{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Volontärarbeta på skola i Kambodja

Volontärarbeta på skola i Kambodja

Volontärarbeta på skola i Kambodja

I avlägsna byar får du en helt annan känsla och kontakt med landet du besöker. Här kommer du närmare lokalbefolkningen, får se deras leenden och vinkningar medan du cyklar förbi på väg till det lilla caféet för att köpa kokosvatten på rasten. Folk är vänliga och nyfikna och tacksamma över att just du är här och vill lära dig mer om deras kultur och hjälpa dem att skapa en trygg miljö för barnen som lever här. 


Jobba som volontär i Kambodja

Byn heter Pul och är en avlägsen by som ligger i Samraong i norra Kambodja, nära den thailändska gränsen. Temperaturen ligger runt 30 grader året om och dagarna med sol är många. Regnar gör det mest mellan juni och september då Kambodja har sin regnperiod. 

Som volontärarbetare på Greenway School gör du ett viktigt bidrag till alla de barnen med föräldrar som inte har råd att betala för skolgång. Mr. Nuth Ya kommer att vara din lokala vägledare när du undervisar barnen i engelska. Det är Mr. Nuth Ya som har grundat skolan och som driver den framåt med hjälp av volontärer, precis som du. Idag har han blivit som en fadersfigur för byn efter sina värdefulla ansträngningar för att utveckla lokala skolor och sjukhus med hjälp av volontärer, som har gjort en stor effekt på samhället.

Om Greenway School i Kambodja 

Mr. Nuth Ya påbörjade arbetet med skolan 2008 och 2013 öppnades Greenway School som erbjuder gratis utbildning för de som annars inte har råd. Här studerar barn mellan 6-15 års ålder och de kommer från både Pul och fem andra närliggande byar.  

På cyklar i Kambodja

Skolan undervisar närmre 300 barn och storleken på klasserna är vanligtvis mellan 25 och 30 elever som endast har en grundläggande nivå av engelska. Klasserna delas in i två grupper där en undervisas på morgonen och den andra på eftermiddagen. 

Som volontär undervisar du måndag-fredag mellan 08.00-11.00 och 14.00-17.00. Förutom att du undervisar barnen i engelska assisterar du också i olika workshops. Skolan har ett litet sidoprojekt där de odlar grönsaker tillsammans med barnen som de sedan tar med sig hem till sina familjer. 

Undervisning i Kambodja

Undervisning i Kambodja

Volontär i Samraong

Som volontär bor du i ett eget hus som du delar med de andra volontärerna, Mr. Nuth Ya och hans fru. Volontärerna delar rum om 3 och alla måltider är inkluderade och hemlagade av familjen. Boendet är basic men du har tillgång till Wi-Fi i de gemensamma utrymmena. På plats finns också cyklar att låna för att kunna utforska området eller ta sig till och från lektionerna. 

När du för första gången anländer till byn har du antingen valt att delta i en så kallad Culture Week eller så önskar du egen tid. Vi rekommenderar dock att du på förhand bokat in din plats på Culture Week som är både nyttig och rolig där du får en introduktion till landet, lär känna kulturen och ger dig ut på utflykter tillsammans med de andra nyanlända volontärerna. 

De som anlänt till byn utan att ha bokat kulturveckan ångrar sig oftast och försöker boka den i efterhand då de flesta nyanlända talar så gott om den. Detta går ofta bra men för att garantera att du får ta del av hela introduktionsveckan och får plats på alla utflykter rekommenderar vi att du bokar in dig på veckan innan du lämnar Sverige. 

Jobba som volontär i Kambodja

Klassrum i Kambodja

Vad krävs?

För att kunna arbeta som volontär behövs inga specifika förkunskaper eller tidigare erfarenheter. Däremot behöver du ett driv och en vilja att hjälpa till. Du måste såklart också ha förståelse och respekt för andra kulturer. 

Är du intresserad av att volontärarbeta med barn och ungdomar kommer vi också att höra oss för med dig för att säkerställa att detta är rätt projekt för dig, och du rätt för projektet, samt ta kontrolluppgifter från brottsregistret.

Vill du volontärarbeta och göra skillnad som en del av en längre resa?

Många väljer att volontärarbeta som en del av en lite längre resa. Antingen en lång backpackingresa på flera månader eller i kombination med någon vecka för att utforska andra delar av de närliggande länderna. Här är ett utmärkt förslag som passar bra ihop med Greenway School.

Undrar du varför du ska betala för att volontärarbeta? 

Syftet med att volontärarbeta är att ge din tid och energi till att bidra till förbättring och assistans på projektet du väljer. Summan du betalar går dels till projektet som syftar till att kunna driva det framåt och utveckla det, men du betalar också för maten du blir serverad, för boendet, lokal transport, tillgång till assistans 24h om dygnet, vägledningen från dina lokala vägledare och administration relaterat till projektet. Vill du läsa mer besök vår FAQ sida.

Vill du volontärarbeta på Samraong- Greenway school i Kambodja?

Läs mer om det här

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...