{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Zimbabwe

Traditionellt hus i Zimbabwe
Elefanter och babianer i Hwange National Park, Zimbabwe

Resa till Zimbabwe

Zimbabwe är ett unikt land med vänlig befolkning, fantastisk djur- och växtliv. I Zimbabwe har det funnits svåra politiska och ekonomiska konflikter. De senaste åren har situationen blivit mycket bättre och turismen är idag viktigare än någonsin tidigare. 

Zimbabwe är ett land i södra Afrika och gränsar till Zambia, Botswana, Mozambique och Sydafrika. År 2016 beräknades befolkningen till ca 16 miljoner invånare och de mest bebodda områdena ligger kring de största städerna - Bulawayo och huvudstaden Harare.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Victoria Falls

Belägen i Zambezifloden utgör den en naturlig gräns mellan Zambia och Zimbabwe. Vattenfallet sägs vara det största vattenfallet i världen såväl som att vara bland de mest unika i utformning och förmodligen ha det mest mångsidiga och lättbeskådliga djurlivet. I övre Zambezi kan du se massor av flodhästar och krokodiler och det är inte ovanligt att se elefanter, bufflar och olika sorters antiloper dricka från floden.

Fallen är verkligen en spektakulär syn med en bredd på 1,7 kilometer och en höjd på 108 meter vilket utgör den största arean av fallande vatten i världen. Under regnsäsongen kan röken från vattenfallet ses från mils avstånd och stiga 400 meter över marken. Att gå under vattenfallet är som att gå i en regnstorm, du kommer bli genomblöt!

Zimbabwes befolkning - de vänligaste du kommer träffa!

Trots att Zimbabwes befolkning har sett mer katastrof än tänkbart är de ett extremt positivt och vänligt folk. En resa genom detta land kommer visa dig mer leenden än någonsin. Landets fruktansvärda konflikt har dock lämnat sina spår och människor blir mer desperata i sina ansträngningar att sälja dig sina lokala hantverk. Zimbabwes träkonst är världsberömt, och var du än befinner dig i Afrika kommer du aldrig att se finare handarbete än hantverket som gjorts här. De skulle kunna byta en gigantisk tränoshörning för dina tofflor, så du behöver inte nödvändigtvis ta med pengar.

Det här folket har gått igenom svåra tider och ett par extra dollar för dom betyder väldigt mcyket. Elfenben används ofta men vi vill påpeka att du inte bör köpa elfenbensprodukter.

Zimbabwes klimat och väder

Även om landet ligger i tropikerna kan temperaturen skifta under året eftersom klimatet styrs av höjd och landets inre läge. Den varma och torra säsongen pågår från augusti till oktober och regnperioden från november till mars. De bästa månaderna att besöka Zimbabwe är april till maj och augusti till september. Natttemperaturen kan sjunka under nollgraden.

Låter en resa till Zimbabwe som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Zimbabwe. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Restips i Zimbabwe

Victoria Falls National Park är en av åtta huvudnationalparker i Zimbabwe och den största är Hwange National Park. I parken finns 105 däggdjursarter och är det enda skyddade området där gemsbocken och den bruna hyenan finns i rimliga siffror, även elefanter finns det många av i parken. Hwange är väldigt mycket mindre besökt än Victoria Falls National Park, men eftersom det inte ligger långt från Victoria Falls är det definitivt värt en trip.

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...