{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Lev strandlivet på din resa till Lambok
Surfa under din resa till Lambok

Resor till Lombok – en tropisk äventyrsö!

Fly från den stressiga vardagen och upptäck den fantastiska äventyrsön! På Lombok finns en hel del sevärdheter och massor att göra. Den är mindre än Bali, men har bättre stränder, större vulkaner och ett mer varierat landskap. Här finns inte många turister, det flesta är backpackers som kommer hit för fantastisk dykning, snorkling, vandring och surfing!

Vill du resa till Lombok? Snacka med oss!

Att göra på Lombok

Det finns många utmärkta dykställen nära Lombok, mest kring Giliöarna, men även runt den södra delen av ön. Vid Blongas Bay kan man få se hammarhajar och rockor. Det rika sjölivet runt korallreven är helt enkelt fantastiskt, även för snorklare. Dykkurser finns, samt platser för dykare med varierande erfarenhet. Varför inte ta en seglingsresa ett antal dagar, det är ett utmärkt sätt att spendera sin tid och sina pengar. Surfställen finns vid Kuta-stränderna, det är även ett bra områden för simning.

Ta dig runt och till Lombok

Färjor går dagligen mellan Lembar och Padagbai (Bali). Det finns även färjor som ansluter mot Sumbawa. Om du vill ta dig till Gili Islands, kan du ta en båttur från Senggigi eller flyga.

Ett sätt att ta sig runt på Lombok är att använda bemos, de lokala minibussarna. För den ultimata friheten, hyr en motorcykel eller bil. Priserna är helt överkomliga.

Restips i Lombok 

  • Missa inte de unika komodovaranerna runt Komodo och Rinca, världens största ödla!
  • Besök de lokala marknaderna byarna, t.ex. Senaru och Segenterbyarna.
  • Gunung Rinjani Trek tar ungefär 8 timmar att vandra och är ett äventyr du aldrig glömmer.
  • Besök Flores, en avslappnad ö med många små byar och en vacker kustlinje.
  • Pura Lingsar är ett fantastiskt tempel som bör besökas av den kulturintresserade.
  • Från oktober till mars är det regnsäsong. Det är okej för runtresande, men inte hållbart för vandring då många stigar kan vara stängda.

Nyfiken på att resa till Lombok?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Indonesien och hela Asien. Boka in ett kostnadsfritt möte, antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter på Lombok

Vi kan verkligen rekommendera Lombok om du ska till Indonesien, bara för att ön är väldigt vacker! Lombok har även fina stränder och det är härligt att både dyka och snorkla här. Zooma in på kartan nedan för att se mer.

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...