{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
bangkok-thailand-tuk-tuk-street-motion-cover
bangkok-thailand-grand-palace-decorated-statue-sidebar

Resa till Bangkok - Asiens metropol

Bangkok är kanske världens mest kända och populäraste backpackerstad, och har allt som en backpacker kan tänkas önska sig. Resenärer från hela världen reser till Bangkok för att uppleva god mat, fantastiska sevärdheter, ett roligt uteliv och bra shopping. 

Från Bangkok kan du också ta dig till Thailands vackra öar i den södra delen av landet och vidare till andra asiatiska pärlor. Som stad är Bangkok dessutom rätt billigt och lätt att ta sig till. Att resa till Bangkok - Asiens metropol är med andra ord något som bara måste göras under en backpackingresa i Asien!

Vill du resa till Bangkok? Snacka med oss!

5 saker att se och göra under en resa till Bangkok

Det spelar ingen roll hur många gånger du reser till Bangkok - du kommer att upptäcka något nytt varje gång. I Thailands huvudstad hittar du nämligen allt från moderna skyskrapor och tunnelbanor till historiska tempel och palats. Under en resa till Bangkok kommer du att förstå varför denna pulserande stad har blivit utsedd till världens hetaste huvudstad. 

Då Bangkok har mycket att erbjuda kan det vara svårt att lista ut vart och vad man ska göra under sitt besök. Som lite hjälp på traven kommer här 5 tips:

1. Khao San Road: När du reser till Bangkok får du inte missa att hänga på stadens berömda backpackinggata - Khao San Road. Längs gatan hittar du allt från shoppingstånd och ett pulserande nattliv till god mat. Khao San Road fungerar som en hubb för backpackers, så när du är här kommer du att träffa andra backpackers från världens alla hörn. 

2. Grand Palace: Ett måste när man reser till Bangkok är att besöka Grand Palace - Wat Phra Kaew. Det kungliga palatset bjuder på en unik arkitektur och maffiga utsmyckningar av djur, så som lejon, ormar och fåglar. Inne i palatset hittar du också Thailands heligaste tempel.

Grand Palace är öppet varje dag mellan 8.30 till 15.30 och ligger relativt nära den stora backpackinggatan Khao San Road.

3. Den flytande marknaden: Den flytande marknaden är perfekt för en dagsutflykt och ligger cirka 10 mil söder om Bangkok. Direkt över religen från båtarna säljs det enkla varor, så som frukt och grönsaker. 

Ett par andra marknader som också är värda att ta sig till när du reser till Bangkok är: 

 • Nakhon Kaem - tjuvarnas marknad i Chinatown. 
 • Chatuchak Market - endast öppet lördag och söndag. 
 • Pratunam Market - vid Siam Square, öppet dagligen, kläder, klockor mm. 
 • Bobe marknaden - ligger längs kanalen, kläder säljs i kilopris.

4. Chinatown: Om du är på jakt efter Bangkoks bästa gatukök ska du ta dig till Chinatown. Här hittar du ett myller av gatustånd, som bjuder på allt från goda nudelsoppor och grillade kycklingspett till friterade insekter. Du kan äta mycket gott och ändå komma undan billigt - så se till att komma hit med en kurrande mage!

5. Ayutthaya: Nära Bangkok hittar du Ayutthaya, som tidigare var Thailands huvudstad. Ayutthaya är hemmet till massor otroliga och gamla palats och har sedan 1991 varit med på UNESCOs världsarvslista. Det är lätt att ta sig till Ayutthaya, då det anordnas flera dagsutflykter hit. 

Bangkoks flod - Chao Praya

Bangkok har varit fullt av kanaler och är känd som "Österns Venedig". Under en resa till Bangkok så får du inte missa att ta dig till floden Chao Praya. Ett tips är att göra en liten båtutflykt längs floden, där du kommer att bjudas på fina vyer. Längs floden kan man ta sig lätt fram och det finns många pirer du kan stiga av på längs vägen. 

Shoppingcentrum i Bangkok

Om du behöver stilla shoppingbegäret när du reser till Bangkok, så finns det gott om olika shoppingcentrum i staden. Här kommer ett par tips:

 • MBK - Mah Boon Krong. Här hittar du allt från kläder till mobiltelefoner, till de lägsta priserna i Bangkok. 
 • Siam Paragon - här hittar du också ett brett utbud av bland annat böcker, kläder och leksaker.
 • Centralworld - ett gigantiskt köpcentrum, som är det största kpcentrumet i Thailand och hela Sydostasien. I Centralworld kan du bland annat hitta smycken, kläder, möbler och lampor. 
 • The Emporium - en fashionablet köpcentrum, med extremt höga priser. 

Att ta sig runt i Bangkok

I Bangkoks storstadsområde bor det mer än 14 miljoner invånare, vilket innebär mycket trafik, så var med andra ord bredd på köer när du reser i Bangkok. I staden kan du ta dig runt genom att åka kollektivtrafik, taxi eller tuk-tuk.

Låter en resa till Bangkok som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Bangkok, Thailand och hela Asien. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa ditt egna äventyr

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

 1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
 2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
 3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...