{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Utila and Roatan med KILROY
Res till Utila and Roatan med KILROY

Resor till Utila & Roatan - dykarnas paradis

Känn de karibiska vibbarna på de tropiska öarna Utila och Roatan. Njut av bra kvalitet, billig dykning och en frisk mangodrink efteråt!

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Utforska under en resa till Roatan och Utila-öarna

Roatan och Utila-öarna är båda två väl utvecklade och populära destinationer bland resenärer och speciellt sportdykare och känn de karibiska vibbarna på dessa tropiska öar. Dykningen är väldigt billig och villkoren suveräna. Det är en underbar möjlighet att ta dykkurser eller dykcertifikat på!

Båda öarna är billigare jämfört med fastlandet och även om du inte är sportdykare kan du bara hänga omkring på de vackra stränderna och snorkla. En perfekt chans att komma ned i varv. Det finns både vandrarhem och mer lyxiga ställen att bo på här. Generellt sett är Roatan dyrare än Utila. Vandrarhemmen är dock i bättre skick på Utila.

På de här öarna kan du ladda batterierna för kommande utmaningar under din resa och uppleva det rika sjölivet. Njut av en lokal Salva Vida-öl eller en frisk mango-romdrink efter en dag på stranden.

Roatan

Roatan är mer turistigt och mer vibrerande jämfört med Utila. När du satt din fot på ön tar du en taxi från färjan till West End-delen där de flesta vandrarhem och dykoperatörerna finns. Vandrarhemspriserna ligger runt 17 USD / natt för ett dubbelrum utan eget badrum. Det kan vara en bra idé att boka rum på förhand eftersom det inte finns så många vandrarhem på denna populära turistö, i alla fall inte så många billiga. Roatan har skapat sig en bild av att vara en partyö även fast det bara finns en huvudgata för barhoppande. På samma gata hittar du bra restauranger, italienska och andra.

Att dyka på Roatan

Öarna har generellt sett väldigt bra villkor för dykning och har du tur får du syn på valhaj! Det finns många dykoperatörer och priserna är i stort desamma. Välj den du känner dig mest komfortabel med. Dykpriserna för de som redan har dykcertifikat ligger runt 25-30 USD för ett femdykspaket. Tio eller fler dyk kostar runt 20-25 USD. Kontakta oss på KILROY om du vill ha mer information om dykpaket. Det blir inte så mycket billigare än såhär någon annanstans i världen! De flesta dykplatserna ligger nära, ungefär en halvtimme med båt från stranden.

Den genomsnittliga sikten är 25 meter och det är högst troligt att du får möta mjuka koraller, fiskstim, stingrockor och muränor. På en del kan man dyka i undervattenskanaler som formats av revet.

Om du vill uppleva något annorlunda, fråga din dykinstruktör efter hajdykning. Detta speciella dyk kostar runt 80 USD. Du dyker i en liten grupp till en speciell plats på revet där man ligger och väntar. Snart kommer fler och fler revhajar som cirkulerar kring. När ungefär 15 hajar har samlats öppnar dykguiden en hink med mat för att dra till sig hajarna. Maten försvinner på bara några sekunder, hajarna är snabba som racerbilar! Detta är en väldigt spännande upplevelse och du får sällan tillfälle att se dessa otroliga djur på så nära håll.

Utila

Utila är mindre än Roatan, mindre befolkat och generellt sett lugnare och mer avslappnat. Utila lockar dykare, strandälskare och folk som älskar att fiska. Treetanic-baren är ett måste under ditt besök på ön. Det är ett stort stycke konst, gjort av små detaljer som gamla flaskor, färggranna glasbitar och olika material. Märkligt men väldigt vackert på samma gång. En liknande bar hittar du ingen annanstans, det är ett som är säkert! Även om Utila har en lugnare image än Roatan, hittar du ändå många festsugna människor här med.

Att dyka på Utila

Om du planerar att dyka är det en bra idé att köpa ett dyk- och inkvarteringspaket på en gång. Utila är berömt för valhaj - havets kungar! En av de djupaste dykplatserna är ett häftigt vrak kallat Halley Burton som ligger graciöst nere på 31 meters djup. Under ett nattdyk blommar havet ut i olika färger och du får se hummer och andra varelser du inte ser på dagen. Pröva på nattdyken för att få ett annat perspektiv!

Att ta sig runt

Du tar dig hit från La Cebia med färja. Turen kostar runt 20 USD och tar cirka två timmar. Kolla färjans tidtabell innan eftersom La Ceiba inte är den trevligaste staden att spendera värdefull tid i. Vandrarhemmen i La Ceiba är inte så trevliga de heller. Du kan även flyga direkt till Roatan.

På båda öarna kommer du förmodligen att stöta på annonser om privata segelbåtar som erbjuder överkomliga priser mellan öarna. Om du gillar att ta det lugnt på däck med sjöbrisen i ansiktet, ätandes färska frukter är detta det ultimata sättet att resa på. Långsamt resande när det är som bäst!

Tips inför resan

Se till att ta med en ficklampa eftersom elektriciteten på de här öarna ibland stängs av. Då blir det väldigt mörkt eftersom mörkret faller relativt tidigt. Ta även god tid på dig att upptäcka dess öar - de är verkligen helt fantastiska!

Nyfiken på att resa till Utila och Roatan?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Centralamerika. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!  

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...