{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Gaborone med KILORY
Res till Gaborone med KILORY

Resor till Gaborone- Botswanas huvudstad

Gaborone är huvudstad i ett av Afrikas mest fascinerande länder, Botswana och utgångspunkten för en hel del äventyr i detta fascinerande land. Det är här äventyret börjar om du till exempel vill utforska Okavangodeltat. 

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Sevärdheter nära Gaborone

Gaborone är en ganska liten huvudstad, som endast har cirka 250.000 människor, men det finns ändå ett par intressanta platser du borde se innan du fortsätter resan ut till närliggande nationalparker och savanner. Några av de platser du bör besöka är Gaborone Game Reserve och Orapa House, där de sorterar och utvärderar diamanter från världens största diamantgruva Jwaneng. Vi kan också rekommendera National Museum & Art Gallery, som rymmer både uppstoppade djur och kulturella reliker av stor betydelse för denna del av Afrika.

I närheten av Gaborone, rekommenderar vi ett besök till byn Odi, där lokalbefolkningen säljer filtar, kuddar, och andra hantverk. Det ger en bra inblick i hur dessa hantverk görs, samt en möjlighet att kunna handla till ett överkomligt pris. Andra intressanta byar är Mochudi, Molepolole och Thamaga. Särskilt den första är väl värt ett besök tack vare sina hus som är byggda med sten och jordväggar - med andra ord, en typisk och äkta del av Afrika. Den bästa platsen att se Botswanas djurliv på är Mokolodi naturreservat, där du kan slå läger eller övernatta i någon av de mysiga stugorna. I reservatet kan man se giraffer, elefanter, zebror, flodhästar, impala, vattenbuffel, leopard och mycket mer.

Okavangodeltat

Okavangodeltat är ett unikt fenomen, med vatten som efter säsong översvämmar det afrikanska slätt-landet. Översvämningen innebär att många djur som giraffer, elefanter, bufflar, hjortar, flodhästar och givetvis också rovdjuren trivs.

Låter en resa till Gaborone som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Gaborone. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...