Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Volontärarbete utomlands

Jobba som volontär utomlands med miljö, natur, välfärd, människor och djur.
Jobba som volontär inom flertalet grenar - volontärarbete utomlands med KILROY

Jobba som volontär utomlands och gör skillnad när du upptäcker världen

Går du i tankarna att volontärarbeta utomlands? Då har du kommit rätt! Volontärarbete utomlands är en möjlighet att verkligen göra skillnad lokalt och ge något tillbaka till destinationen du får uppleva. Vi samarbetar med seriösa volontärprojekt över hela världen som arbetar långsiktigt och gör en viktig insats för lokalsamhället - men din hjälp. Du kan antingen volontärarbeta som en del av en längre resa, eller göra det till en helt eget äventyr. Det viktiga är att du är villig att hjälpa till!

Vi erbjuder volontärarbete inom:


Bultar ditt hjärta för att skydda vilda djur i Sydafrika, marina projekt på Filippinerna eller lära ut engelska på en skola i Kambodja? Vi samarbetar med noga utvalda projekt runt om hela världen!

Få hjälp att hitta rätt projekt

Du kan vara säker på att volontärprojektet du väljer är seriösa och arbetar långsiktigt för att din insats ska göra skillnad på riktigt! 

Allt du undrar om volontärarbete utomlands 

Här svarar vi på vanliga frågor om volontärarbete utomlands. Du kan också höra av dig direkt till oss så hjälper vi dig att hitta rätt projekt för dig, beroende på vad du brinner för och hur länge du vill vara ute och resa. 

Vart kan jag åka på en volontärresa?

Genom oss kan du arbeta som volontär i många delar av världen:


Vad får jag ut av volontärarbete?

Den första frågan du bör ställa dig när du börjar planera en volontärresa är varför du vill volontärarbeta utomlands? Det är viktigt att inse att det inte är en semester, utan ett jobb där du förväntas arbeta varje dag (oftast inte helger) och vara engagerad i det du gör. I utbyte får du många fantastiska erfarenheter, nya vänner och en skön känsla av att ha gjort något extra bra på din resa!

Studerar du på gymnasiet, högskolan eller läser en YH-utbildning? Prata med din lärare om möjligheten att förlägga en del av ditt skolarbete, uppsatsskrivande eller praktik under en volontärresa.

Hur lång brukar en volontärresa vara?

Våra volontärprojekt sträcker sig från 1 upp till ca 30 veckor, men ska du arbeta med barn så kräver vi att du stannar minst 4 veckor.. Vi rekommenderar till och med att du stannar i 6-8 veckor om du ska jobba med barn och ungdomar. 

Vill du utföra volontärarbete med djur och natur eller i miljöprojekt finns det ofta möjlighet till kortare vistelser. Tänk på att den första veckan på din volontärresa alltid innehåller någon form av introduktion vilket innebär att några dagar försvinner från själva projektet.

Vilka egenskaper bör jag ha som volontär?

Eftersom det finns så många olika projekt att välja mellan finns det något för alla. Det viktigaste är att du har ett öppet sinne och är flexibel. Vad du får göra på projektet kan variera från dag till dag och du behöver vara villig att hugga i där det behövs. 

Det finns oftast inga krav på att kunna något annat språk än engelska. På många volontärprojekt i Centralamerika och Sydamerika behövs baskunskaper i spanska och du kan ta lektioner antingen innan eller under ditt volontärprojekt. 

Hur gör volontärarbete skillnad?

Som volontär bidrar du med både din tid och energi för att bidra till förändring både lokalt och globalt. Du kan bland annat stödja utbildningsprojekt, vara med och skapa trygga miljöer för förskolebarn samt hjälpa räddningscenter för vilda djur. Den positiva effekten innan, under och efter en volontärresa ska inte underskattas. Med rätt typ av förväntningar och ett öppet sinne kan du som volontär förbättra situationer, inspirera, motivera och vara en positiv förebild för många.

Om du arbetar med sjuka eller barn och ungdomar är det viktigt att du är förberedd på att det kan påverka dig emotionellt. Kom ihåg, du kan inte rädda världen men du kan bidra till att den blir bättre för några individer.

Varför ska jag betala för volontärarbete?

En av de vanligaste frågorna vi får kring volontärarbete är varför det kostar pengar. Det enkla svaret är: Vem ska annars betala? Men vi har förstås stor förståelse till varför frågan ställs – du åker ju trots allt iväg och arbetar ideellt och får dessutom betala för det. Men det är viktigt att komma ihåg att du inte betalar för att jobba – du betalar för kostnaderna som uppstår i samband med din vistelse och delvis för att stötta projektet.  

Kostnaderna på volontärresor täcker:

  • Boende
  • Mat
  • Kontaktperson och vid behov få hjälp 24 timmar om dygnet
  • Introduktion till projektet och hur den dagliga driften fungerar
  • Transporter till projektet från flygplatsen och transporter mellan boende och projekt
  • Donation till projektet
  • Tillgång till ett kvalitetssäkrat volontärprojekt och kostnader för att lokalisera och driva det


Vad på en volontärresa?

Boende ingår alltid. Räkna med att det är enkelt standard som gäller. På vissa projekt kan du välja om du vill bo hos en familj (homestay) eller på ett delat boende med andra volontärer. Ibland finns möjligheten att betala för att få bo i ett privat rum, men inte alltid. 

Mat ingår oftast. I många fall ingår tre måltider och ibland endast vissa måltider. Tänk på att det är lokal mat. Meddela oss om du har någon form av matallergi eller är vegetarian. Om det innebär en alltför ovanlig kost för din värd så kan du bli ombedd att laga din egen mat. 

Transporter mellan boende och projekt ingår oftast (med det kan finnas undantag). I Asien och Afrika ingår ofta även transfer från flygplatsen till projektet.

Eftersom projekten skiljer sig åt mellan länderna så är det viktigt att du frågar oss om vad som gäller för just det project du är intresserad av.

Snacka med oss!

Behöver jag någon utbildning eller erfarenhet?

Nej, det är bara ett fåtal av våra volontärprojekt som har krav på utbildning, t.ex. arbete inom vården. Om förkunskaper krävs blir du bli upplyst om detta innan du bokar.

När du kontaktar oss är det jättebra om du berättar lite om vad du har för önskemål och vad du vill jobba med, och vad du har studerat eller har för tidigare erfarenheter. Då kan vi lättare hitta ett projekt som passar just dig!

Bör jag ta med mig pengar eller gåvor?

Det viktigaste är din insats, du ska inte känna att du behöver ge en gåva utöver det. Om du ändå vill göra det kan du ta med kläder, pennor eller böcker (engelska) som kan komma till användning. Om du vill kan du även köpa något på plats. Då vet du vad projektet behöver och du gynnar dessutom den lokala ekonomin.

Kan jag inte bara boka mitt volontärprojekt på plats?

Det kan du säkert göra, men vi rekommenderar det inte. Du har då ingen garanti att få hjälp om det skulle hända dig något. Du kan inte heller veta om det projekt du arbetar med är seriöst, organisationen kanske stoppar pengarna i egen ficka. Det är helt enkelt tryggast att ta reda på all info redan hemifrån!

Varför ska jag åka som volontär med KILROY?

Det finns flera arrangörer som erbjuder volontärresor och troligen kan ge ge dig en liknande upplevelse när du väl är på plats. Men vi är stolta över att kunna erbjuda dig är professionell hjälp hela vägen oavsett om volontärarbeta som en del av en längre resa eller åka iväg 2-4 veckor. Vi finns där för dig innan du åker, för att välja projekt och se till att du är väl förberedd och även under tiden du är iväg och volontärarbetar om du skulle behöva hjälp med något. We got your back! 

Vi hjälper dig dessutom med hela paketet, allt från flyg och försäkring till att boka en plats på själva volontärprojektet. Vi svarar på dina frågor via mejl och telefon men du kan även besöka oss i vår butik i Stockholm. Det är alltid bra att boka tid innan, men skulle du ha vägarna förbi så tveka inte på att kika in! 

Vill du volontärarbeta utomlands?

Om du inte hittar svaren på dina frågor här, hör av dig till oss! Våra reseexperter sitter inne på värdefull kunskap om volontärarbete och kan svara på dina frågor och funderingar. Boka in en tid för kostnadsfri rådgivning, i vår butik eller via telefon, för att få mer information om olika projekt. 

Få hjälp att hitta rätt projekt

Varför volontärarbeta med KILROY?

Spara tid - vi gör grovjobbet!
Berätta för oss när du vill resa och vad du vill uppleva, så hittar vi de bästa alternativen på flygbiljetter, boende och häftiga upplevelser. Vi har även koll på vad som gäller kring visum, försäkringar och annat som du inte kan resa utan.
Meningsfulla upplevelser
The KILROY Way är vårt ramverk för att skapa oförglömliga reseupplevelser som har en positiv inverkan på dig om individ, likväl platser du besöker. Våra reseförslag innehåller utvalda "ingredienser" för att se till att du får mest valuta för pengarna!
Din kompis på resan
Under tiden du är ute och reser finns vi där för dig om planerna ändras. Har du blivit kär i en surfare? Eller har du träffat ett roligt gäng och vill boka om din rutt? Vi finns här för dig både innan, under och efter din resa. Du kan räkna med oss!

Hittade du inte det du letar efter?

Se alla våra aktiviteter {{ mdiChevronRight }}

Reseinspiration

Få mer reseinspiration här

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...