{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Tanzania

Få hjälp av KILROY att boka din resa till Tanzania
Få hjälp av KILROY att boka din resa till Tanzania

Resa till Tanzania – Här har du allt!

Med en resa till Tanzania kan du få allt från safari och bergsbestigning till strandliv och storstadsliv. Med den hektiska staden Dar es Salaam som början kan du i princip ta dig till alla landets höjdpunkter. Från Kilimanjaro och Serengeti till schimpanserna i Gombe Stream nationalpark i västra Tanzania!

Vill du resa till Tanzania? Snacka med oss!

Snabbfakta om Tanzania

Huvudstad: Dodoma (Största staden: Dar es Salaam)
Befolkningsantal: Ca. 47 miljoner
Bäst tid att resa hit: juni till oktober (torrperiod), januari - februari (om du vill se gnuernas vallfärdas samt kalva i Serengeti)

Tanzanias viktigaste stad Dar es Salaam

Miljonstaden Dar es Salaam är Tanzanias viktigaste stad och är en bra start för din resa i Tanzania. Dar es Salaam var tidigare huvudstad och har en fascinerande blandning av afrikansk, arabisk och indisk kultur. Besök den gigantiska Kariakoo-marknaden, det är Tanzanias största och är fylld av exotiska produkter och märkvärdiga matvaror. Du kan även ta dig till en av Dar es Salaams svettdrypande nattklubbar och dansa med lokalbefolkningen till pumpande östafrikansk musik. 

Norra Tanzania: Natur, djurliv och trekking

I norra Tanzania hittar man, vad många upplever som essensen av Afrika. Här har du möjlighet att se den vackra naturen och det rika djurlivet på din resa i Tanzania. Mount Kilimanjaro är även beläget här och är kontinentens högsta punkt och det går om man vill att bestiga Kilimanjaro. 

Missa inte att besöka nationalparken Serengeti som är en av Afrikas mest djurrika nationalparker. Ett annat alternativ är också den mindre nationalparken Arusha. Arusha täcker 137 kvadratkilometer mellan Kilimanjaro och Mount Meru och har en stor blandning av flora och fauna på grund av de stora höjdskillnaderna. Det finns både sumpområden, savann och skog. I Arusha parken är det bra att ta en safaritur, om man vill uppleva det rika djurlivet. Här finns zebror, bufflar, elefanter, hyenor, giraffer, antiloper, många olika apor och även fåglar. Det här vill du verkligen inte missa på din resa i Tanzania! 

Västra Tanzania: Schimpanser i Gombe

I den västra delen av Tanzania finns det stora möjligheter att få se schimpanser på i den kända nationalparken Gombe Stream. Parken ligger inte långt ifrån gränsen till Burundi och Tanganiyka-ön och det enda sätt att ta sig dit är med båt. Att se dessa schimpanser är en helt speciell upplevelse då människan och schimpansen är 98% lika i arvsmassorna. Man ser tydligt hur schimpansernas beteenden påminner om våra. Parken har även ungefär 200 olika fågelarter. Vi rekommenderar att man har några dagar till att trekka i Gombe. Här finns stora möjligheter att få se schimpanser i deras naturliga omgivning. I Gombe finns det möjlighet att övernatta i lodger, campa, eller tälta. 

Vattenfallet Kalambo

På din resa i Tanzania kan du vid Tanganiyka-ön som är beläget vid gränsen till Zambia, se det imponerande vattenfallet Kalambo. Fallet är på 235 meter och är därmed det nästhögsta fallet i Afrika. Man kan besöka Kalambo när man besöker Katavi nationalpark, som är en av de minst besökta vattenfallen långt bort från the city life. Här har man oftast de över 4000 kvadratkilometerna för sig själv och det finns  stora möjligheter att se vilda djur. Katavi är även ett floddelta, där man kan se flodhästar, elefanter och krokodiler. 

Låter en resa till Tanzania som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Tanzania och Afrika. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att din resa till Tanzania blir till verklighet - låt äventyret börja!

Boka in gratis reserådgivning

Höjdpunkter på din resa i Tanzania

En resa till Tanzania har så mycket att bjuda på - något som är väldigt viktigt är att ta din tid och inte klämma in allt under en kortare resa. För dig som älskar utmaningar och vandring, är Kilimanjaro ett måste på resan. Serengeti och Ngorongoro har också ett starkt måste under en resa i Tanzania. För paradisdyrkarna så är det paradisön Zanzibar som gäller! Zooma in på kartan nedan för att se mer.

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...