{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Upplev naturen på din resa till Sumatra
Upptäck djurlivet på din resa till Sumatra

Resor till Sumatra – den gröna ön

Sumatra är en enormt stor grön ö, som är full av platser att utforska och aktiviteter att ta sig an. Är du sugen på att surfa har du hittat till rätt ställe, här finns surfing i världsklass! Ta en tur in i den täta regnskogen och hitta världens största blomma. Lär känna den inhemska kulturen och njut av den fantastiska maten. Här finns många växtarter som inte växer någon annanstans, det finns mer än 200 olika däggdjur och 600 olika fågelarter som lever på ön!

Vill du resa till Sumatra? Snacka med oss!

Aktiviteter på Sumatra

Öns stadskärnor är Palembang och Medan. Där du kan hitta all sorters service - butiker, barer och restauranger. I Bukit Lawang ligger Bohorok orangutangcenter, verksamheten har funnits i 30 år och har hjälpt de fantastiska djuren att återvända till naturen igen. De matas flera gånger om dagen, så de finns stora chanser att få se djuren på nära håll.

Vulkanen Gunung Sibayak är en populär endagsutflykt och du kan även hyra en guide. Sätt på dig dina vandringsskor då vägarna kan vara hala. Vandringen till toppen tar några timmar, men de är värt svetten, utsikten är fantastisk! På vägen ner till Berastagi finns varma källor att bada i. I Tengkahan kan du hyra en guide för att vandra i djungeln.

Världens största vulkansjö

Barisanbergskedjan ligger i väst. Där finns den majestätiskt aktiva vulkanen Mount Kerinci på 3805 m, den högsta punkten på ön. Den geologiskt intressanta Lake Toba är 100 km stor, och den största vulkansjön i världen. Den skapades under ett omfattande vulkanutbrott för ca 75 000 år sedan. Sedan dess har det varit några små utbrott. Danau Maninjau är en vacker vulkansjö som ligger några timmar bort från Bukittinggi. Du kan ta dig dit med buss. Vulkansjön ligger mitt bland risfälten och landskapet är hypnotiserande.

Restips i Sumatra

  • Här finns surfing i världsklass! Om du vill fånga en av de bästa vågorna på jorden så bege dig till Mentawaiöarna som ligger 150 km väst om Sumatra. 

  • Den bästa tiden att åka är; maj - juni och september - oktober. Regnperioden börjar i november och håller i sig till och med mars i södra delen, men i norr börjar regnperioden redan i oktober. Populärast att resa är i juli, augusti och runt julen, då är även boendet dyrare.

  • Sumatra har mer än 10 vackra nationalparker. Kerinci Seblat Nationalpark, Gunung Leuser Nationalpark och Bukit Barisan Selatan Nationalpark är de tre bästa.

  • Det finns många spännande djurarter att upptäcka på Sumatra. Den hotade sumatratigern är förmodligen den mest kända men det finns även orangutanger, noshörningar, leoparder, björnar och tapirer.

Nyfiken på att resa till Sumatra?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Indonesien och hela Asien. Boka in ett kostnadsfritt möte, antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...