{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Följ Amarins soloresa genom sydostasien och Australien

De tolv apostlarna i Port Campbell National Park i Australien

Amarins sabbatsår är det utlimata KILROY - äventyret

Amarins lämnde Nederländerna för sitt livs äventyr. Bali, Australien, Malaysia och Thailand är alla stopp hon hann med på sitt 6-månaders äventyr med KILROY. Vi snackar med henne mitt i resan, när hon är på sitt Working Holiday i Australien. 

Header
Here will be text

Så berätta om din resa, vart åkte du?

Den 12 oktober 2022 åkte jag från Amsterdam till Bali. Jag hade 25 sjukt bra dagar där och sen hoppade jag på flyget igen den 8 november och åkte till Australien. Jag har varit i Australien i 3 månader nu på ett Working Holiday-visum. Om en månad drar jag till Malayasia och Borneo i 3 veckor och fortsätter sen till Thailand i 3 veckor innan jag drar tillbaka hem till Nederländerna igen. 

Vad har varit det bästa med din resa?

Jättesvårt att säga, det har varit så mycket! Men jag är verkligen en stooorrr djurälskare, så överallt där jag har sett massor med fantastiska djur måste vara det bästa! Jag har fått simma med delfiner i Lovina på Bali, såg kängurus, walibis, koalas och krokodiler ute i det vilda i Australien! Jag har också snorklat i stora barriärrevet och fått se färgglada fiskar och vackra korallrev. Något av det bästa på resan var också att dela alla coola upplevelser med alla fantastiska människor som jag träffade. Jag cruisade runt på en scooter med en jätterolig kanadensare och träffade min bästa vän Inge i Syndey. Vi reste hela östkusten tillsammans och vi har haft så många roliga och sjuka upplevelser ihop på resan. Och nu när jag jobbar på hostel träffar jag så många roliga personer som jag delar allt med! 

 

 

Header
Here will be text

Varför ville du resa själv?

Jag kan inte säga exakt varför det blev som det blev, det finns massor med olika anledningar. Mest var det nog för det var lättast. Jag hade precis tagit studenten och ville ta ett sabbatsår, vilket många inte kunde för de behövde jobba eller plugga. Men oavsett så tror jag att jag ändå hade velat åka iväg själv. Jag tror det var för att jag kände att jag ville få en annan typ av upplevelse och utvecklas själv. Jag hade en ganska svår period innan med ätstörningar och var ganska hård mot mig själv och det kändes som att min värld blev mindre och mindre. Men nu är det mycket bättre och jag har lärt mig jättemycket av den perioden i mitt liv. Det fick mig att förstå att man inte ska ta något fär givet, och att man ska försöka ta till vara och njuta av livet och göra saker som gör dig lycklig. Sen har jag också en syster som älskar att resa som har inspirerat mig med hennes 14 månaders jorden-runt resa och som alltid har pushat mig att resa solo om jag känner att jag skulle vilja. 

Hur känns det att flyga så långt själv?

Det har helt klart varit en bergochdalbana med känlsor, i början kände jag mig superglad och taggad, till att få panik och bli ledsen, till att bli supertaggad igen men min resa gick hur bra som helst. Jag brukar inte gilla att flyga så långt, mest för att du har så lång tid att tänka på allt när du reser så långt ensam, men när jag började tänka på vart jag skulle och allt kul jag skulle hitta på, kändes det mycket bättre. 

Var din soloresa så som du tänkt dig?

Helt ärligt så går allt mycket bättre än vad jag trodde, haha! Innan jag började resa tvekade jag många gånger om jag skulle kunna göra det här själv. Jag tänkte att jag kanske skulle känna mig ensam, ha mer hemlängtan, och tycka det var svårt att bestämma allt själv. Men nej, jag har haft superkul, och ja det har funnits stunder då det inte har varit så lätt men allt har gått bra och jag tycker det är så kul att resa solo! 

Efter att ha rest i typ en månad, upptäckt nya platser, träffat nya människor, och alltid haft något på gång så blev jag ganska urladdad. Jag trodde inte att resa som är så kul och beroendeframkallande i början också kan vara tröttsam. Det är viktigt att komma ihåg att man också måste stanna upp och vila. När jag började att vila upp mig lite då och då kändes det i början som jag gjorde något fel och jag blev rastlös eftersom jag var på andra sidan jorden och ville se och göra allt här. Men sen började jag tycka om mina egna stunder och fattade att jag behövde det för att ladda om batterierna igen. 

Kände du dig otrygg någon gång?

Nej, aldrig! Så sjukt att tänka att jag aldrig känt mig otrygg på nya platser eller med människor jag inte känner när jag rest i fyra månader. Lite skillnad mot hemma i Rotterdam där jag ofta känner mig osäker på kvällen eller på nätten. 

Har du träffat många nya vänner? Och var det svårt?

Jag tror helt och hållet det beror på vad man själv vill. Om du vill vara ensam, så är det inga problem, du kommer få vara själv. Jag vill hellre umgås med andra och behöver ha lite egentid ibland när jag känner att jag måste ladda om mina batterier. Men eftersom det är så många som reser solo, är det inte svårt att hitta någon att snacka med. Alla vill ha sitt livs äventyr och vill ha kul så att planera något tillsammans är inte jättesvårt, för det det finns nästan alltid någon som vill detsamma som du! 

Något tips för andra som vill resa solo?

Svårt att säga men jag säger, gör det bara! Du kan vara rädd i början men du kommer sen förstå att det inte var en så stor grej. Självklart finns det alltid något som kan gå fel, men det är samma i Nederländerna. Tänk också på att det finns inget rätt eller fel när man reser, det är absolut supercoolt att vissa reser runt i ett år, ser tjugo länder och få ingen hemlängtan eller är trötta på att resa. Men känner du för att åka hem efter två månader, gör det! Du är inte sämre bara för det och om du ändå vill fortsätta, tänk på alla coola saker du kommer se och uppleva och vad tråkigt det skulle vara om du inte testade och ångrade dig sen! 

Taggad på ditt egna soloäventyr?

Låt oss hjälpa dig att planera! Vårt team av erfarna reseexperter har varit där du vill åka och de älskar att berätta allt om det! Klicka på knappen nedan för att få hjälp och råd från oss.  

Skriv till oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...