{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Indien

två män i traditionella orangea kläder under en resa i indien
kille som är på resa genom indien under ett besök vid taj mahal

Resa till Indien – Den ultimata sinnesexplosionen

En resa till Indien är en total sinnesexplosion, även för den mest rutinerade resenären. Kontrasterna från Sverige är galna. Bara att vara i Indien, mitt bland alla människor, dofter och ljud, är en upplevelse som inte liknar något annat. Ett bombardemang av sinnesintryck är garanterat.

Vill du resa till Indien? Snacka med oss!

Sevärdheter att besöka under en resa till Indien

Taj Mahal i Agra är Indiens mest populära sevärdhet bland de flesta som vill resa till Indien. Vi kan ärligt säga att detta är det vackraste och mest fulländade byggnadsverk som finns. Men Indien har såklart mycket mer att erbjuda och många hittar du inom den så kallade gyllene triangeln.

Sol och bad, fantastisk natur, tropiskt klimat och inte minst en färgstark kultur är det som väntar under en resa genom Indien. Att uppleva Indiens highlights innebär en bergochdalbana som tar dig genom en storslagen skatt av kultur och historia. Bäst av allt är att det alltid finns något spännande att göra året runt, så att planera en resa till Indien är en fröjd i sig.

De främsta sevärdheterna att bock av under en resa genom Indien:

 • De fantastiska maharajapalatsen runt om i Rajasthan
 • Den underbara grönskan längs floderna i Kerala Backwaters
 • Sikhernas heligaste plats, Gyllene Templet i Amritsar
 • Kamelmarknaden i den heliga staden Pushkar
 • Stränder i Goa och den kända hippie marknaden i Anjuna
 • Tibetansk kultur i Dharamsala (McLeod Ganj) där Dalai Lama lever i exil
 • Varanasi och den heliga floden Ganges
 • Safari i någon av Indiens nationalparker och spana efter bland annat vilda tigrar!
 • Den vackra rosa staden, även känd som Jaipur, och dess arkitektur med dolda innebörder

Den Gyllene Triangeln

Om du sedan tidigare gjort research om att resa till Indien har du med all säkerhet snubblat på termen “den Gyllene Triangeln”. Men vad är det egentligen? Jo, det är så enkelt som att det är triangel som uppstår mellan Indiens tre mest besökta städer i nordväst, det vill säga Dehli, Agra och Jaipur. Vanligtvis börjar man resan genom triangel i Deli då majoriteten av alla resenärer landar just där.

Sträckorna mellan de tre städerna är omkring 20-25 mil, så låt dig inte luras att det skulle vara en enkel match att ta dig genom hela trianglen. Mellan städerna går det bra bilvägar och tåg, så om du är redo för en total indienupplevelse är den Gyllene Triangeln ditt bästa alternativet. Den är dessutom perfekt för dig som aldrig varit eller rest runt i Indien tidigare då det ger dig en fulländad introduktion till landet.

Hos oss hittar du flertalet resor till Indien och genom den Gyllene Triangel som görs tillsammans med andra backpackers. Dessutom har du alltid med dig en lokal guide som har stenkoll på alla do’s and don’ts. Du kan givetvis ta dig an resan mellan städerna på egen hand. Snacka med oss så går vi igenom de många alternativen.

Tips inför en resa till Indien

Som tidigare nämnt bjuder en resa till Indien på en explosion av sinnesintryck. De första dagarna i landet kan kännas överväldigande, men du vänjer dig snart. För att mildra kulturchocken finns det ett gäng tips som är grymma för dig som aldrig tidigare varit i Indien.

 • Ta det lugnt - oavsett vad
  Som turist i Indien är du i en utsatt situation i många fall och risken för att bli lurad kan vara stor om du inte är på din vakt. Om du väl blir utsatt, se till att ta ett djupt andetag och gå vidare. Stressa inte över risken att behöva betala överpriser. Vad gör det om hundra år?

 • Sakta ner
  Förvänta dig inte att hinna se alla Indiens sevärdheter under en resa. Lägg hellre mer tid på några få platser.

 • Undvik de stora folkmassorna
  Indien är ett av världens mest tätbefolkade land. De packade städerna kan vara spännande till en början, men efter ett tag kan det sluka energi. Se till att planera in några dagar på ett att de många lugna retreaten som finns i landet. Att låta sig själv ladda upp batterierna är A och O under en resa i Indien.

 • Undvik Delhi Belly
  Indien är beryktat för den fruktade “Delhi Bellyn”. Ingen vill få magproblem under resan, eller hur? Så se till att aldrig dricka kranvatten, undvik glass/is, sallad och frukt. Och kasta dig inte på den starkaste curryn du kan hitta det första du göra vid ankomst.

 • Välj rundresa i Indien med omsorg
  Så snart du börjar planera en resa till Indien kommer du inse att landet är ENORMT. Det är bara att acceptera att du inte kan se allt under en och samma resa. Fundera på vad du tycker om att göra, hur mycket tid du har och vad du känner att du bara måste uppleva.

Ta sig runt i Indien

Om du ger Indien lite tid kommer du att upptäcka ett fantastiskt land med ett enormt utbud av spännande resmål. Det finns ett utmärkt järnvägsnät som spänner över stora delar av kontinenten, men det går inte alltid så fort.

Att hyra bil med chaufför i Indien är ett ganska populärt och inte speciellt dyrt sätt att ta sig runt på. Det passar jättebra för dig som inte har så gott om tid eller vill ha lite mer komfort och slippa de lokala bussarna och tågen. Indierna kör som galningar, ofta på fel sida av vägen och du delar ofta vägen med elefanter, kameler och kossor.

Ett transportmedel du absolut inte får missa under en resa till Indien är den välkända motorrikshan "Tuk Tuk", ett klassiskt indiskt transportmedel. Motorrikshan är lite vanligare än cykelriksha och väldigt vanlig att använda i mindre städer. Och du... glöm inte att alltid komma överens om priset innan ni drar iväg.

Visum inför en resa till Indien

Om du ska resa till Indien behöver du ett visum och detta måste ordnas innan du åker. Kontakta ambassaden för mer hjälp och information. Det finns även möjlighet att ansöka om visum till Indien online, men var ute i god tid.

Taggad på att resa till Indien?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Indien. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet. Äventyret är endast ett klick bort!

Boka in en gratis reserådgivning

Upplev mer under en resa till Indien

I Indien väntar stora kontraster och intryck. Det är en helt annan upplevelse än att resa i andra asiatiska länder som till exempel Thailand eller Vietnam. Besök Delhi, Taj Mahal, fantastiska stränder i Goa och Maharaja Palace i Rajasthan. Listan med saker att se och göra är lång! Gör dig även redo för en delikat matupplevelse!

alt

Designa din drömresa till Indien

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Hitta ditt äventyr i Indien

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...