{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Banff nationalpark

Res till Banff National Park med KILROY
Res till Banff National Park med KILROY

Resor till Banff National Park - Kanadas vilda berg!

Banff National Park i västra Kanada är ett mecka för både skidåkare och alla typer av naturälskare. Här hittar du en överväldigande natur mitt i Rocky Mountains med ett brett utbud av aktiviteter.

Om du vill resa så snabbt som möjligt till Banff från Europa, flyger du till Calgary, huvudstad i provinsen Alberta. Härifrån är det lite över 100 km. till  Banff National Park på gränsen till grannstaten British Columbia. Här befinner du dig mitt i Kanadas del av den magnifika Rocky Mountains bergskedjan.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Banff National Park

Innan du åker till Banff National Park kan du passa på att njuta några dagar av Calgary, som bland annat erbjuder en bra mix av kulturella sevärdheter och utomhus aktiviteter såsom skridskoåkning och lysande vyer av Klippiga bergen I Banff National Park hittar du inte bara ett fantastiskt alpint landskap med perfekta förhållanden för skidåkning, utan också flera glaciärer, glaciala sjöar, stora barrskogar, vattenfall och vackra berg och dalar - t.ex.. den berömda "Valley of the Ten Peaks" Här finns med andra ord mycket att se, även för den som aldrig tänkt sätta på sig ett par skidor!

Staden Banff

Staden Banff är en liten stad med knappt 8000 invånare, men det är ett trevligt ställe och en bra utgångspunkt för äventyr i den stora och magnifika Banff National Park. Banff ligger på 1400 meters höjd och har en strålande utsikt över bergen i Rocky Mountains åt alla håll. Här hittar du massor av hotell och restauranger, speciellt under högsäsongen, på sommaren och vintern, då gator, restauranger och barer surrar av liv från glada och förväntansfulla resenärer.

Att se och göra i Banff National Park

När du reser till Banff, måste du först och främst se den vackra, smaragdgröna Lake Louise, som ligger 56 km. från staden Banff.  Sedan måste du såklart testa de perfekta skidbackarna som området är känt för - en av dem är åtta kilometer lång! Banff har fantastiska förutsättningar för en bra skidresa.

Du hittar också mer än 1600 miles av vandringsleder i Banff National Park, och här finns något för alla - alla möjliga längder och svårigheter. Du kan få massor av information innan du startar din vandring i parken på det utmärkta "Visitor Center". Det finns möjligheter att campa på många ställen i parken, och förutom att vandra, kan du cykla mountainbike, paddla kanot eller rida häst. Detta vilda paradis bjuder på något för alla. 

Ovannämnda Lake Louise är långt ifrån den enda attraktionen i Banff. Det finns också "Sulfur Mountains", som kan nås med linbana från Banff Gondola - här uppe hittar du en av de bästa utsikterna i Banff. Mount Norquay är ett annat bra ställe att njuta av utsikten över berg och dalar.

I norr finns en andra nationalpark, Jasper. De två nationalparker delas av den berömda Icefields Parkway", en 230 km lång väg som passerar många av de största naturliga attraktioner i dessa två parker.

Skidåkning i Banff

Det är inte konstigt att Banff har blivit en av de mest populära skidorterna i Kanada och i hela Nordamerika. Här är det perfekt pudersnö, den omgivande naturen är fantastisk och här är sällan köer vid skidliften. Skidsäsongen sträcker sig från mitten av november till slutet av maj.

Studera i Kanada?

Är du kanske intresserad av att studera i Kanada? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Kanada!

Låter en resa till Banff National Park som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Banff National Park. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...