{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Andamanerna och Nikobarerna

andaman-nicobar-islands-havelock-beach
andaman-islands-india-radhanagar-beach-sunset

Resor till Andamanerna och Nikobarerna

Andaman och Nikobar Islands är namnet på en mycket frodig och tropiska ögrupp i Bengaliska viken, söder om Indiens fastland. Här kan resenärer finna all den stillhet och avskildhet man bara kan drömma om - plus massor av paradisiska stränder!

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Båtluffa i Andaman

Som turist får du alltså bara möjlighet att bekanta dig med öar som hör till Andaman. Men här saknas ingenting när det kommer till häftiga upplevelser. En resa genom landskapet erbjuder en otroligt rik naturupplevelse. Bland annat flera dalar där lokalbefolkningen odlar ris, grönsaker och tropiska frukter. Plus massor av öde paradisstränder - fyllda med palmer.

Att resa till Andaman

Om du inte är en väldigt bra simmare, finns det två sätt att resa till Andaman: med flyg eller färja. Det finns mellan fyra och sex avgångar med båt vaje månad från det indiska fastlandet till huvudstaden Port Blair. En av dessa avgår från Chennai en gång varje vecka och en varannan vecka från Kolkata. Det tar lång tid, mellan 56 och 60 timmar, så packa ryggsäcken med lite tålamod och förbered dig för vissa oegentligheter och förseningar - det är normen här!

Av just denna anledning kanske du vill överväga tanken på att ta flyget till Andaman istället. Det kan göras från flera stora städer på det indiska fastlandet dagligen från ca 245 dollar.

Port Blair - Andamans största stad

Vare sig du åker båt eller flyger till Andaman, kommer du anlända till den viktigaste staden Port Blair, som ligger i södra Andaman. Det är inte direkt en storstad, här bor nämligen bara runt 350.000 personer. Merparten av invånarna i Andaman är bosättare från fastlandet, några härstammar från brittiska fångar, eftersom britterna år 1858 byggde en fängelsekoloni här.

I Port Blair hittar du allt från växlingskontor och internetkaféer till stora färjor som är regionens administrativa centrum. Du kan enkelt spendera några dagar här genom att strosa runt på gatorna, och du kommer att mötas av intressanta museer och gamla byggnader med spår av kolonialismen.

Låter en resa till dit som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till indien och Asien. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter på Andamanerna och Nikobarerna

Flera av Andamans och Nikobars öar är täckta av frodig och spretande regnskog. Även om stränderna i området är fängslande vackra, är många av dem fortfarande helt övergivna och obebodda. Detta är också en av anledningarna till att de fantastiska öarna är kända för att ha ett rikt djurliv och en mycket unik karaktär. 

alt

Designa din drömresa till Indien

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...