{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Nepal

Upplev färgsprakande arkitektur under din resa till Nepal
Låt KILROY hjälpa dig planera din resa till Nepal

Resa till Nepal – hem för världens högsta berg

Om du vill uppleva maxad vandring är en resa till Nepal precis vad du letar efter. Här samlas de mest extrema bergsklättrarna varje höst och vår, när vindarna lugnat sig över världens högsta berg, Mount Everest, samt sju andra spektakulära berg som är rankade bland världens tio högsta.

Taggad på att vandra i Nepal? Få ett gratis reseförslag!

Börja din resa till Nepal i Kathmandu

Nepal, som gränsar till Indien och Kina, är ett land som är mycket rikt på kultur och vildmark. Kathmandu är den perfekta utgångspunkten för din resa till Nepal och är en hubb för såväl backpackers som professionella vandrare.

I Kathmandudalen kan du uppleva ett flertal historiska och heliga platser. Kathmandu är även ett centrum för flertalet färggranna festivaler. Snacka med oss så berättar vi gärna mer om vad som finns att göra här!

Religiösa platser att besöka i Nepal

Bodnath, är den största buddhistiska stupan i Nepal. Hit kommer turister och tibetanska pilgrimer för att uppleva den spirituella energin. Dakshinkalitemplet, som ligger cirka 22 kilometer utanför Katmand, är ett av de stora hinduiska templen i Nepal tillägnat gudinnan Kali.

Det gamla kungaslottet Hanuman Dhoka kan ses vid Durbar Square, i gamla delen av Kathmandu, vilket ger dig en vacker vy över den traditionella arkitekturen. 

Många äventyrliga backpackers er även till att besöka Pokhara, en liten stad som ligger vid sjöområdet. Härifrån kan du få en maxad vy över de fantastiska Himalayabergen.

Ge dig ut på vandring under din resa till Nepal

De flesta som väljer att resa till Nepal gör det en enda anledning, vandringlederna. Faktum är att vandringen här är en av de bästa i världen.

Trekking i Nepal går oftast genom områden som ligger på cirka 1000 till 3000 meters höjd, men några av dem sträcker sig över 5000 meter. För att trekka några av vandringslederna behöver man ordna tillstånd i förhand. Kom ihåg att ha en bra försäkring som täcker räddningshelikoptrar i bergsområdena. Vi bhar koll på allt du behöver veta! 

Vackra Royal Chitwa nationalpark, erbjuder fantastiska djurupplevelser och safariturer med jeep. Se den asiatiska noshörningen och om du har riktig tur har du chans att se leopard och tiger. Den mindre besökta parken Koshi Tappu djurreservat, är rik på djurliv. Parken är även ett hem för bisonoxar, hjortar, krokodiler och delfiner.

Säsonger för din resa till Nepal

Högsäsongen sträcker sig från augusti till oktober och den bästa tiden för att resa till Nepal är mellan mars - april. I maj är det nästan outhärdligt varmt och väldigt dammigt. Monsunregnet öser ner från juni till september, så vägarna och spåren blir leriga. 

Den kallaste perioden är i mellan december och januari. Under denna period kan det bli så kyligt så att du behöver vintersovsäck på billigare hostels.

Att ta sig runt under din resa genom Nepal

Det finns inga tåglinjer, men det går utmärkt att resa med buss i Nepal, dock är vägarna i dåligt skick på många ställen och du bör inte räkna inte med att det går fort i busstrafiken. Bussarna går från Varanasi och Delhi i Indien till Kathmandu. 

Du kan även hyra en bil med en lokal chaufför eller använda taxi/rickshaw. Många backpackers hyr även cyklar för att ta sig runt i de större städerna. 

Det kan vara bra att ha en plan B när det kommer till transport i Nepal då jordskred under monsunperioden kan stoppa dig från att använda din planerade väg.

Nyfiken på att resa till Nepal?

Våra reseexperter är proffs då att skräddarsy äventyr och sätter gärna ihop ett förslag för din resa till Nepal och hela Asien. Boka in gratis reserådgivning via telefon eller i Stockholm så tar vi det därifrån!

Boka gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Nepal

Att resa till Nepal är något alla som älskar naturen och trekking borde göra. Snötäckta bergstoppar i Himalaya, oförglömliga vandringsleder och en väldigt spirituell atmosfär. Nepal har mycket att erbjuda för ddig som är äventyrlig!

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...