Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Volontärarbete utomlands

Jobba som volontär utomlands med miljö, natur, välfärd, människor och djur.
Jobba som volontär inom flertalet grenar - volontärarbete utomlands med KILROY

Jobba som volontär utomlands och gör skillnad när du upptäcker världen

När du väljer att arbeta som volontärar på din resa får du möjligheten att verkligen göra skillnad och hjälpa andra. Vi samarbetar med seriösa volontärprojekt över hela världen som ger dig intressant och givande resa utomlands. Du kan välja att göra volontärarbete som en del av din jorden runt-resa, eller som en helt egen resa.

Vi erbjuder volontärarbete inom:

 

Du kan till exempel volontärarbeta med vilda djur i Sydafrika, marina projekt på Filippinerna eller miljö och hållbarhet i Kambodja tillsammans med andra volontärer från hela världen. 

Frågor? Ställ dem här!

Du kan vara säker på att volontärprojektet du väljer är seriösa och arbetar långsiktigt för att din insats ska göra skillnad på riktigt! 

Vanliga frågor om volontärarbete utomlands 

Här svarar vi på vanliga frågor om att arbeta som volontär. Du kan också höra av dig direkt till oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig! 

Vart kan jag åka på en volontärresa?

Genom oss kan du arbeta som volontär i många delar av världen:

Varför ska jag jobba som volontär utomlands?

Den första frågan du bör ställa dig när du börjar planera en volontärresa är varför du villvolontärarbeta utomlands? Det är viktigt att inse att det inte är en semesterresa, utan ett jobb där du förväntas arbeta varje dag (oftast inte helger) och vara engagerad i det du gör. I utbyte får du många fantastiska erfarenheter, nya vänner och en skön känsla av att ha gjort något extra bra på din resa!

Studerar du på gymnasiet, högskolan eller läser en YH-utbildning? Prata med din lärare om möjligheten att förlägga en del av ditt skolarbete, uppsatsskrivande eller praktik under en volontärresa.

Hur lång brukar en volontärresa vara?

Våra volontärresor sträcker sig från 1 upp till ca 30 veckor, men ska du arbeta med barn så kräver vi att du stannar minst 4 veckor då det är känslomässigt jobbigt för barnen att behöva byta volontär ofta. Vi rekommenderar till och med att du stannar i 6-8 veckor om du ska jobba med barn.

Vill du utföra volontärarbete med djur och natur eller i miljöprojekt går det bra med en kortare vistelse. Tänk på att den första veckan på din volontärresa alltid innehåller någon form av introduktion vilket innebär att några dagar försvinner från själva projektet.

Vilka egenskaper bör jag ha som volontär?

Eftersom det finns så många olika projekt att välja mellan finns det något för alla. Det viktigaste är att du har ett öppet sinne och är flexibel. De flesta projekt drivs av en lokal icke-statlig organisation (NGO) och organisationernas projekt är mer eller mindre organiserade. Det kan hända att projekt plötsligt läggs ner från ena dagen till den andra och du kan tvingas byta projekt beroende på vad som händer i landet.

Det finns oftast inga krav på att kunna något annat språk än engelska, vilket talas bland övriga volontärer. Dessutom ger det människor i samhället som inte har engelskkunskaper chansen att öva på och lära sig engelska. På många volontärprojekt i Centralamerika och Sydamerika behövs baskunskaper i portugisiska eller spanska och du kan ta lektioner i något av språken både innan och under ditt volontärprojekt. Kom ihåg att det är många bitar, oavsett storlek, som är viktiga för att få det att fungera.

Se alla språkkurser

Hur kan volontärarbete göra skillnad?

När du åker på en volontärresa bidrar du med både din tid och energi för att bidra till förändring både lokalt och globalt. Du kan bland annat stödja utbildningsprojekt, vara med och skapa trygga miljöer för förskolebarn samt hjälpa räddningscenter för vilda djur. Den positiva effekten innan, under och efter en volontärresa ska inte underskattas. Med rätt typ av förväntningar och ett öppet sinne kan du som volontär förbättra situationer, inspirera, motivera och vara en positiv förebild för många.

Om du arbetar med sjuka eller barn och ungdomar är det viktigt att du är förberedd på att det kan påverka dig emotionellt. Kom ihåg, du kan inte rädda världen men du kan bidra till att den blir bättre för några individer.

Varför ska jag betala för volontärarbete?

En av de vanligaste frågorna vi får från personer som är intresserade av volontärarbete är varför det kostar pengar. Det enkla svaret är: Vem ska annars betala? Men vi har förstås stor förståelse till varför frågan ställs – du åker ju trots allt iväg på din semester och arbetar ideellt och får dessutom betala för det. Men det är viktigt att komma ihåg att du inte betalar för att jobba – du betalar för kostnaderna runtomkring. 

Kostnaderna på volontärresor täcker:

  • Boende
  • Mat
  • Möjlighet att nå en kontaktperson och vid behov få hjälp 24 timmar om dygnet
  • Introduktion till projektet
  • Transporter till projektet från flygplatsen och transporter mellan boende och projekt
  • Donation till projektet
  • Tillgång till ett kvalitetssäkrat och behovsprövat volontärprojekt och kostnader för att lokalisera och driva dessa projekt

Vad ingår i volontärresorna?

Boende ingår alltid. Räkna med att det är enkelt boende. På vissa projekt kan du välja om du vill bo hos en familj (homestay) eller på ett vandrarhem eller liknande boende med andra volontärer. Ibland finns möjligheten att betala för att få bo i ett privat rum.

Mat ingår oftast. I många fall ingår tre måltider och ibland endast vissa måltider. Tänk på att det är lokal mat. Meddela oss om du har någon form av matallergi eller är vegetarian. Om det innebär en alltför ovanlig kost för din värd så kan du bli ombedd att laga din egen mat. 

Transporter mellan boende och projekt ingår oftast (med det kan finnas undantag). I Asien och Afrika ingår ofta även transfer från flygplatsen till projektet.

Eftersom projekten skiljer sig åt mellan länderna så är det viktigt att du frågar din reseexpert om detaljerna för just ditt val av volontärarbete.

Snacka med oss!

Måste jag ha utbildning eller arbetslivserfarenhet för att få utföra volontärarbete?

Nej, det är bara ett fåtal av våra volontärprojekt som har krav på utbildning, t.ex. arbete inom vården. Om förkunskaper krävs blir du bli upplyst om detta innan du bokar.

När du kontaktar oss är det jättebra om du berättar lite om vad du har för önskemål och vad du vill jobba med, och vad du har studerat/jobbat med. Då kan vi lättare hitta ett projekt som är meningsfullt för just dig.

Bör jag ta med mig pengar eller gåvor?

Det viktigaste är din insats, du ska inte känna att du behöver ge en gåva utöver det. Om du ändå vill göra det kan du ta med kläder, pennor eller böcker (engelska) som kan komma till användning. Vi rekommenderar även att du köper något på plats. Då vet du vad projektet behöver och du gynnar dessutom den lokala ekonomin.

Kan jag inte bara boka mitt volontärprojekt på plats?

Det kan du säkert göra, men vi rekommenderar det inte. Dels är det en risk att arbeta i ett annat land och du har ingen garanti att få hjälp om det skulle hända dig något. Du kan inte heller veta om det projekt du arbetar med är seriöst, organisationen kanske stoppar pengarna i egen ficka. Om du är missnöjd kan du inte heller byta projekt, vilket du alltid har möjlighet till hos oss.

Varför ska jag åka som volontär med KILROY?

Det finns flera arrangörer som erbjuder volontärresor och troligen kan ge ge dig en liknande upplevelse när du väl är på plats. Vad vi kan erbjuda dig är professionell rådgivning oavsett om du vill utföra volontärarbete som en del av en längre resa eller om du bara ska vara just volontär.

Vi hjälper dig med hela paketet, allt ifrån flyg och försäkring till själva volontärprojektet. Vi svarar på dina frågor via mejl och telefon men du kan även besöka oss något av våra kontor i Stockholm eller Malmö. Det är alltid bra att boka tid innan, men skulle du ha vägarna förbi så tveka inte på att kika in! 

Vill du volontärarbeta utomlands?

Om du inte hittar svaren på dina frågor här, hör av dig till oss. Våra reseexperter sitter inne på värdefull kunskap om volontärarbete och kan svara på dina frågor och funderingar. Genom att boka in dig på en kostnadsfri rådgivning, i en av våra butiker eller via telefon, kan vi ge dig skräddarsydda förslag på hur du kan stötta samhällen som är i behov av din hjälp. 

Boka in en gratis reserådgivning

Skriv ett meddelande

Varför volontärarbeta med KILROY?

Du designar - vi gör grovjobbet!
KILROY är den smartlata backpackerns bästa vän. Om du berättar för oss när och vart du vill resa samt vad du vill göra under resan, så gör vi grovjobbet att hitta de bästa biljetterna och upplevelserna för din resa - helt kostnadsfritt!
Slipp turistfällor och blåsningar
Vi är resenördar och vill att upplevelser ska vara unika och prisvärda. Därför jobbar vi stenhårt med att kvalitetssäkra och utvärdera de volontärprojekt och upplevelser vi ordnar åt våra kunder. För volontärsprojekt är detta superviktigt!
Din kompis på resan
Under tiden du reser eller jobbar så är vi där om du får ändrade planer. Har du blivit kär i en surfare och vill stanna längre på en destination? Eller har du blivit sugen på phad thai och vill boka om din rutt? Våra reserådgivare hjälper dig med ombokningar!

Var eller vad vill du volontärarbeta med?

Hittade du inte det du letar efter?

Se alla våra aktiviteter

Reseförslag

Här är några förslag som är populära bland de många volontärresorna vi erbjuder.
Se alla reseförslag

Reseinspiration

Kommande events

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vi hör av oss till dig inom kort för att börja planera din drömresa. Du kommer först att få ett e-postmeddelande med informationen du skickade till oss. Vad sägs om lite reseinspiration medan du väntar?

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...