{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Kambodja

Res till Kambodja | KILROY
Res till Kambodja och upplev kulturen | KILROY

Resa till Kambodja – en rik historia & vackra öar

Kambodja ligger i Sydostasien och bjuder på massor med saker att se och göra. Under en resa till Kambodja kan du bland annat upptäcka landets rika kultur, historia och dess fantastiska öar. Dessutom bjuder Kambodja på många bucketlistplatser, en av dem är det vackra tempelområdet Angkor Wat.

Kambodja, med dess variation, är med andra ord ett måste under en backpackigresa i Asien!

Vill du resa till Kambodja? Snacka med oss!

Huvudstaden Phnom Penh 

När du reser till Kambodja får du inte  missa ett besök huvudstaden Phnom Penh. Phnom Penh är en relativt liten stad, vilket gör att det lätt att ta sig runt till fots, på cykel eller med tuk-tuk. 
 
Under ditt besök i Phnom Penh kommer du att kunna lägga märke till stadens våldsamma och fängslande historiaPhnom Penh har bland annat präglats av den japanska ockupationen, amerikanska bombningar och de Röda Khmerernas brutala styre.  

Phnom Penh bjuder också på en fantastisk kultur, Ett tips till dig som vill lära känna landets kultur under en resa i Kambodja är att ta dig till några av de vackra templen som bland annat går att hitta i huvudstaden Phnom Penh.

Några tempel som du inte borde missa att besöka i Phnom Penh är: 

 • Wat Moha Montrei 
 • Wat Phnom
 • Wat Ounalom  

Upptäck de vackra templen i Angkor Wat

Något annat du inte får missa när du reser till Kambodja är att besöka templen i Angkor Wat. Det är i norra Kambodja, cirka 5 km från staden Siem Reao som du hittar det ikonsika tempelområdet Angkor Wat. Angkor Wat är med på UNESCOs världsarvslista och området är imponerande nog lika stort som 285 fotbollsplaner (!). Ett stopp här under en resa i Kambodja är med andra ord ett måste. 

Templen i Angkor Wat byggdes under 1100-talet och var då tänkt att bli huvudstaden i landet. När du vandrar omkring och beskådar templen kommer du att kunna känna av historien och händelserna som har utspelat sig där. Ett hett tips är att göra ett besök vid Angkor Wat vid gryningen för att fånga den magiska soluppgången.

När du reser till Kambodja borde du också passa på att stanna till vid Siem Reapsom bjuder på massor att utforska. Staden ligger bara en liten bit från Angkor Wat. En bra grej är att hyra en tuk-tuk för en dagPå så vis kan du nämligen snabbt och smidigt ta dig runt i staden. 

Kambodjas fantastiska öar

När du reser till Kambodja så borde du också se till att ta dig till den södra delen av landet, det är nämligen här som du hittar Kambodjas fantastiska öar och stränder. Här kommer ett några tips på platser att besöka:

 • Sihanoukville: Om du är en strandälskare, ska du ta dig till kuststaden Sihanoukville. Här kan du bland annat ta dig från Phnom Penh med buss. De bästa stränderna ligger utanför staden, så hyr en moped för att ta dig dit.
 • Bamboo Island: Ön för dig sig vill relaxa ordentligt. På Bamboo Island finns det nämligen varken bilar, elektricitet, butikerbarer eller några gatuförsäljare. Det finns totalt runt 15 bungalows på ön, med väldigt enkla faciliteter: väggar, myggnät och en hängmatta ute på terrassen. En extra bonus är de fantastiska solnedgångarna och den vackra natthimlen, som är full av stjärnor! Bamoo Island ligger ca en timmes båttur med fiskebåt från Sihanoukville 
 • Koh Rong: Om du drömmer om kritvita stnder ska du ta dig till Koh Rongsom är en relativt oexploaterad ö. Här finns det inte jättemycket att göra förutom att dyka, festa och snorkla, och såklart att hänga på stranden. Ett tips är att ta dig till öns vackraste strand, Long Beach, som bjuder på kritvit strand och turkostblått vatten så långt ögat kan nå. 

När är det bäst att resa till Kambodja?

Du kan resa till Kambodja året runt, men den bästa tiden att resa är mellan november till april, eftersom det är torrperiod då. Men om du å andra sidan reser till Kambodja under regnperioden (maj till oktober) så kan det vara värre turister. Genomsnittstempraturen ligger på 25-30 grader. 

Fun facts inför en resa till Kambodja

 • Mumsa på insekter: Kambodja är det vanligt att äta insekter av olika slag. Här kan du bland annat också äta friterad spindel. Hade du vågat prova?
   
 • Nyår i april: Om du gillar att fira nyår ska du resa till Kambodja i april. För det är nämligen i mitten av april som Kambodjas nyår, Choul Chnam Thmeym, firas, vilket markerar slutet av den traditionella skördesäsongen.
    
 • Kambodjas flagga: Att Angkor Wat utgör en viktig symbol för landet går inte att ta miste om. Visste du att templen pryder Kambodjas flagga? 

Är du nyfiken på att resa till Kambodja?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Kambodja och Asien. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Kambodja

På en resa i Kambodja finns höjdpunkterna huvudstaden Phnom Penh, templen i Angkor Wat och kuststaden Sihanoukville som definitivt är värda att åka till. Zooma in på kartan nedan för att se mer. 

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

 1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
 2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
 3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...