{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vandra till Machu Picchu

Vandra till Machu Picchu | machu picchu vandring med KILROY
Vandra till Machu Picchu | machu picchu vandring med KILROY

Trekking till Machu Picchu - vandring i världsklass

För många är vandring i Peru synonymt med vandring till Machu Picchu. Den forna inkastaden är en av de mest kända sevärdheterna, inte bara i Peru utan i hela Sydamerika. Och det är inte undra på det, denna historiska plats utsågs nämligen till ett av världens sju underverk år 2007.

Vill du vandra till Machu Picchu? Skriv till oss!

Hur tar man sig till Machu Picchu?

Att besöka de världsberömda inkaruinerna i Machu Picchu toppar mångas bucketlist, men att ta sig dit är inte alltid det smidigaste och majoriteten väljer den mest utmanande vägen. Vilket såklart även är den häftigaste!

Det finns tre sätt att ta sig till Machu Picchu, med egen transport, tåg eller till fots. Om du inte har egen transport kan du antingen ta tåget hela vägen till ruinerna, alternativt dra på på dig vandringskängorna och vandrar i 2-4 dagar. Det sistnämna är givetvis det fetaste alternativet. 

Vilken led till Machu Picchu ska jag välja?

Om du är taggad på att vandra till Machu Picchu har du flertalet vandringsleder att välja bland. Vissa är mer populära än andra. Inkaleden är det givna flaggskeppet, men underskatta inte de andra. De är galet nice och kan dessutom vandras under de perioder då Inkaleden är stängd för underhåll. 

Läs om alternativen nedan och kontakta oss för att höra med om rutterna och våra guidade turer.

Vandringsleder till Machu Picchu

Inkaleden
Inkaleden är utan tvekan den mest populära vandringleden till Machu Picchu. Turnén tar vanligtvis fyra dagar att slutföra. Du kan läsa mer om att vandra Inkaleden till Machu Picchu här.

Salkantay Trek
En vandring längs Salkantay Trek tar normalt fem dagar och är relativt utmanande, men i gengäld får du vara med om en fantastisk utsikt. Förutom slutmålet Machu Picchu, anses Nevada Salkantay vara en av trekkens höjdpunkter. Nevada Salkantay är den högsta punkten i de peruanska Andinbergen med sina 6 271 meter över havet. Salkantay Trek är en av de mest populära lederna till Machu Picchu. Läs mer om Salkantay Trek här.

Lares Trek
Lares Trek består vanligtvis av 3-4 dagars vandring under vilka du längs vägen passerar små lokala samhällen i Anderna. Lares Trek kan ses som den led som erbjuder de mest lokala och autentiska upplevelserna. Du kan läsa mer om Lares Trek till Machu Picchu här.

Choquequirao Trek
Denna vandring till Machu Picchu är en av de längsta (normalt 11-12 dagar) och en av de mest krävande. Å andra sidan är det många hävdar att detta är en av de coolaste vandringarna du kan vara med om! Choquequirao är ett inkaområde som är helt galet fascinerande. I kombination med Machu Picchu som slutmål är denna rutt med andra ord den mest spännande, både när det kommer till arkeologi och historia. Läs mer om Choquequirao Trek här.

Inca Jungle Trek
Inca Jungle Trek passar för alla adrenalinjunkies. Under denna vandring kommer du att kunna få adrenalinet att pumpa genom att genom både ziplining och forsränning. Inca Jugle Trek är särskilt populärt bland unga backpackers och adrenalinsökande som är på jakt efter ett galet äventyr.

Vilcabamba Trek
Vilcabamba Trek är den minst vandrade leden till Machu Picchu och du garanteras därför två saker: Tystnad och vackra bergs- och djungellandskap. Den här rutten är idealisk för den erfarna vandraren som inte är rädd för långa och krävande vandringar.

Huchuy Qosco Trek
Denna led är en kort och trevlig vandring till Huchuy Qosco (“Little Cusco” i Quechua) som ligger strax norr om Cusco i Sacred Valley. Rutten lämpar sig bra för dig som vill gå en kortare rutt, eller som vill ha en uppvärmning innan vandringen till Machu Picchu.

När är den bästa tiden för en resa till Machu Picchu?

Du kan åka till Machu Picchu året om, men vissa tider är bättre för trekking än andra. 

Sommaren i Peru innebär regnperiod och stora regnfall högt uppe i Anderna. Säsongen startar i november och varar till maj. Det är under denna period de mesta och värsta regnet drabbar området, och detta gäller i synnerhet mellan januari och mars. Februari är den absolut regnigaste månaden. På grund av detta hålls majoriteten av vandringslederna stängda. 

Om du väljer att resa till Peru under främst februari bör du överväga att skippa trekking i Anderna och istället utforska landets stillahavskust, stränderna och Amazonas regnskog runt Iquitos. 

Den absolut bäst årstiden för att resa till Machu Picchu är på vintern, som är från maj till november. Temperaturen är fortfarande behaglig vintertid (5-20 grader) och dessutom slipper du de värsta regnskurarna. Observera dock att nätterna kan blir kyliga.

Är det svårt att vandra till Machu Picchu?

En vandring till Machu Picchu är i förhållande till andra vandringsleder inte en av de mest utmanande, men vi rekommenderar ändå att du är i god fysisk form innan du tar dig an utmaningen. En utgångspunkt som är bra att förhålla sig till är att om du kan springa ca. 5 km och tränar regelbundet är du good to go. 

När du efter några dagars vandring når Machu Picchu kommer du tidigt på morgonen möta ruinen genom solporten under soluppgång. Det här är den ultimata belöningen efter de fysiska utmaningarna. Under vandringens gång kommer du även att passera andra spännande inkarruiner vilka gör susen för motivationen även på under tyngsta etapperna.

Boka din vandring till Machu Picchu i god tid

För att skydda Machu Picchu är det inte tillåtet att vandra dit på egen hand. Du måste med andra ord hänga med på organiserad tur för att ta dig dit. Det är väldigt populärt att vandra till Machu Picchu. Om du vill ta vägen via Inkaleden är detta något du i synnerhet bör ha i åtanke. Om du vill göra denna legendariska vandringsresa bör du därför vara ute i god tid för att säkra din plats.

Taggad på att vandra Inkaleden till Machu Picchu?

Om du har några frågor om att resa till Machu Picchu, eller att vandra i Peru i allmänhet, är vi redo att hjälpa dig med allt från resetips och använbara råd. Vi lovar att ge dig svar på alla dina frågor och kan dessutom hjälpa dig med att sätta ihop den ultimata resan till Machu Picchu i Peru. Väl hur du vill komma i kontakt med oss nedan. Äventyre är bara ett klick bort!

Boka in en gratis reserådgivning

Skriv ett meddelande

Varför trekking i Machu Picchu med KILROY?

Du designar - vi gör grovjobbet!
KILROY är den smartlata backpackerns bästa vän. Om du berättar för oss när och vart du vill resa samt vad du vill göra under resan, så gör vi grovjobbet att hitta de bästa biljetterna och upplevelserna för din resa - helt kostnadsfritt!
Slipp turistfällor och blåsningar
Vi är resenördar och vill att upplevelser ska vara unika och prisvärda. Därför jobbar vi stenhårt med att kvalitetssäkra och utvärdera de upplevelser som vi ordnar åt våra kunder. Inga rostiga dykflaskor eller flisiga surfbrädor här inte!l.
Din kompis på resan
Under tiden du reser finns vi där för dig om du får ändrade planer. Har du blivit kär i en surfare och vill stanna längre på en destination? Eller har du blivit sugen på phad thai och vill boka om din rutt? Våra reserådgivare hjälper dig med ombokningar!

Vilken led vill du vandra till Machu Picchu?

Hittade du inte det du letar efter?

Se alla våra aktiviteter {{ mdiChevronRight }}

Reseinspiration

Få mer reseinspiration

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...