{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Resa till Seoul | Backpacking i Sydkorea | KILROY
Res till Seoul | Storstad i Sydkorea | KILROY

Res till Seoul och upplev sydkoreansk storstadspuls

Tiomiljonersstaden Seoul är det perfekta resmålet för dig som vill njuta av folkliv, intressant kultur, nöjen och nyskapande mode. Planerar du en jorden runt-resa i Asien är ett stopp i Seoul i Sydkorea något som bara måste upplevas om du gillar storstadstempo. Lägg minst ett par dagar på denna härliga stad - du kommer inte att bli besviken! En bonus är att det även är schysst att ha varit i en stad och i ett land dit få andra reser.

Vill du resa till Seoul? Snacka med oss!

Utforska Seoul och avsluta dagen med Soju

Vill du upptäcka "det riktiga" Seoul, se vart lokalbefolkningen går. Börja med att ta dig till Han River, en flod som går genom flera delar av staden. Vid denna flod gillar många lokala att ta en paus från den pulserande stadspulsen. Släng av dig skorna, slå dig ner och doppa fötterna i vattnet samtidigt som du bara kan njuta av den avslappnade stämningen.

När du känner dig färdig, bege dig mot Namdaemun Marke, här hittar du sportprylar, kläder, koreanska souvenirer, elektronik och mycket mer. Runtom dig på gatorna kommer du att se rykande BBQ-restauranger, tehus, bastu och vänliga koreaner. 

Det stora kungapalatset Gyeongbokgung är värt ett besök när du är i Seoul. Instinktivt tror man att palatset har flera hundra år på nacken, men denna version är daterad till slutet av förra seklet. Vid ett besök, ta tillfället i akt och varva ner i den lugna, vackra trädgården.

Mot kvällen går Seoul in i en annan stämning, nattlivet i Seoul är ganska roligt! Ta det lugnt med Soju - ett klart, ganska sött destillerat risbrännvin (ibland är riset utbytt med potatis, sötpotatis, vete eller tapioca) och den mest populära Koreanska alkoholen, nästan löjligt billig.

Besök DMZ - Gränsen mellan Nord- & Sydkorea

Vill du uppleva något unikt, gör en tripp till Demilitarized Zone - DMZ, gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Här kan du spana över till det slutna landet i norr, lära dig mer om Koreakriget och titta på de beryktade stela vakterna. Du kan åka med en buss från centrala Seoul och det kan hända att du måste ta med dig passet. Se "The bridge of no return"- en bro mellan Nord- och Sydkorea där sydkoreanerna som gick över aldrig kom tillbaka.

Vi rekommenderar att du besöker DMZ, men boka i god tid, då de kollar upp ditt medborgarskap och syfte med besöket. Peka absolut inte mot någon av de nordkoreanska soldaterna. Notera även höjden på flaggstångarna på båda sidor om gränsen och fejkbyn utan några invånare, som Kim Il Sungs regim enbart byggde för att chosa upp sig.

Seoul non-stop

I Seoul kan du njuta för fullt av nattlivet, som är pulserade och en aldrig sinande källa. Dygnsrytmen är en annan i denna metropol och någonting du borde uppleva. Itaewon är ett säkert kort om du vill ha en kväll i intensiv Seoulanda.

Något som man inte vill missa är att strosa omkring i Seouls eget Soho, Samcheongdong; en stadsdel som skiljer sig ganska markant från övriga staden. Husen ligger i gränder och är betydligt lägre än i resten av Seoul, som annars kantas av rejäla höghus. Kvarteren är belägna nära kungapalatset och kan stoltsera med en uppsjö intressanta konstgallerier, modebutiker och caféer. 

Seoul vimlar av restauranger och på dessa är det livat dygnet runt. Koreanskt och japanskt toppar repetoaren, men även andra kök finns representerade. Du kan räkna med att Kimchi kommer att finnas med vid mer än ett tillfälle. Ett häftigt alternativ är att unna sig en middag uppe i N'Seoul Tower. På en molnfri kväll är utsikten över den väldiga metropolen en oförglömlig upplevelse, ett hett tips.

Shopping i Seoul

Om du älskar att shoppa är Seoul ditt paradis! Modekvarteren i Myeongdong har allt från mainstreamkläder till unik design. Insadong och det spännande budget-meckat Dongdaemun Market är värt ett besök. Alla stadsdelar har sina speciella shoppingstråk. Är du nattuggla rekommenderas nattmarknaden Dongdaemun.  

Säsonger i Seoul

Är det en behaglig temperatur du vill åt är vår och höst att rekommendera, då somrarna kan bli riktigt heta och fuktiga, och vintrarna riktigt kalla. Monsunperioden härjar mellan juni och juli. I januari och februari ligger snön ofta vit över staden.

Nyfiken på att resa till Sydkorea?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Sydkorea och hela Asien. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar i över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...