{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Essaioura
Res till Essaioura

Resor till Essaioura - Bli förälskad i charmen

Man hinner inte mer än hoppa av bussen, krångla på sig ryggsäcken och följa den strida folkström som ringlar sig in i kärnan av staden förrän man faller platt. Man förälskar sig - och fort gå det. 

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Det pittoreska Essaouira

Bob Marley och Jimi Hendrix lär ha gjort det, liksom många både innan och efter. Essaouira har en okonstlad charm som det är svårt att värja sig emot, även om man försöker. De vit-blå byggnaderna, de friska alizeevindarna, de skriande måsarna, de kullerstensbelagda gatorna, de otaliga frukt- och nötstånden... Ja, listan på charmelement kan göras lång. Favoritsysselsättningar i Essaouira kan vara att irra bort sig i gränderna, insupa den avslappnade atmosfären, titta på folk, knapra rostade mandlar och filosofera om svunna tider. Vill man vara lite mer aktiv kan man njuta av fin windsurfing eller spela fotboll på stranden - några populära sysselsättningar. Essaouira är känt för sitt trähantverk så ett besök i någon av alla småaffärer som säljer just detta kan vara en kul. Att strosa runt bland de oräkneliga marknadsstånden är för övrigt ett upplevelsemåste när man befinner sig i staden. Längorna avlöser varandra av stånd och småbutiker, med allt ifrån torkad frukt, kryddor och te till keramikhantverk, tyger, färgglada lampor och smycken, fyller gatorna i stadskärnan. Pruta skall man dock alltid göra. Det kan ta sin lilla tid men efteråt känner man sig ganska nöjd med sig själv - trots att man troligen har betalat ett överpris.

När hungern infinner sig

Essaouira har Marockos tredje största hamn, så ett måste när man befinner sig i staden är att prova på den goda, färska fisken. Det finns många mysiga lokala krypin där man kan äta för en mindre penning, ett hett tips är Les Alizés. Kan man unna sig en aningen mer påkostad måltid är klassikern Chez Sam, längst ute vid hamnen, en varm rekommendation. Couscous och den traditionella tajine-anrättningen är också smarriga alternativ när hungern slår till - rätter som man kan vara säker på att finna i menyn på nästan alla restauranger.

Något man inte får missa att prova är det ljuvliga minttéet. Sött men uppfriskande och något som alla "locals" intar både en och två, tre, fyra, fem gånger per dag. Det finns en uppsjö av små kaféer som serverar té så det är bara att välja och vraka. En förvarning är att du med största sannolikhet kommer bli erbjuden små, till synes harmlösa, kakor vid något tillfälle om du strosar runt på gatorna i kärnan av staden. Dessa är kakor med ett speciellt recept och en av huvudingredienserna är hasch. Men tackar du bara nej så ger "bagarna" snabbt upp och går sin väg.   

Essaouira - hur och när?

Essaouira, som 2001 hedrades med en plats på UNESCOs världsarvslista, ligger ungefär 500 km söder om huvudstaden Rabat och knappt 100 km norr om turistorten Agadir - alla tre utefter kustlinjen. Tågförbindelserna dit är icke-existerande så man tar sig enklast dit med buss. Man kan besöka staden året om men åker man dit mellan december och mars bör man packa ner både en och två tjocktröjor. Temperaturen beräknas ligga runt 19-25 grader året runt men de tidigare nämnda alzeevindarna kan kyla ner några grader.   

Turismen i Essaouira är ännu långt ifrån lika utbredd som i andra etablerade turistparadis, men det är bara en tidsfråga innan även denna charmiga kuststad går samma öde till mötes. KILROYs heta tips till alla som vill uppleva en avslappnad, semi-bohemisk pärla är därför att åka NU.

Låter en resa till Essaouira som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Essaouira. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...