{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Sri Lanka

Skräddarsy din resa till Sri Lanka med hjälp av KILROY
Skräddarsy din resa till Sri Lanka med hjälp av KILROY

Resa till Sri Lanka – en grön oas med ett rikt djurliv

Sri Lanka är ett fantastisk resmål i Sydostasien med tropisk skog, paradisstränder och ett rikt djurliv som du kan uppleva på safari. Landet har även ett spännande kulturarv med många sevärdheter. Resten av världen har länge njutit av Sri Lankas te, kaffe, kanel och kokosnötter, som är av högsta kvalitet - så om du väl bestämmer dig för att resa till Sri Lanka måste du självklart prova de lokala råvarorna! 

Få ett reseförslag till Sri Lanka

Skriv ett par rader om vad du vill göra så sätter vi hop ett förslag som passar din budget!

Tropiskt klimat på Sri Lanka

På din resa till Sri Lanka kommer du att få uppleva ett tropiskt klimat med mycket distinkta torr- och regnperioder. De varmaste månaderna på Sri Lanka är mellan april och augusti och som kallast är det mellan december och januari. Men snitttemperaturen ligger på ändå på härliga 28-32°C året runt. Men klimatet kan vara oberäkneligt, så se till att försöka kolla upp hur monsunvindarna rör sig när du planerar att resa och tänk efter vilken del av landet du vill uppleva.

I regel är västkusten som bäst att besöka från december till mars. Om du däremot är mer taggad på att resa till Sri Lankas östkust bör du åka mellan april och september.

Höjdpunkter din resa til Sri Lanka 

Visste du att Sri Lanka är hem åt den största koncentrationen av vilda elefanter i Asien? Besök Yala National Park på sydöstra Sri Lanka så kommer du få se dem på nära håll. Här kan du även få se leoparder, hjortar och påfåglar i sin naturliga miljö. Även Wilpattu National Park i nordväst är hem åt många spännande vattenfåglar, allt ifrån storkar till skedstorkar. Vill du bocka av ett UNESCo världsarv under din resa till Sri lanka är det berömda skogsreservatet Sinharaja väl värt ett besök! För att uppleva de grönskande teplantagerna bör du ta dig till Ella, som även lockar med sina vackra tempel och vattenfall.

Bonustips: Hoppa sedan på tåget för att åka kanske en av världens vackraste sträckor till Kandy!

Tips för din resa till Sri Lanka

  • Den 13:e april är den singalesiska och tamilska nyårsfestivalen, då fylls gatorna med människor som firar!
  • Det är relativt lätt att ta sig runt på Sri Lanka och de flesta städer är anslutna till Sri Lanka Railways.
  • Horton's Plain och World's End är två andra sevärdigheter som bjuder på spektaulära naturupplevelser!
  • Anuradhapura och Polonnaruwa är två antika städer där du får lära dig mer om landets historia.
  • Bästa tiden att resa till Sri Lankas västkust rent vädermässigt är mellan november och april, och östkusten är behagligare mellan maj och oktober. 
  • Taggad på lite action? Ta dig till dne charmiga orten Arugam Bay för att lära dig surfa!

 

Upplev Sri Lankas kultur

Sri Lanka har varit ett buddhistiskt centrum sedan urminnes tider. Men även hinduism, kristendom och islam en stark roll i det lokala samhället. På marknaderna hittar du alla råvaror som Sri Lanka är känt för som te, kaffe och väldoftande kryddor. Vi rekommenderar att du besöker Sri Lanka under någon av alla de festivaler som hålls där, då landet fullkomligen exploderar i färger! 

Låter en resa till Sri Lanka som ett äventyr för dig?

Nice! Våra reseexperter är proffs då att skräddarsy äventyr och sätter gärna ihop ett förslag för din resa till Sri Lanka och hela Asien. Boka in gratis reserådgivning via telefon eller i Stockholm så tar vi det därifrån!

Få ett skräddarsytt reseförslag

Höjdpunkter på din resa till Sri Lanka

Sri Lankas fantastiska stränder, natur, djurliv och spännande historia har under flera år lockat turister i alla åldrar. Zooma in på kartan nedan för att se alla platser som du kan besöka på din resa till Sri Lanka. 

alt

Designa till drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...