{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Auckland University of Technology (AUT)

En grupp med glada studenter på Auckland University of Technology.
Person cyklar på en rosa cykelväg i Auckland.

Studera vid Auckland University of Technology (AUT)

Auckland University of Technology (AUT) är Nya Zeelands yngsta och snabbast växande universitet. Universitetet är centralt beläget i Auckland och har den högsta andelen studenter som får jobb direkt efter examen av alla Nyzeeländska universitet. 

Nyfiken på att plugga här? Boka då in en:

Gratis studierådgivning

Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du önskar studera:

 • En termin vid AUT University (Study Abroad)
 • En Bachelor’s Degree vid AUT University
 • En Master’s Degree vid AUT University

Auckland University of Technology kan du exempelvis studera ekonomi, hälsa och pedagogik.

Varför studera vid Auckland University of Technology?

 1. Auckland har röstats fram till världens tredje bästa stad att leva i enligt en undersökning av Mercer’s Quality of Livings.

 2. 91% av studenterna vid Auckland University of Technology hittar relevant arbete inom 6 månader efter examen från universitetet.

 3. Som Study Aborad-student kan du välja att läsa 4 kurser under termin, eller 2 kurser som du kombinerar med en relevant praktikplats. Detta är ett bra sätt att få arbetslivserfarenhet i Nya Zeeland. 

 4. Det är en fin balans mellan föreläsare och elever: Klasserna är vanligtvis relativt små och ger utrymme till mycket interaktion.

 5. De låga boendekostnaderna i Nya Zeeland är en stor fördel för studenter.

Dessutom är Auckland, den största staden i Nya Zeeland, en utmärkt studentstad. Staden är även i de topp fem bästa städerna att bo och arbeta i världen och det är alltid en behaglig atmosfär i staden. Studier i Nya Zeeland är perfekt för dig som gillar att vara ute, landets livsstil är inriktad på friluftslivet och i Auckland märker du att alla sysslar med segling, vandring, mountainbike eller andra utomhusaktiviteter.

AUT har dessutom blivit tilldelat en hel rad av utmärkelser, exempelvis:

 • I QS World University Rankings uppdelat i studieämnen har AUT tilldelats tre rankingar på topp-300 listorna inom Art and Design (topp 100 i världen), Accounting and Finance (topp 150 i världen), Business and Management (topp 300 i världen).
 • The Times Higher Education’s listar AUT som det mest internationella universitetet i Nya Zeeland, samt det 12:e mest internationella universitetet i världen.

Vem kan studera vid Auckland University of Technology?

Om du har en avslutad gymnasieexamen har du möjligheten att söka till AUT. Studier här passar dig som:

 • Vill ta ett sabbatsår och testa hur det är att leva och bo i Auckland. Du kan då läsa en eller två terminer på universitetet och handplocka de kurser som intresserar dig.
 • Redan är antagen till ett universitetsprogram i Sverige och vill läsa en utbytestermin (eller två) i Auckland och sedan överföra de samlade ECTS-poängen till ditt hemuniversitet (även kallat Study Abroad/Freemover).
 • Läsa en hel utbildning på AUT, exempelvis din kandidat- eller masterexamen.

Utbildningar vid Auckland University of Technology

Du kan välja mellan över 250 program på bachelor- och masternivå samt kan du läsa en till två terminer fristående kurser som Study Abroad-studentpå fakulteten: Applied Humanities, Business, Design and Creative Technologies, Te Ara Poutama, Applied Science, Health and Environmental Science, samt School of Education. Vad sägs om...

 • Art and design
 • Business and economics
 • Colab: creative technologies e.g. design, digital media, computing, engineering and entrepreneurship
 • Communication studies
 • Education
 • Engineering, computer and mathematical sciences
 • Health sciences e.g. nursing, midwifery or psychology 
 • Hospitality, tourism and events
 • Language and culture e.g. International studies, Japanese or Creative Writing
 • Law
 • Science
 • Social sciences and public policy
 • Sport and recreation
 • Te Ara Poutama: Māori and indigenous development
 • Och mycket mer!

AUT är Nya Zeelands nyaste och snabbast växande universitet men ett grymt läge i centrala Auckland. Om du är osäker på vad du vill studera eller vilken utbildning på AUT som passar dig, hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Auckland University of Technology's 4 campus

AUT har fyra campus. Huvudcampus kallas City Campus och ligger på Wellesley Street. De tre ytterligare campusområdena heter: North Shore, South, samt the Millennium Institute of Sport and Health (AUT Millennium Campus).

City Campus och North Shore Campus har båda ett International Student Support Office samt studentboende. För dig som vill bo på City Campus är det Wellesley Student Apartments som gäller. Här bor man i lägenheter med 4-5 sovrum och två badrum. Det finns även ytterligare boendealternativ att välja på (exempelvis för endast killar/tjejer, mixat killar/tjejer, gayvänligt), olika storlekar (litet, standard, stort), samt pris. Valet för dig som vill bo på North Shore Campus är att bo på Akoranga Student Village, men du kan även välja att bo i centrum. Det går en skyttelbuss från North Shore campus till stan som tar 30 minuter. 

AUT har alltså mängder av boendealternativ för studenter. Dessa inkluderar studentlägenheter, hostel, och homestats för dem som önskar att bo hemma hos en nyazeeländsk familj. Att populärt val bland Study Abroad-studenter är att bo på Wellesley Student Apartments vid City Campus. Det ligger endast 3 minuters promenad från centrum av campus, och fem minuters promenad från Aucklands centrum. Studenter kan även välja att bo utanför campus genom att hyra privat, men det är viktigt att observera att dessa typer av lägenheter ofta är omöblerade.

Auckland University of Technology's campus har utmärkta idrottsfaciliteter, datorsalar, caféer, restauranger, studievägledning, studenthälsovård och bibliotek.

Ansökan till Auckland University of Technology

Vi rekommenderar att du ansöker så snart som möjligt. Prata med våra studierådgivare för att få svar på dina frågor, hjälp med ansökan och praktisk information. Några grundläggande fakta inför din ansökan:

 • För behörighet till en kandidatexamen måste du ha avslutat gymnasiestudier.
 • För behörighet till en masterexamen ska du ha avslutat en kandidatexamen.
 • Som internationell student måste du i vissa fall ta ett engelsktest. De testen du kan göra är TOEFL eller IELTS.

Vill du veta mer om att studera vid Auckland University of Technology i Nya Zeeland?

Vi vet det mesta om att studera vid Auckland University of Technology (AUT) och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta äver telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Få gratis studierådgivning

Varför studera i Auckland med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Har du funderingar kring utlandsstudier? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till Nya Zeeland, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Utbildningar & studiealternativ

Auckland University of Technology erbjuder över 250 utbildningar inom bland annat hälsa, business och design. Skolan erbjuder följande utbildningsnivåer:

 • Kandidatexamen
 • Masterexamen
 • Fristående kurser i 1-2 terminer

Kontakta oss för mer information om studiemöjligheterna och ansökningsprocessen på AUT. Våra studierådgivare hjälper dig gärna hitta dina drömstudier!

Good to know

Hur finansierar jag mina studier vid Auckland University of Technology?

Det är möjligt kan få hela eller delar av din utbildning finansierad av CSN i form av lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. Om du vill läsa mer om CSN, stipendier etc. hittar du information under avsnittet om finansiering.

Antagningskrav och studieavgift varierar

Antagningskrav och studieavgifter kan variera mycket beroende på land, universitet, ämnen och om du väljer att plugga en termin eller en hel examen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna på just den utbildningen du vill läsa!

Kontakta våra studierådgivare för mer information om exakta studiekostnader, en uppskattning av levnadskostnader i Auckland och alla andra frågor.

Läsåret

Det akademiska året består utav två terminer:

 • Termin 1: Februari/mars – juni
 • Termin 2: Juli – november

Ett undantag gäller för Faculty of Business and Law som har tre terminer under 12 veckor vardera:

 • Termin 1: Mars - juni
 • Termin 2: Juli - oktober
 • Termin 3: Oktober - februari  

Studielängd

Från en termin till fleråriga studier

Antal studenter

Cirka 27 000

Var?

Auckland, Nya Zeeland

Studieavgift?

Ja - snacka med oss!

Vill du veta mer?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.

Utbildningar utomlands

Oavsett om du vill läsa ett helt program eller bara en eller två terminer utomlands finns det något för dig. Läs mer om vilka ämnesområden du kan studera utomlands inom.

Studenter berättar

Fler studentberättelser

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...