Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vandra i Nepal

vandra i nepal och ta dig till mount everest base camp
kille som vandrar i annapurna i nepal

Vandra i Nepal - upplev Himalaya!

Redo för att vandra i Nepal? Om du letar efter ett äventyr till fots är det i Nepal du hittar det då trekking i Himalaya tillhör majoriteten av alla äventyrares drömmar. Oavsett om du är ute efter en lättare vandring i Himalaya eller exempelvis den extrema Everest Base Camp Trek hittar du flertalet alternativ hos oss.

Frågor om att vandra i Nepal? Snacka med oss!

Vem kan vandra i Nepal?

Hos oss hittar du vandringsresor till Nepal för såväl nybörjare som extrema vandrare. Utforska våra olika vandringar längre ner på sidan eller kontakta oss för att få hjälp med att hitta vandringen som passar dig perfekt.

Vandringsleder i Nepal

I Nepal finns det gott om vandringsleder att trekka, några av de bästa i världen dessutom.

Det finns ingen annan plats i världen där du hittar samma breda utbud av leder som i Nepal. Altituden är oftast runt 1000 till 3000 meter, men det finns även de som sträcker sig över 5000 meter. Den lägsta punkten i Nepal är ynka 59 meter och finns i regionen Tarai och den högsta är givetvis Mount Everest med världens högsta punkt på 8 848 meter. Dessa två platser ligger endast 20 mil från varandra vilket hintar väl om hur varierande Himalayas landskap är.

Det finns flera välkända leder i Nepal som människor från hela världen vallfärdar till. Vyerna över Himalaya är slående och naturupplevelsen total. De tre kändaste och mest populära områdena för trekking i Nepal och Himalaya är:

  • Annapurna (3 till 28 dagars vandring)
  • Mount Everest (6 till 30 dagars vandring). Spana exempelvis in den här resan!
  • Langtang/Gosainkunda/Helambu (5 till 18 dagars vandring)

Om du är ute efter en extremare utmaning än ovan är det den så kallade Great Himalayan Trail som gäller. Men trust us, det här är inget för hobbyvandraren. Great Himalayan Trail är en av världens längsta och högsta vandringar. Leden sträcker sig från Humla och Darchula i väst till Kanchenjunga i öst och tar minst 150 dagar att avklara. Galet!

Bästa årstiden för att vandra i Nepal

Du kan faktiskt vandra i Nepal året om. Det finns dock två tider på året som klassas som högsäsong och dessa är vår och höst. Om du aldrig trekkat i Nepal tidigare rekommenderar vi dig att resa under dessa perioder. Trots att det är mer vandrare på lederna är fördelarna många just under högsäsong.

Höst (oktober - november): Hösten är den populäraste årstiden för att vandra i Nepal då vädret för det mesta är klart och soligt och temperaturerna milda. Nackdelen är att detta lockar till sig många vandrare vilket tenderar att fylla upp tehusen längs de populära lederna.

Vår (mars - april): Våren är även den populär för trekking i Nepal, men inte riktigt lika många tar sig dit då som under hösten. Under den här årstiden börjar snön i bergen smälta i det milda klimatet och enorma rhododendronbuskar blomma. Nackdelen att resa under denna period är att vädret inte är lika klart som under hösten vilket innebär att moln kan dölja vyerna över bergskedjorna.

Trots att fördelarna är många om du väljer att trekka i Nepal under högsäsong, är även lågsäsong ett möjligt alternativ. Vandringen blir då mer ostörd och priserna dessutom lägre. Observera dock att vintersäsongen (december - februari) bjuder på mycket kalla temperaturer och oväntade stormar som kan tvinga dig att avbryta resplanerna. Från maj till september är det säsong för monsuner vilket kan resultera i jordskred samt svåra och i vissa fall farliga vandringsförhållande.

Summerat finns det många argument för att välja att resa under högsäsong. Kontakta oss så berättar vi mer om alternativen.

Risk för höjdsjuka i Himalaya

Då de flesta vandringlederna i Nepal sker på altituder på 1 000 till 3 000 meter är höjdsjuka ett tillstånd du med stor sannolikhet kommer att känna av.

När du når en höjd på 2 500 meter är luften så tunn så att du faktiskt känner av det rent fysiskt. Syrehalten ligger då på ca 78% (2 500 - 3 000 m ö.h.). Världen högsta punkt har en syrehalt på ynka 33%! Att vandra i dessa förhållanden är därför en utmaning för kroppen, vilket i många fall vandrare ser som en del av tjusningen.

De främsta tipsen för att minimera höjdsjuka är att:

  • Lyssna på kroppen
  • Respektera acklimatiseringsdagarna
  • Gå långsamt
  • Drick mycket vatten
  • Andas djupt och regelbundet

Sedan gör dessutom en stöttande sällskap susen för att minimera höjdsjuka.

Viktigt att tänka på innan avresa

Glöm inte bort att vissa vandringsleder kräver att du har tillstånd. Att ha en bra försäkring som täcker räddningshelikoptrar i bergsområdena är dessutom a och o.​​​

Taggad på att vandra i Nepal?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dig.

Boka in en gratis reserådgivning

Skriv ett meddelande

Varför trekka i Nepal med KILROY?

Du designar - vi gör grovjobbet!
KILROY är den smartlata backpackerns bästa vän. Om du berättar för oss när och vart du vill resa samt vad du vill göra under resan, så gör vi grovjobbet att hitta de bästa biljetterna och upplevelserna för din resa - helt kostnadsfritt!
Slipp turistfällor & blåsningar
Vi är resenördar och vill att upplevelser ska vara unika och prisvärda. Därför jobbar vi stenhårt med att kvalitetssäkra och utvärdera de upplevelser som vi ordnar åt våra kunder. Inga rostiga dykflaskor eller flisiga surfbrädor här inte!ill.
Din kompis på resan
Under tiden du reser finns vi där för dig om du får ändrade planer. Har du blivit kär i en surfare och vill stanna längre på en destination? Eller har du blivit sugen på phad thai och vill boka om din rutt? Våra reserådgivare hjälper dig med ombokningar!

Hitta din vandringsresa i Nepal

Hittade du inte det du letar efter?

Se alla våra aktiviteter

Kommande events

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vi hör av oss till dig inom kort för att börja planera din drömresa. Du kommer först att få ett e-postmeddelande med informationen du skickade till oss. Vad sägs om lite reseinspiration medan du väntar?

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...