{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
en dimmig vy över ett san jose i skymning
oransa park under en resa till san jose i coste rica

Resa till San José - storstaden med galet nattliv!

San José är både huvudstaden och den största staden i Costa Rica. Med sina 350 000 invånare har de hela 1/3 av hela landets befolkning. Även om invånarantalet kan ses som ganska lågt i jämförelse med andra storstäder, så erbjuder staden ett hett och pumpande nattliv som du inte tröttnar på i första taget. Staden är full av studenter från hela världen som studerar på Universidad de Costa Rica, vilket betyder att du inte kommer att få problem att hitta partypolare. Lokalbefolkningen är även de inte sena på att hänga med på fest, de är även oerhört vänliga och tvekar inte att hjälpa turister i nöd.

Vill du resa till San José? Snacka med oss!

Transport i San José

Det bästa med San José är att det är otroligt lätt att ta sig runt i staden även om du inte kan ett ord spanska. San José har tyvärr inga stränder men den karibiska kustlinjen ligger endast tre timmar med buss härifrån. Där hittar du garanterat sköna stränder och härlig surfing. Men se alltid till att vara noggrann med vilken buss du sätter dig på. Många bussar ska till samma destination, men alla går minst sagt inte raka vägen…

Inga gatuadresser

San José är uppdelat i olika zoner men tro det eller ej, det finns inga gatuadresser någonstans i Costa Rica! Den populäraste zonen i city heter Avenida 1, numren ökar vanligtvis allt eftersom du kommer längre ut från stadskärnan. Husen är mycket låga och dekorerade i fantastiska färger - tänk att få bo i ett hus som är gult, grönt, blått och rött!

Shopping i San José

Shoppingen i San José är förvånansvärt bra speciellt som du gillar att surfa eller skata. Staden är full av surf-, skate- och streetwear och du kan garanterat göra riktiga fynd av märken som Volcom, DC och Globe.

Äta i San José

Centrala San José erbjuder allt från små lokala marknader, caféer och pubar till stora internationella caféer och restauranger. Den populäraste marknaden El Mercado Sentral ligger mitt i staden. Här hittar du exotiska frukter, färsk fisk, kött, kläder, handväskor och smycken. Marknaden är högljudd och trång, typiskt för Costa Rica, men atmosfären är oslagbar. För mer action ska du bege dig till El Pueblo som är en liten stad i staden. I El Pueblo finns det över 50 barer, restauranger, gallerier och butiker. Det kan vara lite turistvarning över området men blir det för mycket är det bara att dra vidare till universitetsdelen. Var noga med att hålla alla dina ägodelar nära kroppen, här finns det massor och massor av ficktjuvar. Men låt inte detta avskräcka dig. Stadens invånare är helt fantastiska och San José är den perfekta platsen för dig som vill börja din resa genom Central- och Sydamerika.

Nyfiken på att resa till San José?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Centralamerika. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!  

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa till Costa Rica

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...