{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Calcutta
Res till Calcutta

Resor till Kolkata (Calcutta) - färgernas stad

Kolkata (fd Calcutta) är den näst största staden i Indien, andra efter Mumbai. Det är en hektisk stad, där gatorna är fulla av folk och tung trafik, precis som så många andra städer i Indien.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Utforska mer av Kolkata

Nästan varje kvadratmeter i den här staden används för något, och här bor mer än 13 miljoner människor, och en massa djur! Kolkata är en mycket viktig hamnstad tack vare sitt läge i Bengaliska bukten nära den stora floden Hugli. Inte långt härifrån, på andra sidan av Hugli ligger grannlandet Bangladesh. Samtidigt är Kolkata Indiens intellektuella och kulturella huvudstad med ett stort utbud av musik, teater, konst, musik och filmer. Det är i också i Kolkata flera indiska personligheter har fötts, bland andra Guro-filosof Ramakrishna och nobelpristagaren och poeten Rabindranath Tagore. Det är fortfarande en stad där fattigdomen är mycket synlig, som på många andra håll i Indien.

De vackra palatsen i Kolkata

När du reser till Kolkata du snart kommer att märka att staden är både långt utvecklad och mycket färgglad. Du hittar både speciella indiska hus, europeiska byggnader från kolonialtiden och muslimsk och hinduisk arkitektur sida vid sida. Varje kvarter har sin egen etniska karaktär. Om promenerar i Kolkata finner du stora skillnader i den atmosfär och det utbud av affärer som finns beroende på vilken del av staden du är i. I den norra delen av Kolkata finns vackra palats, magnifika butiker, guldsmeder och några av de äldsta basarerna, bland annat Macchubasar, där du kan köpa frukter från hela Sydostasien.

Kolkatas gröna parker

Letar du efter grönare omgivningar, ska du söka dig till mitten av Calcutta. Här finns ett 500 tunnland stort parkområde där människor utför olika typer av sport och fritidsaktiviteter.

Inte långt från parken i nordlig riktning finner du affärsdistriktet - även känt som "Den vita staden", eftersom det var här som de europeiska invandrarna brukade bo. I detta område finns flera banker och stora offentliga byggnader. Det är också här man hittar den berömda författarbyggnaden från 1780.

Låter en resa till Kolkata som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Indien och Asien. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa till Asien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...