{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Tegucigalpa med KILROY
Res till Tegucigalpa med KILROY

Resor till Tegucigalpa - Honduras huvudstad

Tegucigalpa, Honduras huvudstad, blir oftast bara ett stopp på vägen mot nästa destination eftersom staden fungerar som ett transportnav till andra städer. Passa på att lägga in ett halvdagsstopp för lite skön latinsk livsstil. Under april pågår det färgsprakande Semana Santa festligheterna i Tegucigalpa.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Honduras huvudstad Tegucigalpa

Namnet på Honduras huvudstad Tegucigalpa betyder silverstaden. Namnet härstammar från den tiden då platsen var ett gruvcentrum under kolonialtiden. Tegucigalpa är belägen i en dal och ska man vara helt ärlig skulle man kunna uttrycka sig som så att det inte är den vackraste platsen på jorden… Faktum är att de flesta byggnaderna är hopträngda på bergssidan och den generella stadsbilden utarmas av att Pizza Hut, Burger King och KFC-restauranger. Men för en förstagångsbesökare är blandningen av den gamla kolonialstilen och den moderna arkitekturen tillräckligt intressant.

I Tegucigalpa hittar man både den puls och den smutsighet som kännetecknar många latinska städer. Eftersom det ändå är en modern huvudstad hittar du allt från bra restauranger, banker, köpcentrum, museum och kyrkor från kolonialtiden som är väl värda ett besök. Katedralen och kyrkan Iglesia de Nuestra Señora de los Dolores är belägna i den historiska delen av staden. Dessa kyrkor är väl värda att besöka.

 

Stadens kommersiella hjärta ligger i "la zona viva" på boulevarden Morazán. Det finns även några fina gamla byggnader runtomkring Merced-torget. Be en taxichaufförer ta dig till de häftiga parkerna och besök även den centrala marknaden - men se upp för ficktjuvar! 

Sågspånsmattan

Under påskfirandet flyr de flesta stadsborna till stränderna och staden är lugnare. Centrum är stängt för all trafik för att bereda väg för den traditionella och färggranna sågspånsmattan som läggs ut på gatan. Detta och alla de religiösa ceremonierna gör staden riktigt vacker. Fenomenet är inte lika välkänt som i Antigua och det borde inte vara några som helst problem med att hitta husrum. 

 

För att se Tegucigalpa från den bästa utsiktsplatsen bör du ta dig upp i bergen och besök Picacho parken där en gigantisk Kristusstaty står. Detta är lokalbefolkningens favoritställe under helgerna. 

 

Att växla från dollars till lempiras är enkelt i Tegucigalpa. De flesta bankerna hittar du på Morazán boulevarden i city.

Att ta sig runt

Att ta sig runt på ett bra sätt i Tegucigalpa kan vara en förvirrande upplevelse. Trafiken är väldigt tät och kaotisk. När du åker omkring i staden är tipset att främst använda dig av taxibilarna. Men kom ihåg att förhandla om priset innan chauffören sätter foten på gaspedalen! 

 

Att resa i Centralamerika är lätt tack vare det fantastiska Tica-bussnätverket som fungerar alldeles utmärkt. Generellt sett finns det flera bussbolag som verkar från Tegucigalpa. Varje bolag har sin egen station. 

 

Kvaliteten på din bussresa beror naturligtvis på vilken klass du reser i. I lyxklass har du luftkonditionering och en vakt som serverar snacks och resan är modern på alla sätt och vis. Priserna är inte så dumma de heller. De billigaste resorna i budgetklass är fullpackade av passagerare och går mycket långsammare. 

 

Du kan med lätthet ta en buss till La Ceiba om du är på väg till Utila eller Roatan. Lyxbussarna från Tegucigalpa till Ceiba kostar ungefär 30 $. Du kan även flyga direkt från Tegucigalpa till Roatan, La Ceiba eller San Pedro Sula. 

Säkerhet

Kriminaliteten är en stor angelägenhet i de stora städerna i hela Centralamerika. Undvik att åka omkring när det blivit mörkt och använd dig av taxibilar istället för att promenera. Att kunna lite spanska hjälper dig i en del situationer.

 

Nyfiken på att resa till Tegucigalpa?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Centralamerika. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!  

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...