{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Volontärarbete med djur

Volontär djur | Volontärarbete med djur
Volontär djur | Volontärarbete med djur

Volontärarbete med djur som främjar djurskyddet

Är volontärarbete med djur något för dig? Ställ dig frågorna:

 • Vill jag göra en insats och hjälpa djur utomlands som utsatts för hot och arbeta med utrotningshotade arter?
 • Är djurskydd viktigt för mig?
 • Vill jag uppleva spännande djurliv i exotiska länder?

Om du svarade ja på alla frågor är volontärarbete med djur något som bör intressera dig.

Som volontär får du lära dig mer om djurens naturliga miljöer och dessutom tar du hand om individer som behöver din hjälp. Utöver det får du uppleva ett land utifrån ett helt unikt perspektiv. Rätt bra deal, eller hur?

Frågor? Skriv till oss!

Jag vill volontärarbeta med djur - hur kan jag engagera mig?

Volontärarbete med djur är en oförglömlig upplevelse för dig som älskar djur och som dessutom vill hjälpa till att stärka djurskyddet. Under våra volontärresor som fokuserar på djur deltar du i ett, eller många om du så vill, projekt som syftar till att skydda utrotningshotade arter, så som lejon, elefant, apa och pingvin.

Volontärarbete med djur handlar ofta om att skydda hotade arter. Lokal personal anställda av projekten ger dig grundliga kunskaper om djurens humör och beteende, vilket innebär att allt arbete sker under säkra förhållanden. Som volontär kan uppgifterna innefatta:

 • Utfodring
 • Vård
 • Rastning av djuren
 • Uppbyggnad av diverser faciliteter
 • Underhåll av områden där djuren befinner sig

Vilka djurarter kan jag volontärbeta med?

Bultar ditt hjärta för de hotade havssköldpaddorna eller kanske de söta pingvinerna? Spana då in det här! Kanske är du modig och letar efter mer spännande arbetsuppgifter? Överväg då att arbeta med vita hajar i Sydafrika där du även har chansen att dyka med dem. Kanske vill du uppleva lite av allt, till exempel genom att utforska Afrikas "Big Five" (lejon, afrikansk elefant, buffel, leopard och noshörning), även detta kan du göra genom oss.

De volontärprojekt vi samarbeta med låter dig arbeta med djur i deras naturliga livsmiljö och det klimat de skapades för att leva i. Vårt utbud av projekt är mycket brett och sträcker sig från att arbeta med vilda djur som är skadade eller sjuka och behöver rehabilitering, till arter som dagligen möter hot och behöver skydd för att överleva.

Var kan jag volontärarbeta med djur?

Du har möjligheten att arbeta med volontärprojekt som ligger mitt i djungeln eller nära havet. Hos oss hittar du det mesta. Årligen skickar vi iväg volontärer till projekt i Afrika, Centralamerikaoch Asien. Ett mindra utval av länder där det är populärt att volontärarbeta med djur är i:

Vilka djur du kan arbeta med beror helt och hållet på var i världen du vill resa, eftersom djuren vistas i sina naturliga miljöer. För att få ut så mycket som möjligt av din vistelse bör du fundera över vilka djurarter du brinner mest för samt vilken destination du helst vill uppleva.

Vem kan åka på en volontärresa?

Oavsett vem du är kan du volontärarbeta med djur genom oss. Volontärprojekten vi samarbetar med kan ge dig tyngre arbetsuppgifter vilket därför kräver en viss fysisk styrka. Att påpeka är dock att livet som volontär kan skilja sig mycket från projket till projekt. Vi rekommenderar dig därför att läsa på om projekten här på vår hemsida.

Om du vill ha hjälp med att hitta ett volontärprojekt som arbetar med djur kontakta oss mer än gärna. Vi guidar dig genom projekten och tar fram rekommendationer som matchar dina ambitioner.

Under hur många dagar pågår volontärresorna?

Våra volontärprojekt med djur pågår från 9 dagar och upp till 12 veckor, om de kombineras med våra rundresor. De flesta volontärresorna är 14-15 dagar.

Det är viktigt att förstå att en volontärresa inte är synonymt med semester. Projekten ställer stora krav på dig och ditt engagemang är otroligt viktigt. Innan du åker gör vi vårt bästa för att ge dig tydliga och realistiska förväntningar gällande vad som väntar dig. Allt för att du ska vara så bra rustad som möjligt inför din stora resa.

Kan volontärarbete med djur kombineras med en större resa?

Ja, då vi erbjuder mängder av rundresor över hela världen kan du kombinera volontärarbetet med en längre rundresa. Detta innebär att samtidigt som du får uppleva ett fantastiskt djurliv som volontär får du även utforska landet du befinner dig i. Eller varför inte göra ett volontärarbete som en del av din jorden runt resa och bidra till världen samtidigt som du utforskar den. Hör av dig till och så snackar vi vidare om möjligheterna.

Betala för att volontärarbeta - hur går det ihop?

Det kan tyckas märkligt att betala för att volontärarbeta, men det har en logisk förklaring. Det viktigaste att komma ihåg är att du inte betalar för att arbeta, du betalar för omkostnaderna som uppstår för din vistelse.

Då volontärprojekten drivs privat är det privata finansiärer som möjliggör deras existens. Projekt inom djurskydd är beroende av resurser för att kunna utvecklas, men oftast är medlen mycket begränsade. Det är här du som volontär spelar roll. Genom att engagera dig såväl med fysiskt arbete som att bidra med monetära medel är du en nyckelspelare. Utan volontärer hade projekten inte kunnat existera.

Förutom att bidra till att finansiera volontärprojektet du valt får du dessutom vara med och utveckla arbetsuppgifterna som du blir tilldelad. Det här leder i sin tur till ett mer utvecklat projekt som kan attrahera fler individer till att engagera sig för djurskydd.

Kostnaderna för våra volontärresor täcker:

 • Boende
 • Mat
 • Transporter till projektet från flygplatsen och transporter mellan boende och projekt
 • Möjlighet att nå en kontaktperson och vid behov få hjälp 24 timmar om dygnet
 • Introduktion till projektet
 • Donation till projektet
 • Tillgång till ett kvalitetssäkrat och behovsprövat volontärprojekt och kostnader för att lokalisera och driva dessa projekt

Hur kan KILROY hjälpa mig?

Vi har reseexperter som just är experter på volontärarbete med djur och volontärarbete utomlands. Genom att lyssna på dina önskemål kan vi tillsammans hitta ett projekt som stämmer överrens med dina värderingar. Dessutom kan vi hjälpa dig att hitta de bästa flygbiljetterna och besvara alla dina frågor.

Boka in en gratis reserådgivning

Varför volontärarbeta med djur med KILROY?

Du designar - vi gör grovjobbet!
KILROY är den smartlata backpackerns bästa vän. Om du berättar för oss när och vart du vill resa samt vad du vill göra under resan, så gör vi grovjobbet att hitta de bästa biljetterna och upplevelserna för din resa - helt kostnadsfritt!
Slipp turistfällor och blåsningar
Vi är resenördar och vill att upplevelser ska vara unika och prisvärda. Därför jobbar vi stenhårt med att kvalitetssäkra och utvärdera de upplevelser som vi ordnar åt våra kunder. Inga rostiga dykflaskor eller flisiga surfbrädor här inte!
Din kompis på resan
Under tiden du reser finns vi där för dig om du får ändrade planer. Har du blivit kär i en surfare och vill stanna längre på en destination? Eller har du blivit sugen på phad thai och vill boka om din rutt? Våra reserådgivare hjälper dig med ombokningar!

Utforska alla volontärprojekt med djur

Hittade du inte det du letar efter?

Se alla våra aktiviteter {{ mdiChevronRight }}

Reseinspiration

Mer reseinspiration

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

 • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...