{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vandring i Nepal

Vandring i Nepal med KILROY
Vandring i Nepal med KILROY

Vandring i Nepal - upplev Himalaya!

Redo för vandring Nepal? Om du letar efter ett äventyr till fots är det i Nepal du hittar det då vandring i Himalaya tillhör majoriteten av alla äventyrares drömmar. Oavsett om du är ute efter en lättare vandring i Himalaya eller den extrema Everest Base Camp Trek hittar du flera alternativ hos oss.

Frågor om att vandra i Nepal? Snacka med oss!

Vem kan vandra i Nepal?

Hos oss kan din vandring i Nepal vara som nybörjare eller som extrem vandrare. Utforska våra olika vandringsresor längre ner på sidan eller kontakta oss för att få hjälp med att hitta vandringen som passar dig perfekt.

Vandringsleder i Nepal

I Nepal finns det gott om vandringsleder, några av de bästa i världen dessutom.

Det finns ingen annan plats i världen där du hittar samma breda utbud av vandringsleder som i Nepal. Altituden är oftast runt 1000 till 3000 meter, men det finns även de som sträcker sig över 5000 meter. Den lägsta punkten i Nepal är ynka 59 meter och finns i regionen Tarai och den högsta är givetvis Mount Everest med världens högsta punkt på 8 848 meter. Dessa två platser ligger endast 20 mil från varandra och då kanske du förstår hur varierande Himalayas landskap är.

Det finns flera välkända vandringar i Nepal som människor från hela världen åker för att göra. Vyerna över Himalaya är slående och naturupplevelsen total. De tre kändaste och mest populära områdena för vandring i Nepal och Himalaya är:

  • Annapurna (3 till 28 dagars vandring)
  • Mount Everest (6 till 30 dagars vandring). Spana exempelvis in den här resan!
  • Langtang/Gosainkunda/Helambu (5 till 18 dagars vandring)

Om du är sugen på en extremare utmaning är det den så kallade Great Himalayan Trail som gäller. Men trust us, det här är inget för hobbyvandraren. Great Himalayan Trail är en av världens längsta och högsta vandringar. Leden sträcker sig från Humla och Darchula i väst till Kanchenjunga i öst och tar minst 150 dagar att avklara. Galet!

Bästa årstiden för vandring i Nepal

Vandring i Nepal kan faktiskt göras året om. Det finns dock två tider på året som klassas som högsäsong och dessa är vår och höst. Om du aldrig vandrat i Nepal tidigare rekommenderar vi dig att resa under dessa perioder. Trots att det är mer vandrare på lederna är fördelarna många just under högsäsong.

Höst (oktober - november): Hösten är den populäraste årstiden för vandring i Nepal då vädret för det mesta är klart och soligt och temperaturerna milda. Nackdelen är att det är fler vandrare och tehusen längs de populära lederna är oftast fulla med turister. 

Vår (mars - april): Våren är även populär för vandring i Nepal, men inte riktigt lika många tar sig dit då som under hösten. Under den här årstiden börjar snön i bergen smälta i det milda klimatet och rhododendronbuskar börjar blomma. Nackdelen att resa under denna period är att vädret inte är lika klart som under hösten vilket innebär att moln kan dölja vyerna över bergskedjorna.

Trots att fördelarna är många om du väljer att vandra i Nepal under högsäsong, är även lågsäsong ett möjligt alternativ. Vandringen blir då mer ostörd och priserna dessutom lägre. Observera dock att vintersäsongen (december - februari) bjuder på mycket kalla temperaturer och oväntade stormar som kan tvinga dig att avbryta resplanerna. Från maj till september är det säsong för monsuner vilket kan resultera i jordskred samt svåra och i vissa fall farliga vandringsförhållande.

Det finns helt enklet många argument för att välja att resa under högsäsong. Kontakta oss så berättar vi mer om alternativen.

Risk för höjdsjuka i Himalaya

Då de flesta vandringlederna i Nepal sker på altituder på 1 000 till 3 000 meter är höjdsjuka ett tillstånd du med stor sannolikhet kommer att känna av.

När du når en höjd på 2 500 meter är luften så tunn så att du faktiskt känner av det rent fysiskt. Syrehalten ligger då på ca 78% (2 500 - 3 000 m ö.h.). Världens högsta punkt har en syrehalt på ynka 33%! Att vandra i dessa förhållanden är därför en utmaning för kroppen, vilket i många fall vandrare ser som en del av tjusningen.

De bästa tipsen för att minimera höjdsjuka är att:

  • Lyssna på kroppen
  • Respektera acklimatiseringsdagarna
  • Gå långsamt
  • Drick mycket vatten
  • Andas djupt och regelbundet

Sedan gör dessutom ett stöttande sällskap sjukt mycket för att minimera höjdsjuka.

Viktigt att tänka på innan din vandring i Nepal

Glöm inte bort att vissa vandringsleder kräver att du har tillstånd. Att ha en bra försäkring som täcker räddningshelikoptrar i bergsområdena är verkligen a och o.​​​

Taggad på vandring i Nepal?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dig.

Boka in en gratis reserådgivning

Skriv ett meddelande

Varför vandring i Nepal med KILROY?

Du designar - vi gör grovjobbet!
KILROY är den smartlata backpackerns bästa vän. Om du berättar för oss när och vart du vill resa samt vad du vill göra under resan, så gör vi grovjobbet att hitta de bästa biljetterna och upplevelserna för din resa - helt kostnadsfritt!
Slipp turistfällor & blåsningar
Vi är resenördar och vill att upplevelser ska vara unika och prisvärda. Därför jobbar vi stenhårt med att kvalitetssäkra och utvärdera de upplevelser som vi ordnar åt våra kunder. Inga rostiga dykflaskor eller flisiga surfbrädor här inte!ill.
Din kompis på resan
Under tiden du reser finns vi där för dig om du får ändrade planer. Har du blivit kär i en surfare och vill stanna längre på en destination? Eller har du blivit sugen på phad thai och vill boka om din rutt? Våra reserådgivare hjälper dig med ombokningar!

Hitta din vandringsresa i Nepal

Hittade du inte det du letar efter?

Se alla våra aktiviteter {{ mdiChevronRight }}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...