{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Portugal

resa till portugal med KILROY
resa till portugal med KILROY

Taggad på att resa till Portugal?

Portugal är synonym med charmiga städer, vågor, kultur och äventyr. Oavsett om du är en nybörjare på brädan eller en erfaren surfare, är ett surfcamp i Portugal ett alternativ till en klassisk solsemester! 

Få ett prisförslag för din resa till Portugal

Surfa i Portugal 

Portugal erbjuder ett stort utbud av häftiga aktiviteter, så drömmer du om att resa till Portugal och vara omgiven av vacker natur och härliga människor kommer du inte bli besviken! 

Portugal är en av de bästa platserna för surfing hela Europa och finns det egentligen något bättre sätt att spendera dagen än än ute bland vågorna på dagarna och på ett camp på kvällarna? Vi har ett nära samarbete med en av Europas bästa surfcamps. Till exempel i Ericeira som grymma vågor och en skön stämning. 

Surfcamp är inte bara en plats där du lär dig att bemästra vågorna – det är en hel upplevelse! Det handlar om att dela solnedgångar, historier vid lägerelden och skapa minnen som varar livet ut!

 

Hitta ditt surfcamp i Portugal

 

Yoga i Portugal


Om du vill finna ditt inre zen är det också möjligt att kombinera surf med yoga. På det viset kan du jobba upp adrenalinet till havs och finna lugnet när du är på campet så att du skämmer bort både kropp och själ. 

Vi erbjuder yogapaket på två olika platser i Portugal. Du kan välja att bo i charmiga Cascais eller i Ericeira som är mer känt för sina vågor, vilket passar om du vill kombinera yoga och surf. Du kan välja paket med 3 eller 7 nätter, vilket du än väljer så får du en skön paus från det ibland så hektiska livet på hemmaplan.

Yoga i Portugal

Volontärarbeta i Portugal

Har du funderat på att kombinera din resa till Portugal med volontärarbete? Vi erbjuder flera spännande volontärprojekt att välja mellan och längden på din vistelse är helt upp till dig. För de flesta av våra volontärprojekt i Portugal är det minsta tiden du kan volontärarbeta 7 dagar, men det finns också möjlighet att stanna längre om du önskar det. Så varför inte ge något tillbaka samtidigt som du utforskar det Portugal? Det är en erfarenhet du inte kommer att ångra!

Portugal - vinlandet

Portugal är ett väldigt populärt vinland. Större delen av Portugals ledande vingårdar återfinns söder om Lissabon, men bra vin går att hitta över hela Portugal. Porto är känt för en speciell typ av vin, nämligen Portvin. Om du reser till Porto kan du njuta av de olika producenternas egna barer längs den magnifika utsikten vid Dourofloden. Är du mer intresserad av historia kan du strosa omkring i stadens historiska centrum som varit på UNESCOs världsarvslista sedan 1996.

Huvudstaden Lissabon

Lissabon är enligt oss en av Europas vackraste städer. Linbanor, spårvagnar och hissar hjälper dig komma till de vackra utkiksplatserna. Här finns också många monument, som hyllar de upptäcktsresanden som startade sina resor just i Lissabon. Du kan inte lämna Portugal utan att ha spenderat minst en kväll på en smal sidogata i Lissabon sippande på ett glas vin och titta på folk! 

Portugals matkultur

Portugals mattradition har påverkats mycket av dess tid som kolonialmakt runtom i världen. Mest märks det på användningen av starka kryddor, vilket annars är ovanligt i traditionell europeisk matlagning. Från andra länder har de fått med sig peppar, curry, saffran, kanel och ingefära, vilket också används flitigt i den portugisiska matlagningen idag. Typiska maträtter att prova är:

Bife,
biff, serveras ofta med stekt potatis eller ris, sallad och en sås
Caldeirada, en fiskgryta
Bacalhau à Gomes de Sá, ugnsbakad torsk
Alcatra, kött marinerat i rött vin och vitlök och därefter rostat 
Pastel de nata, en tårta/bakelse innehåller tjock vaniljsås med kanel

Azorerna och Madeira 

Till Portugal hör också ögruppen Azorerna samt det klassiska resmålet Madeira, en blommande ö utanför den nordafrikanska kusten. Azorerna ligger 1500 km från Lissabon och har på senare tid blivit ett populärt resmål, mycket för att det är som en resa tillbaka i tiden. Korna mjölkas för hand och man använder fortfarande häst och vagn på många ställen. San Miguel är den största av Azorernas nio vulkanöar och den som är mest populär att besöka!

Åk på roadtrip i Portugal

Portugal är känt för sin vackra kustlinje och en variationsrik natur längre inåt landet. Om du vill uppleva allt vad landet har att erbjuda i ditt eget tempo så är det ingen dum idé att hyra en campervan och ge dig ut på vägarna. 

Gör en roadtrip i Portugal


Hur tar du dig till Portugal?

När det gäller att ta sig till Portugal är det verkligen inga problem! Med flygplatser i Lissabon, Faro och Porto är det lätt att landa precis där du vill i landet. Vill du åka på surfcamp hjälper vi dig givetvis att även boka flyg till bra priser!

Du kan också hoppa på tåget! Visst, det tar lite längre tid än att flyga, men resan blir en helt annan upplevelse. Du kan verkligen suga in naturen och miljöerna längs vägen. Plus, om du fixar en interrailbiljett kan du planera in massor av roliga stopp på vägen genom Europa!

Låter en resa till Portugal som något för dig?

Våra reseexperter är helt grymma på att fixa skräddarsydda äventyr till Portugal! Skicka bara ett mejl så kan vi kan snacka över telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi fixar resten, så du kan bara luta dig tillbaka och låta äventyret börja!

Börja planera ditt äventyr

Höjdpunkter i Portugal

Portugal har många spännande städer att utforska. Huvudstaden Lissabon är känd för att vara en av Europas vackraste och med historiska palats och monument att besöka. 50 km nordost om Lissabon har du den charmiga gamla fiskebyn Ericeira med perfekta vågor, varför inte joina ett surfcamp här! Längs södra Algarvekusten kan koppla av under solen på vackra stränder. Zooma in på kartan nedan för att se mer.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...