{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
En resa till Panama bjuder på färgstarka upplevelser
Mycket äventyr väntar under din resa till Panama

Resa till Panama – äventyr under och över ytan

Panama är det sydligaste landet i Centralamerika och är välkänt för sin berömda kanal. Äventyr finns det gott om, forsränning för den adrenalinsökande eller en vandring till landets enda vulkan i Paraque Nacional Volcán Barú Här finns många orörda stränder, lummiga regnskogar, berg som väntar på att bli upptäckta och, än så länge, inte så många gringos.

Vill du resa till Panama? Snacka med oss!

Sevärdheter i Panama

Panama City är landets internationella hjärta. Det råder ingen brist på hippa klubbar och restauranger, där tapas är trevligt att prova. Calle Uruguay är stället du garanterat hittar festfolket! De flesta resenärer beger sig också till de historiska delarna av staden i rustika Casco Viejo, som ligger vid strandpromenaden. Fascinerande nog så har du möjlighet att göra en härlig regnskogsvandring i Parque Natural Metropolitano bara 15 minuters promenad från city. Det är väl värt ett besök!

Ögruppen Bocas del Toro, nära gränsen till Costa Rica, är den mer turistiga sidan av Panama. Den består av sex gröna öar och en vacker marin nationalpark, Parque Nacional Marino Isla Bastimentos. Trots att turismen flyter i en strid ström mellan grannländerna har Panama ännu inte drabbats av explosionen av enorma hotell och kommersialism.  Atmosfären är mer avslappnad och alla öarna är täckta av djungel och fina stränder.

Besök den mest självständiga inhemska folkgrupp i Centralamerika, Kuna, som bor i Comarca de Kuna Yala, beläget längs den turkosa karibiska kusten. Området rymmer en övärld, San Blás, bebodd av Kunafolket som också driver de nära 400 öarna som en självständig region. Kunafolket har behållit sin traditionella livsstil, inklusive hantverket som gör dessa öar så otroligt intressanta. Du kan känna den starka känslan av gemenskap när du besöker Kunafolket och kanske slår det dig att västerlänningar, som lever i "hyper-individuella" samhällen, har mycket att lära här!

Äventyr i Panama

Det här landet är helt enkelt perfekt för aktiva resenärer. Du hittar landets enda vulkan i Parque Nacional Volcán Barú. Där kan du vandra samtidigt som du omges av otroligt vackra vyer. Att campa är riktigt bra i Cerro Punta, Boquete och El Valle. På hög höjd kan det bli väldigt kallt under nätterna så ta med varm utrustning för att få den bästa upplevelsen.

De som letar adrenalinkickar och storslagna naturupplevelser kan ta sig till den bördiga provinsen Chiriquí för att testa forsränning. Floderna är långa och du kommer att vara omgiven av otroligt ymniga regnskogar och vattenfall. Chiriquí är drömplatsen för ekoturism. Surfare erbjuds riktiga vågor på flera ställen i Panama, men börja med att spana in Bocasöarna. Parque Nacional de Chiriquí består dels av 25 öar och 19 korallrev för dykare och snorklare men också den väl skyddade Isla Boca Brava där havssköldpaddor lägger sina ägg och apor springer på skogsstigarna.

Att ta sig runt

För att ta sig till Bocas del Toro kan du ta en taxi från Quabito, vid den costaricanska gränsen, till Changuinola som är en dammig bananstad där våra Chiquita-bananer kommer från. Resan tar mindre än en halvtimme. Från Changuinola måste du ta en båt för att ta dig till Bocas. Dessa går dagligen. Hela resepaketet är riktigt billigt så du behöver inte oroa dig över kostnaderna.
Panama City har också ett väl fungerande nätverk med lokala bussar, så kallade "diablos rojos". Från Panama City kan du också göra en naturskön tågresa till Colón. Tåget går dagligen. Internationella flyg landar på Tocumen International Airport medan inrikesflyg reser till och från Albrook Airport. 

Säsong i Panama

Bästa tid för att resa, särskilt när du ska till stillahavsidan, sträcker sig från december till april då det är torrperiod. På den karibiska sidan däremot regnar det året runt men det är ingen anledning till att inte resa dit då skurarna är korta och naturen desto fräschare. Mindre regn kan man vänta sig om man reser dit i februari och mars samt september och oktober. Om du planerar att vandra är det bäst att resa under torrperioden och forsränningen i Chiriquí är bäst från maj till december. Dykare har bäst sikt från december till april.

Nyfiken på att resa till Panama?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Centralamerika. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!  

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...