{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Egypten

egypt-sphinx-gold-mask-cover
egypt-pyramids-camels-desert-sidebar

Resa till Egypten - sand, pyramider & dykning

Öknar, faraoner och pyramider är kanske några av de saker som du först kommer att tänka på när du funderar på en resa till Egypten. Men detta nordafrikanska land är mycket mer än så. Här finns det vackra Röda havet, fantastisk dykning, floden Nilen, Siwa-festivalen, shopping och färgsprakande marknader.

Vill du resa till Egypten? Snacka med oss!

Sevärdheter

När du åker till Egypten får du inte missa att göra ett besök i Giza, trots att platsen har blivit en klassisk destination för mängder av turister som posar framför pyramiderna är det värt att ta sig dit. När du kollat in pyramiderna i Giza är en kameltur mot den historiska Sphinx på sin plats - eller en vända förbi  konungarnas dal för att se Tutanchamon. Om du inte får nog av pyramider kan du även besöka Memphis och Luxo. 

Sandsurfing och andra aktiviteter i Egypten

I Egypten finns det gott om sand och mycket att göra! Prova på sandsurfing på en av de många sanddyner eller hyr en fyrhjuling och svischa fram. Eller varför inte åka på safari, sova under stjärnorna, ta en ridtur och titta ut över vyerna och upptäcka fantastiska platser. 

Dykning i Egypten - när du tröttnat på sanden

Gör ett besök vid kusten i moderna Alexandria eller res tvärs genom Sinai-öken till Sharm el-Sheikh. Och om dykning är din grej eller om du vill prova på att dyka med tuber har du hittat rätt - Röda havet är en av de vackraste platser för dykning och snorkling i hela världen. Föredrar du att hålla huvudet ovanför vattnet? Inga problem, en kryssning på floden Nilen är också en upplevelse. Och du kommer att bli förvånad över hur mycket liv det finns runt omkring denna enorma flod.

Shopping i Egypten

Även shoppingfantaster kommer att älska Egypten och särskilt Kairo. Kairo är Afrikas största stad och här hittar du den berömda marknaden Khan el-Khalili, där miljontals turister samlas för att fynda bland vackra orientaliska prydnadssaker. 

Efter all shopping kan du ta dig till Dahab, en tidigare hippie-stad där tiden har stått stilla. Här kan du visa dina färdigheter i magdans framför lägerelden för att senare spendera natten i en hydda eller i ett Bedouin-tält.

Att ta sig runt 

Att resa runt i Egypten är i allmänhet säkert, enkelt och billigt. Men i vissa områden bör man inte resa genom på natten. I övrigt är det relativt enkelt att ta sig mellan städer antingen med buss eller med tåg. I Kairo tar du dig enklast runt med tunnelbanan. Men kom ihåg att vara ute i god tid då tidtabeller för buss och tåg oftast inte är att räkna med. Ett annat alternativ är att hyra en bil eller åka taxi. Du kan även hyra taxi för en hel dag till rimliga priser, men då bör ni kommit överens med taxichauffören om ett pris och betala det direkt. 

Matcha resan till Egypten med landets festligheter

Varje år firas slutet på den muslimska högtiden Ramadan med massa festligheter runt om i Egypten. En annan stor händelse varje år är Siwa - festivalen i slutet av november då man firar med traditionell musik och kläder.

Låter en resa till Egypten som något för dig?

Våra reseexperter sitter inne på värdefull kunskap som du definitiv kommer att ha nytta utav under din resa. Dessutom kan de svara på alla dina frågor om funderingar om resor till Egypten. Genom att boka in dig på en kostnadsfri rådgivning, i en av våra butiker eller via telefon, kan vi ge dig skräddarsydda förslag på hur du kan få till den mest episka resam du kan tänka dig.

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Visa alla aktiviteter

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...