{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Sri Lanka

Skräddarsy din resa till Sri Lanka med hjälp av KILROY
planera din resa till sri lanka med KILROY

FÅ HJÄLP ATT PLANERA DIN RESA TILL SRI LANKA


Vi på KILROY din go-to kompis för att planera resor till Sri Lanka, där äventyren aldrig tar slut och du får mycket för pengarna då det definitivt är en destination även för budgetresenärer. Vad finns att göra på Sri Lanka? Svar massor! Vi hjälper dig att ta dig runt bland de fantastiska landskapen, dyka ner i den häftiga kulturen och lära dig surfa om du vill det. Visste du även att du kan åka på safari i Sri Lanka?

På den här sidan hittar du tips & råd kring hur du planerar din resa till Sri Lanka. När det är bäst att åka, vad som finns att uppleva, prisnivåer och hur du tar dig både till och runt på Sri Lanka. Häng med!

NÄR ÄR DET BÄST TID ATT RESA TILL SRI LANKA?

Sri Lanka har ett tropiskt klimat med mycket tydliga torr- och regnperioder. De varmaste månaderna på Sri Lanka är mellan april och augusti och som kallast är det mellan december och januari. Men snitttemperaturen ligger på ändå på härliga 28-32°C året runt så man kan säga att det är utmärkt året runt destination då Sri Lanka inte heller är så stort. Så du vill säkert uppleva flera delar av landet där solen kommer skina någonstans. Men klimatet kan också oberäkneligt, snacka med oss om när du planerar att resa till Sri Lanka så berättar vi vilken del av landet som är bäst att uppleva då och vad du kan göra där!

Kortfattat: I regel är västkusten som bäst att besöka från december till mars. Om du däremot är mer taggad på att resa till Sri Lankas östkust bör du åka under sommaren mellan april och september.

ÄR SRI LANKA VÄRT ATT ÅKA TILL?

Som alltid med resmål är det många faktorer som avgör om det är rätt resmål för dig. Men vårt svar är självklart JA! Här snackar vi chill vibes, surf, god mat och även otroligt grönskande natur och ett häftigt djurliv. Visste du till exempel att Sri Lanka är hem åt den största koncentrationen av vilda elefanter i Asien? Besök Yala National Park på sydöstra Sri Lanka så kommer du få se dem på nära håll. Även teplantagerna i Nuwara Eliya och ruinerna av palatset Sigiriya är en väldigt vacker vy som är väl värt ett besök!

Bonustips: Hoppa sedan på tåget för att åka kanske en av världens vackraste sträckor till Kandy! Vi kan lösa både skräddarsydda äventyr på Sri Lanka men även grymma gruppturer du gör tillsammans med andra som tar dig till både alla Sri Lankas höjdpunkter och hidden gems som du kanske inte hittat själv!

SURFA & YOGA I SRI LANKA

Längtar du efter att balansera mellan vågor och mindfulness? Sri Lanka är den ultimata destinationen för unga resenärer som vill kombinera dagar på surfbrädan med avslappning och på yogamattan.

På Sri Lanka finns det gott om surfcamps & yogastudios som gör din resa till något annat än att "bara" turista. Surfcamps är inte bara plats att lära sig surfa, de är också sociala där resenärer från hela världen samlas för att testa något nytt och skapa minnen för livet. Med erfarna instruktörer som guidar dig genom dina första vågor, är det en säker och spännande miljö för alla nivåer av surfare.

Förutom att lära dig surfa erbjuder surfcamps ofta även andra aktiviteter som yoga, utflykter till närliggande sevärdheter och gemensamma middagar där du kan umgås med människor från hela världen.

Hitta surfcamp på Sri Lanka

DETTA FÅR DU INTE MISSA I SRI LANKA

Vill du verkligen uppleva alla godbitar i Sri Lanka bör du planera att vara där i alla fall 2 veckor. Men allt beror på vad du vill ha ut av din resa såklart. Sri Lanka är även populärt att kombinera med andra resmål i Asien som sol och bad på Maldiverna exempelvis! Det är kanske bara för lyxresenärer tänker du? Men vi vet hur man gör även Maldiverna på en budget!

Här är några coola grejer att göra i Sri Lanka:

 1. Surfa vid Arugam Bay: Lär dig surfa eller jobba på dina skills vid Arugam Bay, en av världens bästa surfspots.

 2. Utforska teplantagerna: Ta dig till Nuwara Eliya grönskande teplantagerna och lär dig mer om hela processen!

 3. Sigiriya: Utmana dig själv genom att klättra upp till toppen av den majestätiska Sigiriya-fästningen och njut av den fantastiska utsikten.

 4. Se vilda elefanter: Se dessa otroliga njur i sin naturliga miljö i Yala National Park eller Udawalawe National Park

 5. Åk den berömda tågsträckan från Ella till Kandy med vyer som man inte tror är på riktigt. Natur när den är som bäst!

 6. Smaka på street food: Ge dig ut på gatorna och smaka på läckra lokala rätter som kottu roti, hopper och färsk frukt från de färgglada gatustånden.


Fler tips på saker att göra i Sri Lanka

TIPS FÖR DIN RESA TILL SRI LANKA

Planerar du en spännande Sri Lanka resa? Låt oss på KILROY göra det enklare för dig med några användbara tips och hur vi kan hjälpa till:

 • Skräddarsydda resplaner: Vi på KILROY kan skapa en skräddarsydd resplan som passar dina önskemål och budget, så att du kan utforska Sri Lankas höjdpunkter på ett prisvärt sätt.

 • Aktiviteter och äventyr: Från spännande safariäventyr till avkopplande stränder och kulturella upplevelser - vi kan hjälpa dig att boka spännande aktiviteter som passar din resa till Sri Lanka perfekt.

 • Transport: Fundera på vilka platser du gärna vill upptäcka på Sri Lanka så kan vi berätta hur du lättast tar dig runt och sätter ihop själva rutten på bästa sätt!

 • Hjälp från reseexperter: Våra reseexperter har rest runt på Sri Lanka själva har har kunskap och erfarenhet av landet. De kan ge dig värdefulla tips och råd för att maximera din resa och undvika vanliga misstag.

ÄR DET DYRT I SRI LANKA?

Vi förstår att budgeten är viktig när man planerar en resa. Men oroa dig inte! Sri Lanka är faktiskt ett av de mest budgetvänliga resmålen där ute. Från prisvärda boenden till billiga transporter och spännande aktiviteter, det finns gott om möjligheter att uppleva allt som Sri Lanka har att erbjuda utan att tömma din plånbok. Så du kan lugnt ge dig ut på äventyr i detta tropiska paradis - det behöver inte kosta skjortan om du vet hur du ska planera din budget. Vi hjälper dig!

FLYG TILL SRI LANKA

Flyger du till Sri Lanka landar du på Bandaranaike International i huvudstaden Colombo. Hör av dig till oss så får du hjälp att jämföra erbjudanden på tur och retur resor till Sri Lanka från ledande flygbolag och boka flyg med bra flygtider enkelt och smidigt. Vi gör allt grovjobb åt dig så du både sparar tid och huvudvärk på att söka runt själv och ha koll på bagageregler, visum, inrikesflyg och annat praktiskt. Du vill nog även skippa långa mellanlandningar. Det där löser vi. Vi kan även hjälpa dig att boka hotell och flyg vidare till till exempel Maldiverna som är en populär kombo med Sri Lanka. Eller vill du kombinera Sri Lanka med flera resmål i Asien? Sånna typer av biljetter med flera stopp är vi experter på!

Få ett prisförslag

VILL DU BÖRJA PLANERA DITT ÄVENTYR?

Våra reseexperter är helt grymma på att skräddarsy resor till Sri Lanka! Skicka bara ett mejl så kan vi kan snacka om just din resa över telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi fixar flyg till Colombo, hotell, försäkring och hjälper dig att boka häftiga upplevelser, så du kan bara luta dig tillbaka och låta äventyret börja!

Börja planera din resa till Sri Lanka

Höjdpunkter på din resa till Sri Lanka

Sri Lankas fantastiska stränder, natur, djurliv och spännande historia lockar turister i alla åldrar. Zooma in på kartan nedan för att se alla platser som du kan besöka på din resa till Sri Lanka. 

alt

Designa till drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

 1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
 2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
 3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...