{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Antigua med KILROY
Res till Antigua med KILROY

Resor till Antigua - ett sprudlande nattliv!

Den vackra kolonialstaden Antigua lockar unga resenärer från hela världen med sitt sprudlande nattliv, sin vackra belägenhet och sina billiga språkskolor. Det sägs att Antigua är det bästa stället i hela Centralamerika för den som vill lära sig spanska.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Antiguas historia

Antigua är Guatemalas tidigare huvudstad och är belägen ungefär en timmas bussfärd ifrån Guatemala City. Spanjorerna tog makten över staden 1543 och de stannade sedan i landet under nästan 300 år. På 1770-talet drabbades staden av en rad naturkatastrofer, bland annat av ett förskräckligt vulkanutbrott, vilket ledde till att huvudstaden var tvungen att flyttas. Antigua är omringad av tre pampiga vulkaner, vilka bidrar till en väldigt vacker och speciell inramning.

El Volcán de Fuego är fortfarande aktiv och en molnfri dag kan du se vitgrå rök pyra ut ur den stora mynningen. Staden är kantad av vackra kolonialbyggnader, små torg och kullerstensgator och det inte en tillfällighet att staden finns med på UNESCOs världsarvslista.

Hjärtat av Antigua är Parque Central, ett lummigt torg där stadens lokala befolkning träffas för att prata, eller bara titta på folk. Arco de Santa Catalina är ett av stadens många vackra arkitektoniska landmärken, liksom Catedral Metropolitana och Convento las Capuchinas.

Aktiviteter i Antigua

I Antigua finns en uppsjö mysiga restauranger, barer och caféer och nattlivet sjuder av aktivitet. Börja kvällen på en trevlig restaurang och gå sedan vidare till en, eller varför inte flera, av Antiguas alla coola barer. Gillar du att dansa så finns en uppsjö ställen att välja bland, välj mellan arrangerade salsa- eller merenguekurser och heta salsaställen.

Antigua kryllar även av butiker där du kan shoppa loss både kläder, smycken, hantverk och textilier. Och det finns också en hel del intressanta gallerier och museum att besöka.

De närliggande städerna och byarna Ciudad Vieja, Jocotenango, San Juan El Obispo, Santa María de Jesús, San Bartolomé Milpas Altas och Santa Catalina Barahona är mysiga ställen att ta sig till om man är sugen på en utflykt. Ett besök till Chichicastenango, några kilometer ifrån Antigua, är ett annat hett tips. Staden är känd för sin marknad (som äger rum på torsdagar och söndagar), där urbefolkningen säljer alltifrån vackra hantverk och textilier till mat, frukt, grönsaker och kaffe. Tycker man om den uppiggande drycken så ska man passa på att köpa med sig några påsar av bönorna som odlas i regionen. Den vulkaniska jorden är väldigt bördig och ger ett jättefint och aromatiskt kaffe.

Bestig en vulkan…

Ett spännande alternativ, om du vill höja pulsen med några slag per minut, är att bestiga en av Antiguas omgivande vulkaner. Vill du se glödande magma in real life är det Pacaya du ska satsa på. Det är en mäktig upplevelse då du kommer nära toppen och känner hettan ifrån den heta magman slå emot dig. Att hyra en cykel eller häst är två andra roliga alternativ och det är även ett bra sätt att bekanta sig med den vackra omgivningen.

…eller gå en spanskakurs I Antigua finns det massor av bra och billiga språkskolor och akademier där du kan lära dig, eller förbättra din spanska. Det finns ungefär 75 skolor att välja mellan och kvalitén är generellt hög. La Unión och Sevilla verkar vara de största och mest etablerade. Många som reser runt i Guatemala och Centralamerika börjar sin resa i Antigua och många väljer att plugga spanska innan de tar sig vidare. Du vinner mycket på att kunna språket när du reser runt i regionen; det underlättar ofantligt och du vinner lättare lokalbefolkningens förtroende.

Semana Santa

Antigua är känt för sitt spektakulära firande under påskveckan - Semana Santa. Det är då de största festligheterna på året äger rum och alla, både lokalbefolkning och turister, är ute på gatorna för att delta och uppleva firandet. Det är en speciell upplevelse och man fascineras av mystisk rökelse, processioner, sång och blomsterarrangemang som fyller gator, torg och kyrkor.

Inkvartering

Det finns massor av mysiga hotell och härbärgen i Antigua, men ibland kan det vara svårt att få ett rum. Antigua är ett populärt ställe för backpackers och andra turister, så har du möjlighet att förboka via internet eller telefon så är det att rekommendera. Det kan du göra här! Speciellt under påskveckan kan det vara knepigt att hitta ett rum eftersom staden då sprudlar av liv och rörelse.

Att ta sig runt

Antigua är en relativt liten stad så vill du ta dig runt är det bara att använda benen. Taxibilar finns det gott om så har du latmasken i dig så finns det alternativ. Vill du se mer av de städer och attraktioner som omgärdar Antigua så vill vi verkligen tipsa dig om en äventyrstur! Vi har alla typer av resor; alltifrån flerdagarsturer till Tikal i norra Guatemala och sevärdheter i Mexiko och Honduras, till tripper till Monterricos strandstäder och Panajachel vid den ofantligt vackra Lago Atitlán.

Säkerhet

Antigua är känt för att vara en av Guatemalas säkraste städer och bör inte känna dig rädd eller orolig för att vistas här. Men du ska ändå aldrig stänga av din "streetsmartness" och det är alltid bättre att gå tillsammans i grupp om man rör sig ute på kvällen. Under Semana Santa lockas en hel del ficktjuvar till staden, så håll i plånboken lite extra under den veckan.

Nyfiken på att resa till Antigua?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Centralamerika. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!  

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...