{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Kairo
Res till Kairo

Resor till Kairo- En förtrollande plats!

Egyptens huvudstad Kairo är en trevlig stad för den som tycker om blandningen av antik och modern kultur. Här möter Europa mellanöstern! Besöker du Kairo kommer du också att få uppleva stadens portar, kyrkor, moskéer, pyramiderna i Giza, de många vackra museerna och fantastisk shopping! 

Vill du resa till Kairo? Snacka med oss!

Historia

Kairo, som även kallas Arabvärldens hjärta, är belägen i norra Egypten på den östra delen av Nilen. Staden grundades vid Nilens mynning på grund av de årliga översvämningarna. Med dessa översvämningar kom det varje år frodig lera som de forntida egyptierna såg som en gåva från gudarna. Områdena som inte drabbades förblev och är än i dag öken!

Väster om staden finner du Giza som är känt för sina pyramider. Förutom pyramider hittar man även Sfinxen här. Denna kalkstensstaty är hela 57 meter hög och tittar mot öster. Ett av flera måsten är att se Nationalmuseet! Med en befolkning på nästan 18 miljoner, är Kairo den största staden i både Afrika och Mellanöstern.

Brummar som en bikupa 

Det är fascinerande vad du kan uppleva i Kairo. Dåtid och nutid går hand i hand, speciellt i trafiken. Trafikregler verkar inte förekomma i Kairo. Att hyra en bil för att själv köra rekommenderas därför inte här.  

Många kontraster

I Kario kommer du garanterat känna stadens atmosfär och det finns få städer som har lika många kontraster som Kairo. Du kommer att möta en modern, traditionell, rik, fattig, gammal och ny stad på samma gång, som även har religiösa olikheter. Huvudsakligen är Kairo en arabisk stad, så bli inte förvånad om det inte serveras vin eller öl på restauranger och caféer. 

Nattliv

På natten vaknar Kairos centrala delar till liv, här finns det många barer, caféer och pubar att utforska. Många av barerna besöks till mestadels av män men det finns även caféer för kvinnor. En vanlig sedvänja i Egypten är att röka äppel-tobak från vattenpipor!  

De moderna byggnaderna ligger främst i den västra delen av staden. Området har ett flertal gator och öppna ytor likt Paris. Här finns även några av de mer kända hotellen samt ett pulserande uteliv. 

Orientalisk dans och nattlubbar

Om du föredrar ännu mera action, så kan du besöka en av de många nattklubbar och dansa natten lång!!! I början och i slutet av kvällen kan du se orientalisk dans, som dansas av eleganta magdansöser. 'Crazy House' och 'El Gato Negro' är de mest populära ställena att gå till. Om du vill uppleva en lounge bar med härlig atmosfär ska du ta dig till 'Shangri-La'. Buddhastatyn gör allt komplett och DJn spelar bra musik. 

Bio, opera och teater!

Det finns också gott om andra alternativ att spendera sina nätter i Kairo på, som till exempel att gå på bio, opera eller teater. Operahuset har ett flertal gallerior, restauranger och konserthallar. Du kan även gå på utomhusteater och se fantasiska uppträdanden med bara himlen ovanför dig. I hjärtat av de muslimska Kairo, speciellt i El-Ghuriya, kan du lyssna på vacker folkmusik och se exotisk dans.

Se och uppleva

Det kan ta en dag eller två innan du vänjer dig vid den galna trafiken, boskapen och gatuförsäljarna. Så om du vill spendera en stund av din tid i Kairo bortom allt detta, så kan du ta dig till en av de många tunnlarna under staden. De är som ekande minnen från svunna tider och går under pyramiderna! Det finns även mycket annat att se i staden. Du kan till exempel se alla de moderna, höga byggnader som täcker de många (mer än 500!) moskéer som finns i staden. Vanligt är också att se traditionella segelskeppsfartyg navigera tillsammans med moderna fartyg längs med Nilen, vilket är Kairo i ett nötskal! Besöker du Kairo kommer du också att få uppleva stadens portar, kyrkor, moskéer, pyramiderna i Giza, de många vackra museerna och fantastisk shopping! Ja staden har mycket att erbjuda! 

Låter en resa till Kairo som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Kairo. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...