{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Dar es Salaam

Marknad i Dar Es Salaam
Mbezi Beach i Dar Es Salaam

Resa till Dar es Salaam

I Dar es Salaam kan du uppleva Tanzanias nattliv, smaka på variationsrik mat eller spendera en dag på hektiska marknader där de säljer afrikansk konst och hantverk. Eller varför inte dyka, fiska och njuta av total avkoppling på någon av stränderna.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Storstadslivet i Dar es Salaam

Dar es Salaam, eller Dar som den även kallas, är en av de mest framgångsrika och största städerna i Tanzania. Staden som en gång var en fiskeby är nu ett stort politisk och ekonomisk centrum. Dar es Salaam är inte bara en stad utan även en provins bestående av 3 distrikt: Kinondoni, Illala och Temeke.

Med en befolkning på ca 2,5 miljoner är staden en charmerande men hektisk stad fylld av marknader, historiska byggnader, caféer och spännande nattliv! På standens alla barer blandas vilda kongolesiska rytmer med kärleksballader, så här finns något för alla smaker. Dar har också en vacker kust mot den indiska oceanen att njuta av. När du går runt i staden kommer du att märka en mix av afrikanska, arabiska och sydasiatiska influenser och mötas av den vänliga befolkningen!

Stränder och fiske

Många resenärer stannar till i Dar es Salaam då de är på väg till Zanzibar eller ska på safariturer. När du ändå är i Dar es Salaam kan du tex besöka de fina öarna Bagamoyo, Bongoyo och Mbudja. Staden erbjuder nämligen fantastiskt djuphavsfiske, snorkling och dykning, där du med lite tur kan få se hajar. Självklart finns också många andra upplevelser du inte vill missa!

Coco Beach är en plats du vill ta dig till framförallt under helger då du kan softa med lokalbefolkningen och dricka billiga drinkar. Andra stränder för solälskare är Kigamboni och Kipepeo som är tillgängliga via färja och taxi. Amani och Raskutani Beach Resorts ligger lite längre bort men är fortfarande väldigt populära. Många stränder ägs av hotellen, som ofta tar en slant för gäster som besöker deras strand men inte bor på hotellet.

Ta sig runt i Dar es Salaam

Lokaltrafiken sköts av mini-vans kallade "Dala-dalas". Deras rutter går lite hur som helst och du kan hoppa av och på när du vill. Ropa bara "shoo-sha" så stannar dem. Vans markerade med "posta" tar dig till centret.

Ubungo är den centrala buss stationen där nästan alla bussar utgår ifrån. Den är belägen i Morongoro Road. The Scandinavian Express har en egen station i hörnet av Msimbazi Street och Nyerere Road. Det är alltid säkrare att anlända och avgå innan kväll/nattetid och när du ska välja bussbolag så bör du undvika den billigaste.

Vill du istället ta dig runt med tåg ska du ta dig till Tazara Station och Tanzanian Railways Corporation Station. Du kan ta dig från Dar es Salaam till Pemba, Zanzibar och Mtwara med färjor. Kolla upp i tidtabellen när båtarna går innan du planerar att åka vidare, då alla färjor inte går varje dag. Underskatta inte ficktjuvarnas skicklighet på busshållplatser, tåg, daladalas och marknader!

När bör man resa till Dar es Salaam?

Vädret i Dar es Salaam är väldigt fuktigt och varmt året om. Mars till maj är regnigare och april är monsunmånaden. Den bästa tiden att besöka landet är från juni till september när temperaturen inte är så hög och det regnar mindre.

Låter en resa till Dar es Salaam som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Dar es Salaam, Tanzania och Afrika. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Highlights under en resa till Dar es Salaam

Traditionell afrikansk dans kan man se i "Mwalimu Julius K Nyerere Cultural Center". Passa även på att besöka den exotiska och kaotiska Kariakoo market för att se autentisk afrikansk konst. På Mwenge Carvers' Market kan man till och med se konstnärerna in action! Gillar du shopping hittar du många lite finare butiker i Mlimani City Mall. På Zanaki Street finns många bra restauranger, däribland många bra indiska. Kulinariska fröjder är även garanterade i Dar. Missa inte den lokala ölen, Kilimanjaro, safari och Serengeti!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...