{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Lissabon med KILROY
Res till Lissabon med KILROY

Resa till Lissabon - charmigt & hett

Lissabon är en riktig charmig och het stad! Här finns det mesta att uppleva vare sig man vill ha lugn och ro, kultur och historia eller fest, fest fest!! Här finns många sköna häng och det är lätt att hitta sina egna favoriter bland sevärdheter, caféer, restauranger, grymma affärer, coola barer och nattklubbar!

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Se och göra i Lissabon

Lissabon ligger utmed den vackra Atlantkusten och hit kommer många besökare för att sola, bada och prova landets goda portvin. Men staden erbjuder mycket mer än så! Det finns mycket att charmas av i Portugals huvudstad Lissabon. Staden sprudlar av kultur och historia och det finns mängder av saker att se och upptäcka! Lissabon är samtidigt en riktigt het stad med många sköna häng och här är det lätt att hitta just dina favoriter!

Se och göra Mitt inne i staden i det kända "Belém-området" kryllar det av sevärdheter. Vill du tillfredställa din kulturhistoriska sida bör du ta dig hit och besöka gamla stan Alfama för att strosa runt bland små gränder och byggnader och äta den berömda Belémbakelsen. Du bör även ta dig till St. Jörgens borg på toppen av backiga Alfama, Henrik Sjöfararens monument eller Belémtornet för att andas in den historiska atmosfären och ta ett vackert foto!

Missa inte!

Ett verkligt måste däremot när man är i Lissabon är att lyssna till den vackra Fado-sången som är väldigt speciell för just Portugal. Ett tips är att förboka platser till de lite mer populära sångarna då dessa events snabbt blir fullsatta.

Shopping

Lissabon har massor av grym shopping och den som gillar skor kan verkligen gå lös! Här är det riktigt billigt att shoppa skor!!! Ett av de populäraste paradstråken är Avenida Liberdade och i stadskärnans utkant finns flera olika shoppingcentrum som tex Amoreiras. I stadsdelen Bairro Alto finns också små traditionella butiker med några av Portugals mest erkända designers att spana in! Mer genuin portugisisk shopping hittar du längre söder ut i Chiado-distriktet. För den med lite tajtare reskassa eller som bara gillar att fynda vimlar det av marknader i Lissabon. Här hittar du alltifrån krimskrams till märkeskläder, skor, väskor och mat.

Hett nattliv!

Längs med Avenida 24 de Julho ända ut till Alcantara-bron finns galet mycket nöjesliv och i området kring Bairro Alto ligger restaurangerna tätt intill varandra. Här hittar du också trendiga barer och klubbar. Framför allt många annorlunda och egna som t.ex. Pavihao Chines, som är mycket speciellt inredd med allt från stridsflygplan till antikviteter.

Nere i hamnen i de gamla hamnmagasinen Dockas och Alcantara hittar du ett annat supertrendigt område med flera klubbar och restauranger. Något som kan vara bra att veta är att nattlivet i Lissabon drar igång först runt midnatt, men det finns massor av bra ställen att festa loss på intill morgontimmarna. Här finns ställen som tex Houseklubben Budha bar, RnB- klubben ART, brasilianska Casa do Brasil, discobaren California, coola klubben Kapital med tre våningar, dansgolv och takterrass och salsaklubben Salsa Latina. Här hittar du också klubben Lux och lyckas du mygla dig in här kan du känna dig säker på att tillhöra en hipp skara.

Efter massor av shopping och vilt festande behöver du kanske en paus?! Gå till Baixa Chiado och drick en kaffe på Brasileira Café eller ta en picknick i Monsanto parken, en av världens största stadsparker, och spana på folkvimlet!

Strax utanför

Vill du uppleva en softare sida av Portugal och Lissabon kan du ta dig bortom alla klassiska turiststråk och turistattraktioner. Endast 25 minuter utanför staden hittar du eleganta Estoril, nöjescentrumet Cascais och lugna Tavira. Här kan du passa på att sola och bada bland färre turister eller åka ut på en båttur till ön Ilha de Tavira eller Terra Estreita. Besök Casino Estoril eller strosa längs med den designade strandpromenaden strax nedanför.

För att ta sig runt här kan du hyra cykel eller moped eller låna en "bicas", gratiscyklar som brukar finnas vid tågstationen i Estoril. När du ändå är här kan du ta en sväng till "The sand city" och kolla in alla tuffa skapelser som byggts upp i sanden. Du kan också ta en sväng till den lilla staden Guincho som har utmärkta lunchrestauranger och en strand utmärkt för windsurfing.

Ta sig runt

Stadens centrum är byggt på sju kullar, vilket gör de smala gatorna relativt backiga. Ett bra alternativ om du inte vill promenera eller strosa runt är att hoppa på en av spårvagnarna eller ta en av de tre linbanorna och spana in staden. Vill du ta dig utanför stan går det lokalbussar och tåg som dessutom är billiga. 

KILROY travels erbjuder olika möjligheter till hyrbil i Lissabon. Vi har bra priser för alla och massor av erfarenhet att hitta billigast möjliga alternativ!

Se upp!

Ett tips om du hyr bil är att aldrig lämna värdesaker i bilen, i Lissabon känner alla igen en hyrbil och när glada turister gått ut för att titta på sevärdheter passar de på att tömma bilar!

Låter en resa till Lissabon som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Lissabon. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...