{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Marocko

Resor till Marocko | KILROY
Resor till Marocko | KILROY

Resa till Marocko – färgstarka kontraster

Marocko är ett kontrasternas land och utforskar man det får man garanterat minnen för livet; vidsträckta stränder, torra öknar, gröna palmoaser och dramatiska berg är bara några exempel. Marocko är så mycket mer än turistiga Agadir, det märker man ganska snart då man reser runt och för att lära känna landet!

Vill du resa till Marocko? Snacka med oss!

Storstäder och små byar

I Marocko hittar man allt ifrån pulserande storstäder till små charmiga, orörda byar där ingen turist någonsin satt sin fot, känns det som i alla fall. Marrakech är en färgstark storstad som myllrar av folk och där man bjuds på ett virvlande tempo. Ett måste när man är där är att ta sig till det väldiga torget Djema el Fna som dag som natt är ett händelsernas centrum. Några timmars bussfärd därifrån, vid kusten, ligger pittoreska Essaouira, en stad som charmar alla och som har en härlig, avslappnad surfslöja över sig. Vill man leva typiskt, opretentiöst turistliv och njuta av milslånga stränder är Agadir ett bra alternativ!

Marockos huvudstad

I Marockos huvudstad Rabat, möts du av en avslappnad och europeisk känsla. Det finns både vackra saker att se och intressanta saker att uppleva här!

Unikt och oslagbart: Atlasbergen

Ett hett tips och en upplevelse som inte kan göra någon besviken är att bila (eller cykla, men då kommer man nog inte lika långt..) runt Atlasbergen. Landskapen är ofantligt dramatiska; ärrade berg, djupa dalar, små porlande sjöar och gröna palm-oaser. 

Väster om Atlasbergen tar öknen över, mäktig och oändlig (känns det som), och en dromedarfärd över den heta sanden är en häftig upplevelse som rekommenderas varmt. Det finns även oändligt många små orörda, charmiga byar både söder- och norröver och hur man än åker stöter man garanterat på någon av dem.

Restips

  • Några pärlor är Ait Benhaddou, Skoura och Todra Gorge, vid ett besök på dessa platser känner en inte bara av den relaxade stämningen utan får även en rejäl dos av historia. 
     
  • Något du varken får eller kan missa är den typiska rätten tajine. En maträtt som tillagas i ett lerkärl och består av kött, ofta lamm, kyckling eller fisk med grönsaker i lokala kyddor.

  • I Marocko måste du pruta! En bra tumregel är att inte starta vid mindre än halva priset.

  • Se till att kolla upp festivalutbudet i landet innan du åker. Varje år anordnas många sköna festivaler, både i de större städerna och i några av de pittoreska byarna.

Låter en resa till Marocko som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Marocko. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Marocko

Om du vill se annat än de stora städerna i Marocko rekommenderar vi att du hyr en bil och kör in i Atlasbergen där det finns fantastisk vandring, naturen är så rå och vacker på en och samma gång. När du ändå har bilen är kusten väl värd att utforska om du har tiden, speciellt om du är du intresserad av surfing då Marocko är känt och välbesökt av surfare från hela världen. Zooma in på kartan nedan för att se mer.

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...