{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vandra till Machu Picchu

Vandra till Machu Picchu | machu picchu vandring med KILROY
Vandra till Machu Picchu | machu picchu vandring med KILROY

Vandra till Machu Picchu - vi vet hur

Vandra längs de uråldriga stigarna, medan dimman sveper över majestätiska bergstoppar och de gamla Inka-ruinerna. Varför borde du ge dig ut på denna oförglömliga vandring? Svaret är enkelt - för att uppleva den otroliga känslan av att stå på toppen och blicka ut över en plats fylld av mystik och historia. Vandra till Machu Picchu i Peru är ett äventyr du aldrig kommer glömma!

Kolla tillgänglighet

Inkaleden bokas upp långt i förväg, vad ute i god tid!

Hur tar jag mig till Machu Picchu?

Att besöka de världsberömda inkaruinerna i Machu Picchu toppar mångas bucketlist, men hur du tar dig dit är inte alltid självklart och majoriteten väljer den mest utmanande vägen. Vilket såklart även är den häftigaste! Men det finns flera alternativ. Vi på KILROY har stenkoll på de bästa rutterna som du tar tillsammans med lokala guider som vet prick allt om området och gör din upplevelse lite häftigare.

Det bästa sätt att ta sig till Machu Picchu enligt oss är till fots. Men, om vi ska börja i rätt ände tar du först flyget till Lima, Peru för att sedan ta dig vidare inrikes till Cusco (vi löser det åt dig!). Vi föreslår alltid att man tar 1-2 dagar här för att landa lite i stadens höga höjd. Vi kan hjälpa boka både flyg dit och hostel, utöver själva vandringen såklart! Sen är det bara att dra på på dig vandringskängorna och ge dig ut på vandringen mot Machu Picchu.

Vilken led till Machu Picchu ska jag välja?

Om du är taggad på att vandra till Machu Picchu har du flertalet vandringsleder att välja bland. Vissa är mer populära än andra. Inkaleden är det givna flaggskeppet, men underskatta inte de andra. De är galet nice och kan dessutom vandras under de perioder då Inkaleden är stängd för underhåll. Hör av dig till oss så kan vi tillsammans kika på de olika alternativen!

Kom ihåg: Boka i god tid

Tänk på att boka din vandring till Machu picchu i GOD tid, det är som sagt ganska populärt och antalet platser är begränsade för att skydda omgivningarna så du behöver vanligtvis vara ute flera månader i förväg. Det är inte tillåtet att vandra dit på egen hand, också för att måna om området. Så du måste med andra ord hänga med på organiserad tur för att ta dig dit. Hör av dig om du ens tänker tanken på att vandra Inkaleden så kan vi kika på möjligheterna, utan att du signar upp på något.

Läs om alternativen nedan och kontakta oss för att höra med om rutterna och våra guidade turer.

Vandringsleder till Machu Picchu

Inkaleden

Inkaleden är utan tvekan den mest populära vandringleden till Machu Picchu. hela turen tar vanligtvis fyra dagar att slutföra och du kommer vara helt slut, öm i musklerna och full av intryck när du tillslut ser solen gå upp över Inkaruinerna sista dagen. Men allt kommer kännas värt det! Det finns massor av olika turer längs Inkaleden, men vi vågar påstå att vi vet vilka som är bäst där du får bäst valuta för pengarna.

Salkantay Trek

En vandring längs Salkantay Trek tar normalt 5 dagar och är relativt utmanande, men i gengäld får du vara med om en fantastisk utsikt. Förutom slutmålet Machu Picchu, anses Nevada Salkantay vara en av trekkens höjdpunkter. Nevada Salkantay är den högsta punkten i de peruanska Andinbergen med sina 6 271 meter över havet.

Lares Trek

Lares Trek består vanligtvis av 3-4 dagars vandring under vilka du längs vägen passerar små lokala samhällen i Anderna. Lares Trek anser många är den led som erbjuder de mest lokala och autentiska upplevelserna som inte "alla andra" varit med om. Om det lockar dig mer?

Choquequirao Trek

Denna vandring till Machu Picchu är en av de längsta (normalt 11-12 dagar) och en av de mest krävande. Å andra sidan säger många att detta är en av de coolaste vandringarna du kan vara med om! Choquequirao är ett inkaområde som är helt galet fascinerande. I kombination med Machu Picchu som slutmål är denna rutt med andra ord den mest spännande, både när det kommer till arkeologi och historia.

Det finns fler vandringsleder att välja mellan, vill du veta mer? Hör av dig så kan vi se vad som skulle passa just dig!

Fråga oss om Machu Picchu

När är den bästa tiden för en resa till Machu Picchu?

Du kan åka till Machu Picchu året om, men vissa tider är bättre att vandra än andra.

Sommaren i Peru innebär regnperiod och stora regnfall högt uppe i Anderna. Säsongen startar i november och varar till maj. Det är under denna period de mesta och värsta regnet drabbar området, framförallt mellan januari och mars. Februari är den absolut regnigaste månaden och då är faktiskt majoriteten av vandringslederna stängda

Om du väljer att resa till Peru under främst februari bör du överväga att skippa trekking i Anderna och istället utforska landets stillahavskust, stränderna och Amazonas regnskog runt Iquitos. 

Den absolut bäst årstiden för att resa till Machu Picchu är på vintern, som är från maj till november. Temperaturen är fortfarande behaglig vintertid (5-20 grader) och dessutom slipper du de värsta regnskurarna. Tänk dock på att nätterna kan blir kyliga. Vi kommer gärna med tips på vad du ska packa!

Är det svårt att vandra till Machu Picchu?

Svårt och svårt, en liten utmaning kanske för de flesta? En vandring till Machu Picchu är i förhållande till andra vandringsleder inte en av de mest utmanande, men vi rekommenderar ändå att du är i god fysisk form innan du tar dig an utmaningen. Men mycket sitter i psyket också, så länge du är peppad och inte har några fysiska skador som håller dig tillbaka kommer du fixa det! Några av oss här på KILROY har själva vandrat Inkaleden och delar gärna med oss av vår upplevelser så du vet lite vad du har att vänta.

Taggad på att vandra Inkaleden till Machu Picchu?

Om du har några frågor om att vandra till Machu Picchu eller resor till Peru i allmänhet kan vi hjälpa dig sätta ihop ett äventyr utifrån din budget och även komma med tips inför resan. Vi skräddarsyr resor till hela Sydamerika och ser till att du får valuta för pengarna och otroliga minnen med dig hem. Så vad är nästa steg? Du kan alltid börja med att mejla oss, berätta lite om när du vill resa och vad du har för ungefärlig budget så kan vi kika på olika alternativ som du får fundera på om du vill boka!

Börja planera din resa

Varför vandra till Machu Picchu med KILROY?

Vi fixar reseplaneringen
Berätta för oss när du vill resa och vad du vill uppleva så hittar vi de bästa alternativen på flygbiljetter, boende och upplevelser som kan vara svåra att planera själva. Vi har även koll på vad som gäller kring visum, försäkringar och annat praktiskt. Du sparar tid helt enkelt och kanske även huvudvärk av att jämföra alla olika alternativ där ute.
Valuta för pengarna
The KILROY Way är vårt ramverk för att skapa oförglömliga reseupplevelser som har en positiv inverkan på dig om individ, likväl platser du besöker. Våra reseförslag innehåller väl utvalda ingredienser för att se till att du får mest valuta för pengarna!
Trygghet under resan
Under tiden du är ute och reser finns vi där för dig om planerna ändras. Har du förälskat dig i ett av stoppen? Eller träffat ett roligt kompisgäng och vill boka om din rutt? Vi finns här för dig både innan, under och efter din resa om planerna ändras. Du kan alltid räkna med oss!

Vilken led vill du vandra till Machu Picchu?

Hittade du inte det du letar efter?

Se alla våra aktiviteter {{ mdiChevronRight }}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...