{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till San Salvador
Res till San Salvador

Resa till San Salvador

San Salvador ligger vid foten av vulkanen med samma namn och här finns allt från kultur och arkitektur till gallerior, ett spännande nattliv och ett modernt storstadsliv att utforska! Låt dig samtidigt charmas av den spännande atmosfären och strosa mellan vackra kyrkor eller njut av många härliga parker!

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Utforska El Salvadors huvudstad

El Salvadors huvudstad San Salvador är vid första anblicken en lugn stad med många kontraster. Här blandas det moderna med det gamla och det allmänna intrycket är att det är fattigt och smutsigt. Men det senaste decenniet har San Salvador gått igenom stora förändringar och staden är idag full av utländska franchiseföretag, restauranger och köpcentrum.

Kultur

Vill du uppleva kultur i San Salvador skall du be ge dig till torget Cental Plaxa Barrios. Här ligger Cathedral de San Salvador, med sin färgglada fasad och tvärs över torget ligger Nationalpalatset som vaktas av statyer av Christopher Columbus och drottning Isabella II av Spanien. Bakom katedralen ligger också den vackra Nationalteatern som är målad av italienska muralmålare. Är du intresserad av konst och människokroppen finns här också antropologimuseet "Muna" och konstmuseum "Marte" att besöka.

Shopping och nattliv

Gillar du shopping bör du absolut ta dig till Metrocentro, i området "Bulevar de los Héroes", som är det största shoppingcentret i Centralamerika!! Här finns även ett antal barer, klubbar och hotell om du är sugen på att utforska lite mer. Rakt igenom San Salvador sträcker sig pulserande "Paseo Gneral Escalón". Längs med denna sträcka finns fler köpcentrum och restauranger att spana in!

Har du inte fått nog av gallerior och köpcentrum kan du ta dig vidare till gränsen mellan San Salvador och La Libertad. Förutom massor av shopping finns ett sprudlande nattliv kring Multiplaza och La Gran Vía. Gillar du hantverk måste du besöka hantverksmarknaden "Ex Cuartel" på 1ª Calle Oriente! Åker du till San Salvador under första veckan i augusti så har du också chans att vad med och fira stadens beskyddare, "Salvador del Mundo"

Fartfyllda aktiviteter!

Vill du ha fart, fläkt och håll i gång under din resa i San Salvador finns det självklart massor av sådana aktiviteter också. Varför inte testa fiske, snorkling, kajakpaddling och golf vid landets största vulkansiska sjö, Ilopango!!! Om du älskar stranden och allt runt om kring är strandstaden La Libertad ett perfekt alternativ för dig. Här är vågorna härligt stora och perfekt för dig som gillar att surfa. Klicka härför att se alla adrenalinfyllda turer som du kan boka via KILROY travels i San Salvador.

Boende i San Salvador

I en av stadens äldsta stadsdelar, "Colonia San Benito", som också är en av de mest moderna och dyraste, ligger Zona Rosa. Området är fullt av fem-stjärniga hotell, barer och restauranger. Vill man bo billigare finns det självklart gott om alternativ runt om i hela San Salvador. Vi vill tipsa om att boka ett par nätter hemifrån och vi erbjuder massor av bra boenden i San Salvador som du kan boka i förväg.

Mat

De internationella restaurangerna är många och detta gör att alla besökare kan äta precis det de känner för. Här går det att hitta restauranger med landets traditionella mat varvat med restauranger med det italienska, franska eller mexikanska köket.

Klimat

San Salvador har ett tropiskt klimat med tydliga regn- och torrperioder. Regnperiod är det från maj till oktober, då det kan falla upp till 200 cm regn. Torrperiod är mellan november till april. Temperaturerna pendlar mellan 25 och 29 grader året runt.

Ta sig runt

Taxi eller Colectivo-van hör till de bekvämaste sätten att ta sig runt. Det finns också internationella bussbolag med hög kvalitet som avgår från "Terminal Puerto Bus". Annars är Intercitybussarna ett billigt alternativ.

Nyfiken på att resa till San Salvador?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Centralamerika. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!  

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...