{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Zambia

Res till Zambia med KILROY
Res till Zambia med KILROY

Resa till Zambia - Afrikas oslipade diamant

Zambia är ett utmärkt val om du har ett sug för att uppleva det riktiga Afrika utan alltför mycket västerländska inflytande - och om du gillar det a little bit rough. Zambia är en oslipad diamant och ger nästan obegränsad tillgång till allt du kan drömma om när det gäller enastående natur, vilt och utmanande aktiviteter. 

Vill du resa till Zambia? Snacka med oss!

Zambezifloden

Det är särskilt den vilda och otämjda Zambezifloden som är värt att utforska när du reser i Zambia, den har en av världens mest spektakulära vattenfall på gränsen till Zimbabwe: 128 meter hög och världsberömda Victoria Falls, som fick sitt namn från den engelska officeren John Speke. Han var den första europé som 1858 ankom till sjön, och han döpte sjön efter den engelska drottningen vid den tidpunkten, drottning Victoria. Hela miljön kring de spektakulära fallen erbjuder riktig afikansk känsla och magi. Är du redo?

Hjärtat i södra Afrika

Zambia ligger i södra Afrika, öster om Angola och södra Tanzania och Demokratiska republiken Kongo. I söder ligger Botswana och Zimbabwe, och i östra gränserna till Zambia till Malawi och Moçambique. Detta är verkligen hjärtat av den sydliga delen av Afrika. Även om Zambia är ett relativt stort land, bor bara 11 miljoner människor här. Zambia är inte det enda landet i Afrika där det är låg population, men det är definitivt ett av de fattigaste. Det var lite bättre förr när ekonomin förstärktes av bly, zink, och framför allt massor av koppar. Men sedan kopparmarknaden kollapsade i mitten av 1970-talet har ekonomin gått ner. Därför är det ingen tvekan om att du kommer att vara mer än välkommen som turist och resenär i Zambia, eftersom folk vet hur viktig turismen är för landet.

Flera nationalparker och regnskogar i Zambia

Människor i Zambia är i allmänhet väldigt vänliga och gästvänliga. Om du kommer ut ur de stora städerna finns det fantastiska och unika upplevelser att se. Det mesta av landet ligger på en platå på 1000-1300 m i höjd och har ett tropiskt men måttligt klimat. Landskapet växlar mellan regnskog, skogs- och gräs- savann. Det finns flera naturparker - bland de mest populära är South Lwangwa, Kafue och Lower Zambezi.

Många olika alternativ: afrikansk safari, bungee jump och forsränning i Zambia

Zambia är den perfekta platsen att åka på en afrikansk safari. Du kan göra det till fots, häst, kanot eller lastbil. Det är möjligt att komma nära allt från giraffer till hyenor, och om du har tur kan du få en glimt av en flodhäst eller ett gäng av elefanter som korsar en av de vilda floderna.

Letar du efter extrema sporter och aktiviteter?

Få din ultimata adrenalinhopp i södra staden Livingstone, där du kan gå forsränning, vandring och bungehoppning.

Bra saker att veta innan du reser till Zambia

Vägarna i Zambia är inte bland de bästa, så det kan vara en utmaningen att resa runt detta fascinerande land, särskilt i regnsäsongen från December till april. Som vanligt i tredje världen finns det alltid en risk för stöld eller överfall, men generellt är Zambia inte ett farligt land att resa till, så länge följer de grundläggande säkerhetsregler. Man borde undvika gränserna till Demokratiska republiken Kongo, som ibland drabbas av razzia. Det finns också risker för landminer, särskilt på gränsen vid Angola och Moçambique.

Låter det spännande?

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...