{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Malaysia

åk iväg på en resa till malaysia och kuala lampur
under en resa till malaysia kan du uppleva ett fantastisk djurliv mer apor

Resa till Malaysia – paradisöar & storstäder

En resa till Malaysia ger dig lite, eller snarare mycket, av allt. En toppmodern huvudstad, underbara stränder, avskilda byar, fantastiskt djurliv och en vänlig befolkning. I Malaysia kommer du att uppleva ett av Asiens länder som påminner som mest om västvärlden, både när det gäller språk och livsstil p.g.a den brittiska kolonialtiden. Malaysias tropiska klimat säkerställer dessutom konstant temperatur mellan 20-30 grader.

Vill du resa till Malaysia? Snacka med oss!

Malaysias huvudstad Kuala Lumpur

Huvudstaden Kuala Lumpur en modern och livlig metropol med nästan 7 miljoner invånare och är idag ett populärt stopp under en resa till Malaysia bland unga resenärer då den erbjuder en stor variation av spännande kultur, attraktioner och platser. Under en resa till Malaysia med ett stopp i Kuala Lumpur bör du ta dig ut och utforska staden då det finns många fina gamla tempel, exotiska marknader och historiska museum.

Om du vill bo lyxigt ett par nätter under din resa till Malaysia är dessutom Kuala Lumpur den perfekta staden att göra detta i. Staden har nämligen världens billigaste 5-stjärniga hotell. I området som kallas “den gyllene triangeln” kan du hitta de lyxigaste hotellen, nattklubbar och shoppingcentrum och även Twin Towers.

Malaysias 878 paradisöar

Malaysia har över 800 öar på båda sidorna av landets fastland. Vissa av öarna är störra andra pyttesmå. På några av öarna bor nästan miljoner-talet invånare, andra är öde. Något de alla har gemensamt om är däremot deras magiska stränder och fantastiska dykning. Nedan går vi igenom några av favoriterna under en resa till Malaysia.

Borneo
En resa till Malaysia är inte komplett utan en vända till Borneo och den malajanska delstaten Sabah. Borneo, världens tredje största ö, lockar med bland annat klättring och vandring på Mount Kinabalu (sydostasiens högsta berg), dykning i Sipadan (ett av världens bästa dykspots) samt ett fantastiskt rikt djurliv.

Perhentianöarna
Perhentianöarna, eller Perhentian Islands, består av två öar, båda med milslånga stränder, kristallklart vatten och underbara korallrev som väntar på att bli utforskade. Om du föredrar att slappa i en fantastisk miljö eller att åka på ett häftigt äventyr bör du definitvt boka in ett stopp här under en längre resa till Malaysia. Förutom häftiga vattensporter finns även fantastiska vandringsleder genom djungeln som erbjuder ett unikt och färgsprakande djurliv.

Langkawi och Penang
Penang är en ö som ligger nordväst om Malaysias fastland, ganska nära gränsen till Thailand. Ön erbjuder täta djungler, mysiga farmer och små fiskestäder. Georgetown är Penangs centrum och det är hit som de flesta turister åker.

Väl i Penang får du inte missa att ta linbanan upp till Penang Hill, ett berg med en fantastisk utsikt över hela ön. Härifrån kan du bland annat se sydöstra Asiens längsta bro. Passa även på att avnjuta en lunch eller middag på någon av restaurangerna som finns här på toppen, för att sedan ta en tur till Kek Lok Si, landets största buddisttempel.

Ögruppen Langkawi är även det ett perfekt alternativ för dig som uppleva sol och bad under en resa till Malaysia.

Ta dig runt under en resa till Malaysia

Bussnätverket i Malaysia fungerar mycket bra och priserna är okej. De flesta av Kuala Lampurs bussar är i bra skick och har luftkonditionering. I mindre städer är bussarna fortfarande bra men de flesta har inte AC. De flesta taxibilarna i de större städerna kör på taxameter medan man i mindre städer alltid ska förhandla fram ett pris innan färden startar.

Tågen är effektiva och tågnätet är välutbyggt vilket underlättar resandet till Malaysias alla hörn, men även till de närliggande länderna Thailand och Singapore.

Klimatet i Malaysia

Malaysia har ett tropiskt klimat som inte ändras så mycket under året. Temperaturen är konstant mellan 20-30 grader. Om du planerar att resa till Malaysia och är en strandälskare bör du undvika östkusten från november till januari och västkusten från september till december då det är regnperiod.

Vad du inte får missa under en resa till Malaysia…

Det finns givetvis så mycket mer än fem saker att uppleva och se under en resa till Malaysa, men nedan är några av våra favoriter

Smaka: Malay Chicken Satay - kryddig kyckling på BBQ-spett serveras med söt jordnötssås

Se: Skyskraporna i Kuala Lumpur

Göra: Djungelvandring på Borneo

Uppleva: Perhentian Islands

Låter en resa till Malaysia som något för dig?

Våra reseexperter kan hjälpa dig att skapa din unika resa till Malaysia. Äventyr eller chill? Stor eller liten budget? Vi löser allt. Boka in en kostnadsfri reserådgivning så ser vi till att göra dina resedrömmar till verklighet.

Boka in en gratis reserådgivning

Upplev mer under en resa till Malaysia

Malaysia är ett mångsidigt lands om har moderna skyskrapor till enkelt leverne på landsbygden. Under en resa till Malaysia får du det bästa av båda världar. Besök Borneo, Perhentian Islands och Penang, och inte att glömma den coola huvudstaden i Kuala Lumpur. 

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...