{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Zimbabwe

Traditionellt hus i Zimbabwe
Elefanter och babianer i Hwange National Park, Zimbabwe

Resa till Zimbabwe

Zimbabwe är ett unikt land med vänlig befolkning, fantastisk djur- och växtliv. I Zimbabwe har det funnits svåra politiska och ekonomiska konflikter. De senaste åren har situationen blivit mycket bättre och turismen är idag viktigare än någonsin tidigare. 

Zimbabwe är ett land i södra Afrika och gränsar till Zambia, Botswana, Mozambique och Sydafrika. År 2016 beräknades befolkningen till ca 16 miljoner invånare och de mest bebodda områdena ligger kring de största städerna - Bulawayo och huvudstaden Harare.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Victoria Falls

Belägen i Zambezifloden utgör den en naturlig gräns mellan Zambia och Zimbabwe. Vattenfallet sägs vara det största vattenfallet i världen såväl som att vara bland de mest unika i utformning och förmodligen ha det mest mångsidiga och lättbeskådliga djurlivet. I övre Zambezi kan du se massor av flodhästar och krokodiler och det är inte ovanligt att se elefanter, bufflar och olika sorters antiloper dricka från floden.

Fallen är verkligen en spektakulär syn med en bredd på 1,7 kilometer och en höjd på 108 meter vilket utgör den största arean av fallande vatten i världen. Under regnsäsongen kan röken från vattenfallet ses från mils avstånd och stiga 400 meter över marken. Att gå under vattenfallet är som att gå i en regnstorm, du kommer bli genomblöt!

Zimbabwes befolkning - de vänligaste du kommer träffa!

Trots att Zimbabwes befolkning har sett mer katastrof än tänkbart är de ett extremt positivt och vänligt folk. En resa genom detta land kommer visa dig mer leenden än någonsin. Landets fruktansvärda konflikt har dock lämnat sina spår och människor blir mer desperata i sina ansträngningar att sälja dig sina lokala hantverk. Zimbabwes träkonst är världsberömt, och var du än befinner dig i Afrika kommer du aldrig att se finare handarbete än hantverket som gjorts här. De skulle kunna byta en gigantisk tränoshörning för dina tofflor, så du behöver inte nödvändigtvis ta med pengar.

Det här folket har gått igenom svåra tider och ett par extra dollar för dom betyder väldigt mcyket. Elfenben används ofta men vi vill påpeka att du inte bör köpa elfenbensprodukter.

Zimbabwes klimat och väder

Även om landet ligger i tropikerna kan temperaturen skifta under året eftersom klimatet styrs av höjd och landets inre läge. Den varma och torra säsongen pågår från augusti till oktober och regnperioden från november till mars. De bästa månaderna att besöka Zimbabwe är april till maj och augusti till september. Natttemperaturen kan sjunka under nollgraden.

Låter en resa till Zimbabwe som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Zimbabwe. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Restips i Zimbabwe

Victoria Falls National Park är en av åtta huvudnationalparker i Zimbabwe och den största är Hwange National Park. I parken finns 105 däggdjursarter och är det enda skyddade området där gemsbocken och den bruna hyenan finns i rimliga siffror, även elefanter finns det många av i parken. Hwange är väldigt mycket mindre besökt än Victoria Falls National Park, men eftersom det inte ligger långt från Victoria Falls är det definitivt värt en trip.

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...