av de främsta bevarandeinsatserna på Bohol är Tarsier Foundation. Tarsiers är små primater med bedårande stora ögon (bilden nedan) och är vanligtvis folkskygga och nattaktiva. Filippinerna är dock en av bara ett fåtal platser där du kan se dessa sötnosar i deras naturliga livsmiljö. Tyvärr, som med många djurreservat, finns det bra och dåliga exempel så var försiktig med var du spenderar dina pengar. En välrenommerad Tarsierreservat är den som heter Philippine Tarsier Sanctuary och ligger i Corella, strax utanför Tagbilaran City. I denna fristad kan djuren gå fritt (till skillnad från den i Loboc) och även om det kan vara svårare att upptäcka dem, är det så här det ska vara. Vi säger inte att det inte finns några andra pålitliga reservat, men eftersom den här bloggen handlar om ekoturism uppmanar vi dig att göra din reserach innan du bestämmer dig för att hjälpa lokalbefolkningen, dessa underbara djur och Filippinerna som destination. 

Tarsier on a tree branch on the island of Bohol in the Philippines

Palaui Island utanför Santa Anas kust

Palaui Island är en topplats i ekoturismens värld av flera anledningar. För det första är det relativt orört, med fantastiska naturlandskap, orörda stränder och ett varierat djurliv. Det som gör det speciellt är hur det sköts. Ön begränsar antalet besökare för att skydda sin ömtåliga miljö. Detta innebär att du får njuta av dess skönhet utan att skada den. Palaui utbildar också besökare om dess ekosystem och bevarandeinsatser, vilket gör din resa till mer än bara sightseeing; det är en chans att få kontakt med naturen och lära sig. Dessutom är de lokala samhällena involverade i bevarandearbete, vilket säkerställer att både miljön och människorna drar nytta av ansvarsfull turism. Palaui Island representerar en fantastisk blandning av utforskning, hållbarhet och uppskattning för miljön, vilket gör den till en perfekt destination för miljömedvetna resenärer.

The green oasis that is Palaui island off the coast from Santa Ana

Besök Filippinerna

Nu vet du säkert att Filippinerna är ett område med fantastisk naturlig skönhet och marint liv. Vill du hjälpa till att bevara denna ekologiska fristad genom att resa eller volontärarbeta här? Vi hjälper dig gärna att skapa den perfekta resplanen för din resa.

SKRIV TILL OSS!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...