{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Thailand

Åk på en resa till Thailand för att backpacka | KILROY
Åk på en resa till Thailand för att backpacka | KILROY

Resa till Thailand – ett paradis för backpackers

Thailand är drömmen för backpacking. Fantastiska ständer, vyer, grym dykning vid otroliga korallrev, äventyr i regnskogar, spännande djurliv, historiska tempel, fascinerande kultur, otroligt god mat och en otroligt vänlig lokalbefolkning! 

Vill du resa till Thailand? Snacka med oss!

Upplevelser på din resa till Thailand

Om du drömmer om att lära dig dyka är Thailand ett grymt resmål. Vi kan hjälpa dig med både dykcertifikat och dykkurser på flertalet platser i Thailand på bland annat Koh Phi Phi, Koh Lanta, Koh Tao, Koh Lipe och Khao Lak. En backpackingresa till Thailand bjuder också på oändliga möjligheter att uppleva andra spännande äventyr, som vandringar, matlagningskurser och rundresor tillsammans med andra backpackers. Vi hjälper dig att ta fram de bästa alternativet på upplevelser för din resa till Thailand! 

Thailändska köket - himmelriket för matälskaren

När du bestämmer dig för att resa till Thailand kan du se fram emot en helt otrolig mat. De thailändska köket förtjänar verkligen att uppmärksammas och maten i sig är en stor del av hela upplevelsen i Thailand. Utbudet är varierande, kryddorna är himmelska och priserna låga. Du hittar faktiskt den bästa maten i de lokala gatustånden, vi snackar otroliga smakupplevelser för så lite som 5 kronor. Men Thailands matkultur skiljer sig mellan olika regioner. Men du kan inte resa till Thailand utan att ha provat klassikerna Pad Thai och Paneng Curry. Ät dig fram på din resa genom Thailand och hitta din nya favoriträtt.

Volontärarbeta under din resa till Thailand

Volontärarbete är ett sätt att ge något tillbaka till lander du besöker. Som volontär får du, förutom en minnesvärd upplevelse, möjlighet att skaffa dig nya perspektiv på världen och växa som person. I Thailand kan du bland annat hjälpa och förbättra livet för Thailands många elefanter som tidigare levt i fångenskap. Prata med oss så hjälper vi dig gärna att hitta volontärprojektet som passar dig bäst.

Mer om volontärarbete i Thailand

Resa till och runt i Thailand

En av de största fördelarna med backpacking i Thailand är de låga priserna. En måltid på en restaurang kostar i genomsnitt cirka 15 kronor och en övernattning landar på cirka 30 kronor och uppåt, beroende på standard givetvis. Det är även billigt att flyga inrikes i Thailand och att ta sig runt med buss. Bussarna i Thailand har vanligtvis hög standard med både toalett och luftkonditionering. Under din resa i Thailand lär du garanterat även ta en tur i de välkända tuk-tuksen, se till att alltid förhandla om pris innan ni drar iväg och åker du vanlig taxi, se till att taxametern är igång. 

När är det bästa att resa till Thailand?

Om du funderar på att resa till Thailand bör du ha i åtanke att det är ett stort land vilket innebär att vädret kan variera beroende på vart du ska och regnperioden är då en viktig faktor att hålla koll på.

Här är några riktlinjer du kan förhålla dig när du ska resa till Thailand:

Västra Thailand: Regnperiod från maj – november, bäst att resa till december – april.

Östra Thailand: Regnperiod från september – november, bäst att resa till juli – september.

Norra Thailand: Regnperiod från juli – september, bäst att resa till november – april.

Mer om backpacking i Thailand

Är du taggad på att göra en backpackingresa till Thailand? Nice – det är en grym destination för just det! Res från Chiang Mai i norr till Koh Lanta, Koh Phi Phi, Koh Samui och alla andra vackra öar i södra Thailand. Vi kan hjälpa dig att få en skön start på ditt backpackingäventyr och boka in de stora aktiviteterna, sen finns det tid att njuta av Thailand i din egen takt! 

Taggad på att resa till Thailand?

Nice! Våra reseexperter är proffs då att skräddarsy äventyr och sätter gärna ihop ett förslag för din resa till Thailand och hela Asien. Boka in gratis reserådgivning via telefon eller i Stockholm så tar vi det därifrån!

Boka gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Thailand

När du planerar inför din resa till Thailand finns det otroligt många nice ställen att det är svårt att välja bort platser. Vi tycker att Bangkok, Chiang Mai, Koh Lanta, Phuket, Koh Samui, Koh Tao, Koh Pha Ngan, Krabi och Phi Phi Islands alla är destinationer som definitivt i första hand är värda att besöka. Vad vill du upptäcka på din resa till Thailand? Zooma in på kartan nedan för att se mer.

Reseinspiration

Få mer inspo här
alt

Designa ditt egna äventyr

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Se som lista

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...